Autor Zpráva
mistr moskva
Profil *
Dobrý den,
na této doméně http://www.pensionsilma.cz mám rozdělané webovky, které se z nějakého důvodu vykreslují v IE7, IE8 v nestandardním režimu, i přesto že jsem použil doctype, který by měl tomu zabránit. Nevíte někdo prosím, čím by to mohlo být?
Plaváček
Profil
mistr moskva:

Nejspíš BOM? Viz třeba Špatné zobrazení v IE
margin
Profil *
Stáhnul jsem stránku jako soubor a koukal jsem se v hexa zobrazení. Na stránce je BOM, ale jeden na úplném začátku, to nezpůsobuje problém. pak následuje DOSové odřádkování (znaky CL LF) a pak následuje !doctype. Takže nic, co by v prohlížečích od IE6 (ve starších nevím) způsobovalo shození do quirk režimu.

V nativním IE6 mi bookmarklet ukazuje, že stránka se zobrazuje je standardním režimu a nevidím důvod (v tomto případě), proč by tomu mělo být v jiných prohlížečích jinak.

V čem stránku prohlížíš, nemáš chybně nastavený prohlížeč, tedy přepnutý natvrdo pro zobrazení tvé stránky do quirku?
Chamurappi
Profil
Reaguji na mistra moskvu:
Jsi si jistý, že se vykreslují v nestandardním režimu? Když si do quirku přepnu ručně, nevidím moc rozdílů oproti standardnímu režimu.
peta
Profil
Jediny rozdil proti FF a IE9 vidim jen v cervenem pozadi pod celym blokem "U Freuda hotel a restaurace" (IE9 prepnute na rezim IE7/8). Pomerne neprijemne mi prijde stridani fotek tak rychle za sebou, ale to jen tak mimo.
V html kodu mas v hlavicce div <div id="fb-root"></div>.
Prozatim bych tipoval asi taky na BOM znaky.
Plaváček
Profil
Chamurappi:
Jsi si jistý, že se vykreslují v nestandardním režimu? Když si do quirku přepnu ručně, nevidím moc rozdílů oproti standardnímu režimu

Trošku se rozhodí logo, i v IE 9, když si přepnu ručně zobrazení. Ale nezkoumal jsem to celé do hloubky.
mistr moskva
Profil *
Dobrý den,
prvně chci Všem poděkovat za Váš čas, který jste ochotni mě obětovat.

A teď. Stránky prohlížím prostřednictvím programu IE tester. Nevím nakolik je jeho vyobrazení relevantní - doposud jsem tomu prográmku věřil.
V práci máme IE8 a ten mě to vykresluje stejně - jenže v tomto případě mám možnost režim přepnout prostřednictvím ikonky vedle "příkazového řádku" a nevím, jestli si tuto mojí volbu prohlížeč "nějak nezacashuje." Omlouvám se za mojí případnou neodbornost, ale člověk se pořád učí.

peta: to červené pozadí mám nastaveno prostřednictvím media queries u konkrétního rozlišení - asi máš v různých prohlížečích jiné rozměry viewportu v závislosti na zobrazených lištičkách atd.
Jinak mě se fotka střídá cca co 5s a to ve všech prohlížečích. Tak nevím jak tobě.

<div id="fb-root"></div> mám v hlavičce u několika webů a nemám s tím problém, navíc se mě zdá, že BOM způsobuje nestandardní znak ne? Ještě to nemám moc načtené, musím se na to podívat podrobnějc.

Jinak ty rozdíly tam opravdu jsou. Jiné logo. Posuvníky, které jsem zakázal. A taky mě zajímá jádro pudla.


Hlavně, pokud jsem v nestandardním režimu, nefunguje mě javascriptová knihovna css3-media-queries.js pro podporu media queries v IE7 a IE8 a to je to co chci, protože chci promítat ty fotky v co nejvíce prohlížečích stejně...

Takhle mám zatím na celý obal stránky nastaveno overflow: hidden, ale to mě nepříjde moc košér.

Zkusím odstranit ten BOM.


Zkusil jsem nastavení v PSPadu pomocí tohoto okazu: Nejčastější potíže s PHP (FAQ) » Divný znak (čtvereček) na začátku includovaného souboru v UTF-8 a nepomohlo to.
margin
Profil *
mistr moskva:
červené pozadí mám nastaveno prostřednictvím media queries
Media queries je podporovaný až v IE 9, starší Explorery media queries neznají.
http://caniuse.com/css-mediaqueries

<div id="fb-root"></div> mám v hlavičce u několika webů a nemám s tím problém
Podle HTML specifikace DIV nemá s HEAD co dělat. Prohlížeče se s touto chybou bez problémů vypořádají.
http://atd.havrlant.net/jak-funguje-html

pokud jsem v nestandardním režimu
Proč si myslíš, že se ti stránka zobrazuje ve quirku? Já mám za to, že běží ve standardním režimu.

Zkusil jsem nastavení v PSPadu
Nevím, co jsi dělal, ale na webu došlo k jediné změně, na 4. řádku byl prázdný řádek, ten byl odstraněn. BOM na začátku souboru zůstal, ale jak jsem už psal, je tam, kde má být a jen jeden, proto ničemu nevadí.
mistr moskva
Profil *
Media queries je podporovaný až v IE 9, starší Explorery media queries neznají.
To je pravda, proto chci použít tuto javascriptovou knihovnu http://code.google.com/p/css3-mediaqueries-js/ která media queries rozchodí i ve starších IE - pokud je prohlížeč ve standardním režimu.

Proč si myslíš, že se ti stránka zobrazuje ve quirku? Já mám za to, že běží ve standardním režimu.
Jak jsem psal výše, když se chci podívat jak vypadají stránky ve starším IE, použiji tento program http://www.stahuj.centrum.cz/vyvojove_nastroje/www-tvorba/ostatni/ietester/ a ten stránky vykreslí nestandardně. Ovšem nejsem si jistý jestli ten výstup toho programu je opravdu releväntní.

Dneska jsem přišel do práce a tady máme IE8, kouknu na stránky a jsou vykresleny nestandardně. Přepnul jsem si tedy ručně na standardní mód a jedou ok. Zavřu okno prohlížeče, pak jej znovu otevřu, zobrazím stránky a jsou pořád ve standardu.

Je tedy možné, že mě zmátlo místní nastavení prohlížeče. Jestli je tomu tak, pak se omlouvám za zbytečný dotaz....


Jinak ještě díky za upozornění na ten div v head. Dám jej pryč. :)
Plaváček
Profil
mistr moskva:

Občas se vyplatí standardní mód vynutit - respektive sebrat uživateli možnost přepnout si web do kompatibilního zobrazení, viz http://msdn.microsoft.com/en-us/library/jj676915(v=vs.85).aspx.
mistr moskva
Profil *
Plávaček: Mě napadlo, jestli by to nešlo nějak udělat. Prolítnul jsem to zatím jen zběžně a myslím, že podobné kusy kódu jsem viděl na dost responzivních layoutech. Skvělý materiál, děkuji za doporučení :)
peta
Profil
* "cca co 5s" - za 5s stihnes prohlidnout obri fotku? ja ne
* "Přepnul jsem si tedy ručně na standardní mód" - nekdy se to uzivatelum nastavuje rucne nebo se jim prida seznam domen, pro ktere to plati. Je dobre si zkontrolovat oboji, jestli nekdo do nastaveni nevrtal.
* muzes pouzit 15k verzi bez jquery, mohlo by to fungovat i ve starsim ie.
http://peter-mlich.wz.cz/web/js-eff/photo/slide-pp.htm
margin
Profil *
mistr moskva:
Už trochu mimo téma
- Taháš dvě různé verze jQuery
- Sympatické slideshow obrázků je třebas na samostatná slide-show v HTML, jede i v IE6 a pochopitelně i ve všech nových prohlížečích a JS kód má doslova jen pár kb.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: