Autor Zpráva
xciza
Profil
Ahoj,
na webu mám několik elementů, kterým pomocí css přiřazuji image do pozadí. Ve všech prohlížečích vše jde tak jak má ale IE7 mě vlastnost background:url("images/footer_bg.png")repeat-x; v css nepřelouská. Je mě ale o to divnější že třeba u hlavičky ho to načte v pohodě ale u patičky background nenačte... jedná se pouze o image, když zadám barvu do pozadí tak není problém.¨

Neví někde kde by mohl být problém?

Díky
Chamurappi
Profil
Reaguji na xcizu:
A nepřipadá ti na tom zápisu na první pohled něco podezřelé? Třeba chybějící mezera před repeat-x?
xciza
Profil
mezerou to neni
Chamurappi
Profil
Reaguji na xcizu:
Ukaž.
Micruss
Profil
tak to zkus napsat odděleně.. background: url('images/footer_bg.png');
background-repeat: repeat-x;
peta
Profil
xciza: To chce odkaz na stranku nebo uplny kod (ale problem je s obrazke a bez nej tezko rici, zda je to problem obrazku nebo html kodu).
"u hlavičky ho to načte v pohodě ale u patičky background nenačte" - to je sice fajn, ale nedal jsi sem oba kody, treba mas neco spatne. U IE byvaji problemy s floatovani, pokud ho nemas spravne ohranicene, tak se obrazky nebo barva pozadi muze zobrazit az pri zascrolovani stranky, bug.
tez muze nejaky prohlizec ignorovat zapis bez uvedeni barvy, ale s tim jsem se uz dlouho nesetkal
A takovych veci existuje vis, proto zivou ukazku stranky, kterou by jsme mohli zkouset i s obrazky.
A mas tam ten obrazek? Je ta adresa spravna? je to s podtrzitkem/ je to png a ne jpg?
V tom kodu, cos uvedl, nemas mezi repeat a zavorkou mezeru. Teoreticky by to nemel byt problem, ale nikdy nevis :)
Micruss: background-image: url('images/footer_bg.png'); (jen pro jistotu)
Chamurappi
Profil
Reaguji na peta:
tez muze nejaky prohlizec ignorovat zapis bez uvedeni barvy, ale s tim jsem se uz dlouho nesetkal
Kdy a kde ses s tím setkal?

A mas tam ten obrazek?
Kdyby neměl, nefungovalo by to v žádném prohlížeči.

Je ta adresa spravna?
Kdyby nebyla, nefungovalo by to v žádném prohlížeči.

je to s podtržítkem?
Kdyby nebylo, nefungovalo by to v žádném prohlížeči.

je to png a ne jpg?
Kdyby to bylo jpg, nefungovalo by to v žádném prohlížeči.

V tom kodu, cos uvedl, nemas mezi repeat a zavorkou mezeru. Teoreticky by to nemel byt problem
Prakticky měl.
margin
Profil *
xciza:
mezerou to neni
Pokud říkáš, že to mezerou není, mohlo to být tím, že jsi zápis opravil doplněním mezery, ale v keši prohlížeče zůstala původní, neopravená verze. Řešením je vymazat keš nebo obnovení stránky pomocí Ctrl+F5.

Pokud se ti ani pak v IE7 obrázek na pozadí neobjeví, tak máš (podle Murphyho zákonů) v kódu ještě další chybu a pomohla by živá ukázka.
xciza
Profil
Ahoj,
omlouvám se byl nějakou dobu mimo. tady je živá ukázka: http://4me.g6.cz/
peta
Profil
na radku 141 <nav ...><ul><li>
na radku 148-150 je </li></ul></li></ul></nav>
Pocet znacek se neshoduje. Totez 236-7 a 241-3.

Zkousel jsi postupne odmazavat casti html, css, abys zjistil, ktera z nich to dela?

Jestli to treba nebude tim, ze IE7 nezna tag footer a pravidla html5?
footer{
    clear:both;
    background:url("images/footer_bg.png") repeat-x; 
    margin-right: 50%;
}

Mimochodem, v okne 500x500 vidim dole z copyright jen "opyright 2013, Kovozal, s. r. o.".
xciza
Profil
Upraveno, ale furt nic. Zkusim ty casti jeste odmazat.

EDIT: Tak části kodu zkušebně promazány ale taky nic. Jinak k tomu HTML5 - to by nešla ani hlavička.
_es
Profil
xciza:
Dávaš tam elementy, ktoré v IE7 nefungujú a pritom sa čuduješ, prečo nefungujú? Použi také, ktoré v ňom fungujú.
xciza
Profil
_es:
Tak u paticky bych to chápal ze nepújde pozati jelikoz tam je tag <footer> ale u tlačítka "další" to nechápu protože to je klasickej odkaz jenom.. zadny <button> napriklad
_es
Profil
xciza:
Ale veď ty ignoruješ rady. Prečo tam tú medzeru nedáš, keď už v prvej rade máš jasne napísané, že to bez nej v IE nefunguje? Máš tam:
a.read_more{
    float: right;
    background:url("images/more_btn.png")no-repeat;
margin
Profil *
_es:
Ale veď ty ignoruješ rady.
Ještě jsem k tomu psal [#8], proč správná rada nemusela mít na zobrazení vliv (kešování).
_es
Profil
margin:
proč správná rada nemusela mít na zobrazení vliv (kešování)
Najprv je ale treba tú správnu radu aspoň aplikovať.
Chamurappi
Profil
Reaguji na xcizu:
Obrázek v patičce se ti nenačítá, protože neexistuje. Když už dáváš různé CSS se stejnými deklaracemi do různých adresářů (což mi nepřipadá moc rozumné), měl bys přizpůsobit adresy.
Obrázek na tlačítku nefunguje opravdu kvůli chybějící mezeře.

Proč používáš elementy <nav> a <footer>? Co z nich návštěvník má, krom potenciálních problémů s kompatibilitou?
peta
Profil
margin: K tomu kesovani je mozna dobre rici, ze se to da testnout pridani neceho viditelneho, treba cerveneho ramecku. Kdyz se neobjevi a nezmeni to, co chtel, tak je to kesovanim nebo chybnym zapisem v css, kdy zbytek css ignoruje.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: