Autor Zpráva
quatzael
Profil
Nedávno jsem si všiml, že jedna z mých podstránek se v IE načítá delší dobu než kdysi. Je možný, že jsem tam ještě přidával nějaký věci, ale stejně se mi zdá, že je ten stav daleko horší než by měl vzhledem k obsahu být..

Je tam sice celkem dost kalkulací, ale většina na straně serveru. V IE trvá této stránce než se načte kolem 5 až 7 sekund. Při načítání je nahoře na záložce normálně zobrazen název stránky (obsah tagu <title>), ale po načtení stránky se tam zobrazí: "Čekání na server nazev-domeny.cz"

Zkoušel jsem to pro jistotu zkontrolovat na Chromu a Mozille jestli za to může opravdu server a tam k mýmu překvapení se stránka načte prakticky za půl sekundy.. (Chrome načte komplet za půl sekundy, Mozilla zobrazí plně funkční stránku taky za půl sekundy, jen se pak asi ještě sekundu tváří, že pořád načítá..)

Taková rychlost pokud si dobře pamatuju byla i na tom IE, ale nevím co se stalo, že to teď najednou tak dlouho trvá.. Že by nějaká aktualizace?


EDIT:
zkusil jsem vypnout nějaký okna prohlížeče, aby bylo víc volný paměti a už se to ustálilo na 3 sekundách, každopádně Chrome teď jede naprosto bleskově, cca čtvrt sekundy..

Ale to "Čekání na server nazev-domeny.cz" v tom IE pořád zůstává..
Chamurappi
Profil
Reaguji na quatzaela:
1) Buď máš nějak pochroumaný Explorer — bez odkazu těžko prověříme, jestli jsi jediný, komu se to děje.
2) Nebo způsobují problém ty nějaký věci, co jsi přidával — opět nemáme možnost určit konkrétní příčinu. Největší brzdu mezi zobrazením <title> a něčeho z <body> způsobují zpravidla externí JS v hlavičce (dávat je zrovna tam je hloupý zlozvyk).

Že by nějaká aktualizace?
Není to vyloučené, ale spíš nepravděpodobné. Zkoušel jsi hledat, jestli a kdy se ti nějaká aktualizace Exploreru nainstalovala? Cizí stránky v něm trpí podobnými potížemi?

Ještě mě napadla možnost, že sis kvůli jinému problému přepnul režim a děsivě pomalou stránku tedy máš v Exploreru 8. Ale to je opět takový výstřel do tmy…
quatzael
Profil
Chamurappi:
1) Odkaz tady dávat bohužel nemůžu, o tom jsem už mluvil..
2) zrovna na týhle stránce mám minimum scriptů v hlavičce. Jenom jQuery a jeden miniskriptík.

Už jsem na to přišel!! Možná alespoň částečně. Už se mi po načtení nezobrazuje to "Čekání na server nazev-domeny.cz"..

Já ty skripty kopíruju na server pomocí Total Commanderu (a všechno testuju přímo na serveru) no a to kopírovaní někdy nějak funguje. Zkopíruje se to občas s nějakou chybou. Někdy je ta chyba dost podstatná, že to způsobí syntax error (a script vůbec nejede), a někdy je to asi jen menší, že to nejspíš způsobí tohle..

Zkusil jsem dva nejdelší skripty na serveru vymazat a nahrát znova (hodně často je doupravuju, takže je pak znova kopíruju) a teď to jede.
Načítá se to sice docela dlouho, ale aspoň tam už není to "Čekání na server nazev-domeny.cz"..


Chamurappi:
Řekl bych, že má Total Commander problém s přepisováním souborů. Když soubor smažu a znovu nahraju novej, tak je to vždycky bez problému, ale přepisování se občas nepovede..
peta
Profil
"1) Odkaz tady dávat bohužel nemůžu, o tom jsem už mluvil.. "
Je spousta jinych moznosti, jak konkretni stranku nasdilet, zkopirovat, zasifrovat texty v hotovem kodu pomoci php a pod.
Dej si auto do garaze, tvrd, ze ma problem, ze nejede, ale dokud si to mechanik neprohledne, tak neocekavej nejakou radu. Pak je dotaz zbytecny.
quatzael
Profil
peta:
No, jenže simulovat živou ukázku jde, když se jedná o nějakou konkrétní lehce nasimulovatelnou věc, která nefunguje ani v tom krátkým vytaženým kódu.. Když mám stránku komplikovaně sestavenou a něco se tam drbe tak těžko můžu udělat věrný obrázek tý stránky, navíc když může ještě ke všemu být problém někde v PHP kódu..
_es
Profil
quatzael:
když může ještě ke všemu být problém někde v PHP kódu..
To by bol asi problém vo všetkých prehliadačoch. Jedine že by snáď PHP vetvilo výstup kódu podľa zistenia prehliadača. Neservíruješ IE nejaké „špeciality“ pomocou podmienených komentárov?

simulovat živou ukázku jde, když se jedná o nějakou konkrétní lehce nasimulovatelnou věc
Nepotrebuješ nič „simulovať“, uložiť stránku aj s externými súbormi umožňuje skoro každý prehliadač - aj IE.
quatzael
Profil
_es:
To je už je teď jedno. Už to funguje. Problém byl v tom Total Commanderu. Někdy při přepisování souborů se tam něco pos..e a udělá tam v tom souboru nějakou neplechu, kterou ostatní prohlížeče zřejmě ignorujou a IE to nějak řeší, že to trvá tak dlouho.

Takže řešení bylo smazat js soubory a nahrát je znova načisto (ne přepisovat)..

Tady by simulovaná ukázka byla k ničemu..

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: