Autor Zpráva
xciza
Profil
Ahoj, v ie řeším problém s tím, že tam mám vložené videa z youtube a jediné ie me je zobrazuje vzdy nad všemy elementy. tzn. mám tam i lightbox a když v něm otevřu fotku tak videa jsou nad ní.. Jak by šlo zajistit aby videa byla pod lightboxem? zkoušel jsem z-index a position ale to nefunguje.
Chamurappi
Profil
Reaguji na xcizu:
Zkus přidat k adrese načítané do rámu parametr wmode=opaque (nebo wmode=transparent).
Nebo nepoužívej průsvitné vrstvy… uživatel, který si prohlíží fotky, velmi pravděpodobně nepotřebuje pod nimi vidět kus videa.
xciza
Profil
Vyzkoušeno oboje ale nefunguje... bohužel video se zobrazuje přes fotku a ne přez průhledný okraj... Co mě funguje je:
<div class="slide">
                                    <param name="movie" value="flash/sun.swf">
                                    <param name="wmode" value="transparent" />
                                    <embed src="<?php echo $video->getUrl(); ?>" width="156" height="156" wmode="transparent"/></embed>
                                </div>
bohužel to ale nejde ve starších IE.. potřebuji alespoň IE8
Chamurappi
Profil
Reaguji na xcizu:
K čemu tam máš ty <param>y? Samotné nedělají vůbec nic. Tohle je celý kód videa?
Značku </embed> tam máš navíc, element <embed> ji nikdy nemá a neměl (je jako <img>), ale na funkčnost to nemá vliv (ty <param>y také ne).

video se zobrazuje přes fotku a ne přez průhledný okraj
Chtěl jsem tím říct, že když se zobrazuje fotka, tak tam video nemusí být vůbec nikde.
xciza
Profil
no to nemusí, ale jde pouze pomocí css a html zajistit že když se otevře lightbox tak se videa schovají?
Chamurappi
Profil
Reaguji na xcizu:
Proč pouze pomocí CSS a HTML? Lightbox je JS, ne? Záleží na tom, jak je ten skript, který používáš, stavěný. Velmi pravděpodobně bude aspoň jeden řádek JS potřeba.

Ale jinak ten wmode by měl fungovat také. Živou ukázku problému nemáš?
xciza
Profil
Momentáln ě to mám:
<div class="slide">
                                        <embed src="<?php echo $video->getUrl(); ?>" width="156" height="156" wmode="transparent" />

                                </div>
kromě ie8 to jde všude.
živá ukázka:
http://firmyzivnostnici.cz/firma/61206466-kosmeticke-studio-tana
weroro
Profil
xciza:
Vyskúšaj toto Vloženie Youtube prehrávača do stránky je to otestované.

-> To stým iframe ber s rezervou, nehodí sa to v prípade, že používaš autostart=1 (automatické spustenie videa po príchode na stránku), ale to nie je tvoj prípad, takže kľudne to použi v tvare ako tam. On sa totiž alternatívny obsah načíta a je prekrytý s SWF, čo by zapríčinilo, že sa spustia obe videá súčasne. Použitie embed mi príde zbytočné. <-
xciza
Profil
hmm taky nic... Jak by to slo s tim JS? zjistit zda existuje lightbox a pripadne ty videa schovat?

EDIT: tak vyřešeno. stačilo do url vložit ještě [pre]?wmode=opaque/pre]
Chamurappi
Profil
Reaguji na xcizu:
Jakou adresu do <embed>u vkládáš? Jestli touto cestou načítáš HTML, tak riskuješ víc problémů. Na začátku jsem předpokládal, že používáš <iframe>, proto jsem ti psal, ať do adresy přidáš wmode, později to vypadalo, že linkuješ přímo flash, ale teď to vypadá, že linkuješ do <embed>u adresu, která má být v <iframe>.

Jak by to slo s tim JS? zjistit zda existuje lightbox a pripadne ty videa schovat?
To by bylo hloupé. Upravit lightbox, aby při zobrazení nastavil třídu pro <body>, která <embed>y zneviditelní.
xciza
Profil
nn nakonec to vkládám do <iframe>

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: