Autor Zpráva
adam_vent
Profil
Dobrý den, potřeboval bych poradit s špatným zobrazení stránek v WIN XP - zobrazuje se to jako kdyby to nenačetlo CSS ale pozadí to načte :/ možná je to rozlišením obrazovky ale na WIN - VISTA, 7, 8, 8.1 to jde bez problémů můžete mi prosím poradit ?

Stránky: http://www.tridazatec.cz a také hlavně - http://www.tridazatec.cz/casopis/aktual.html

Moc děkuji předem,

Adam Vent
Joker
Profil
adam_vent:
Spíš než verzi Windows by bylo lepší uvádět verzi Internet Exploreru.
Verze Windows má na zobsazení stránky jen minimální vliv.
adam_vent
Profil
Joker:
verzi bohužel nevím ale zjistím to a zítra to sem napíšu já totiž nemám k dispozici WIN XP ale jen: WIN - VISTA, 7, 8, 8.1 takže je to počítač známého a ještě: existuje nějaká služba na simulaci různých OS a prohlížečů ? :)
Joker
Profil
adam_vent:
já totiž nemám k dispozici WIN XP ale jen: WIN - VISTA, 7, 8, 8.1
Jak jsem psal, na verzi Windows až tak nezáleží.
Prohlížeč integrovaný v čisté instalaci Windows XP byl IE 6, ale ten už se dnes skoro nepoužívá.
Můžu ale mít například Windows XP, Vista a 7 a ve všech IE 8.
Nebo naopak Vista, 7, 8 a 8.1 a ve všech IE 11.

Vyzkoušel bych tu stránku sám, ale momentálně nemůžu.

existuje nějaká služba na simulaci různých OS a prohlížečů ?
browsershots.org například.

Anebo Microsoft právě pro testování webů nabízí virtuální stroje s různými verzemi IE.
kikinet
Profil
adam_vent:
A kde je problém? Mi se to ve všech prohlížečích zobrazuje stejně. (IE v 11)
adam_vent
Profil
Joker:
V tom případě to bude IE 6, ale podle mě by šel ten problém vyřešit zřejmě vložením stránky do tabulky ?


kikinet:
No ta stránka se zobrazí jako kdyby nenačetla CSS ale pozadí tam je :/ a všechny odkazy na stránce jsou v jednom sloupci a hned pod sebou
kikinet
Profil
adam_vent:
IE je vždycky problémové... Ve starších verzích jsem nezkoušela, ale v IE 11 vše funguje bez problémů. Pro starší IE bych to asi ani neřešila. (ale mluvím za sebe)
Bubák
Profil
adam_vent:
existuje nějaká služba na simulaci různých OS a prohlížečů ?
Takových je několik. Pokud ti stačí vyfocená obrazovka Exploreru, tak http://netrenderer.com/
Pokud potřebuješ také jiné prohlížeče, tak http://browsershots.org/
Zkouknul jsem HTML zběžně, ale s velkou pravděpodobností je problém v tom, že deklaruješ styly elementům, které starší Explorery neumí nastylovat.
Zkoukni článek, který s tímto problémem souvisí, najdeš v něm řešení. http://jecas.cz/vlastni-html-znacky
Mám za to, že vhodnější je okouzlující HTML značky nepoužívat, nebo jim v CSS nedeklarovat styl.
adam_vent
Profil
Bubák:
To je ono no zobrazuje se to prostě špatně no :(
Ale já myslel že by to šlo vyřešit tabulkou jako to je tady: http://zateckecountry.cz/


ale ta IE 5.5 to zobrazuje lépe ? čekal bych že hůře :/
Chamurappi
Profil
Reaguji na adama_venta:
Nepoužívej elementy <section>, <article>, <header> a <nav>, starší prohlížeče je neznají a na obrázku je patrný možný projev této neznalosti. Místo nich použij <div>y s třídami nebo ídéčky.


Reaguji na kikinet:
Pro starší IE bych to asi ani neřešila.
Co získá tím, že ignoruje část návštěvníků? On se ptá proto, že to řešit chce/potřebuje.
adam_vent
Profil
Chamurappi:
Mohl by jste mi prosím opravu více specifikovat moc se elementech ještě neorientuji :(
Joker
Profil
adam_vent:
ale ta IE 5.5 to zobrazuje lépe ?
Tak IE 5.5 opravdu asi nemá smysl řešit. Podle TOPlistu má podíl kolem 0,09%, čili ani ne jeden člověk z tisíce.
Možná takhle archaickým prohlížečům bych neposílal CSSka. Tím by návštěvník měl dostat čitelnou stránku, byť bez vizuálních stylů.
Případně jen malý základní styl, pokud úplně bez stylů jsou třeba na stránce vidět prvky, které by měly být skryté.

Mohl by jste mi prosím opravu více specifikovat moc se elementech ještě neorientuji :(
Vždyť to Chamurappi docela specifikuje: Místo těch uvedených prvků použijte <div>. Pro stylování použijte <div class="něco"> anebo <div id="něco"> a styly navažte na danou třídu nebo id.
adam_vent
Profil
Joker:
Tak IE 5.5 opravdu asi nemá smysl řešit. Podle TOPlistu má podíl kolem 0,09%, čili ani ne jeden člověk z tisíce.
boužel je to potřeba jinak správce stránek: http://komenacek.cz na moje protože používá tento prohlížeč a konkrétní odkaz na těch stránkách je v pravo pod MAPY.CZ -> školní časopis

Mohl by jste mi prosím opravu více specifikovat moc se elementech ještě neorientuji :(“
Vždyť to Chamurappi docela specifikuje: Místo těch uvedených prvků použijte <div>. Pro stylování použijte <div class="něco"> anebo <div id="něco"> a styly navažte na danou třídu nebo id.
Děkuji :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: