Autor Zpráva
jede52
Profil
Jsem úplnej začátečník. Něco málo už jsem napsal a odzkoušel. Nyní se potýkám s problémem:
Stgartuji index.html ve FireFoxu a při vyvolání jiného modulu např. kontakt.html mě hlásí, že potřebuje IE :-( a ten kontakt.html
nenastartuje.
Celé je to napsané v PSPADu..... kde je zakopaný pes??? Předem díky!
anonymníí
Profil *
jede52:
a při vyvolání jiného modulu např. kontakt.html mě hlásí, že potřebuje IE :-( a ten kontakt.html
Divné. Zřejmě jsi špatně identifikoval problém.

kde je zakopaný pes?
Dej odkaz na to, co máš (na tvou stránku). Věštírna má zavřeno.
jede52
Profil
anonymníí:
díky za reakci....... zatím to mám stále lokálně.... až to odladím, tak to dám na net

prostě při vyvolání z index.html by měl najet na extra stránku kontakt.html, ale dělá mrtvýho brouka a po chvíli mi sdělí, že IE verze 8 není k dispozici.... ačkoliv je vše spuštěno z firefoxu....
jefitto44
Profil
To sa na localhoste zvykne stávať, defaultne sú totiž kompy(Windowsy) nastavené tak divne, že sa to správa, ako keby si odkazoval na externý súbor... proste ti vyskočí to ukladacie okienko a pýta sa ťa, či chceš kontakt.html uložiť, však?
anonymníí
Profil *
jefitto44:
Blábolíš.

jede52:
Existují mraky freehostingů, těžko říci, kde je chyba. Dodej aspoň tedy ukázku části (relevantního) kódu. Nebo odkaž na některý z freehostingů.
Bubák
Profil
jefitto44:
defaultne sú totiž kompy(Windowsy) nastavené tak divne, že sa to správa, ako keby si odkazoval na externý súbor... proste ti vyskočí to ukladacie okienko a pýta sa ťa, či chceš kontakt.html uložiť, však?
Ne, takto se Windows (opravdu to nejsou Windowsy) ve výchozím nastavení nechovají. Největší "problém"ve výchozím nastavení Windows je nezobrazování přípon známých typů souborů.

proste ti vyskočí to ukladacie okienko a pýta sa ťa, či chceš kontakt.html uložiť, však?
Prostě byl něl číst popis problému, jede52 nic podobného nepíše.

jede52:
Z tvého popisu problému se nedá odhalit příčina.
Dám pár otázek, ale ani tak nezaručuji, že bez živé ukázky půjde odhalit příčina.
Co je to "jiný modul"? Možní je to jiná stránka, jen hádám.
Co je to "vyvolání"? Možná je to klepnutí na odkaz, jen hádám.
Co je to "extra stránka"? Možná je to jiná stránka, jen hádám.
Jiné stránky ti ve Firefoxu fungují normálně?
Problémová stránka ti v IE funguje normálně?
jede52
Profil
anonymníí:
nemyslím si že by jefitto "táral" .... něco podobného zmiňoval i lektor, ale teď k otázkám:

v rámci index.html někde při přejetí myší odkazu na kontakt vyvolávám:

<a href="kontaktMy.html" target="_blank">kontakt</a>

F-F funguje perfekt - je to můj denní chléb....

Ale asi je dobré dodat:
nejprve se ohlásilo: A) Vítá vás aplikace IE 8 .... dal jsem připomenout později a pak se objevilo
B) Program IE přestal pracovat
1) vyhledat řešení
2) ukončit program
Avšak jsem se dostal trochu dál.... v index.html mi chyběl jeden </div> a pak jsem zjistil, že v kontaktMy.html je nějaká kolize s mapy.cz konkrétně to hlásí Systém Windows nemůže získat přístup k \\api4.mapy.cz\frame

Já vím, je to těžké se mnou......
jefitto44
Profil
Prečo si to nazval kontaktMy.html? V takom prípade musí existovať súbor kontaktMy.html a v ňom musia byť všetky tie kontakty

btw. položky menu by sa nikdy nemali otvárať v novom okne/karte a to asi položka kontakt bude... _blank sa zvykne dávať len na externé odkazy (rozumej- na odkazy mierené mimo tvojej stránky)


Bub- Potom prečo pri Win7 aj Win8, keď máš na localhoste súbor .html kresli mi pri ňom chrome a keď otvorím dvojklikom, tak sa mi otvorí chrome a pýta sa, či chcem súbor index.html stiahnúť
Bubák
Profil
jede52:
nemyslím si že by jefitto "táral" .... něco podobného zmiňoval i lektor
Buďto lektor taky kecal, nebo „něco podobného“ je ve skutečnosti něco jiného.

v index.html mi chyběl jeden </div>
S tím si prohlížeče bez problému poradí.

v kontaktMy.html je nějaká kolize s mapy.cz konkrétně to hlásí Systém Windows nemůže získat přístup k \\api4.mapy.cz\frame
Zkoušíš z disku, nebo ze serveru? Je jedno, zda jde o virtuální server, třebas apachce, nebo o server na internetu, problém by mohl být intranet.
O výhodách a nevýhodách adres se dvěmi lomítky na začátku se tu už psalo.
Nelíbí se mi směr lomítek.
Mám dojem, že nechceš sdělit vše, co děláš.
jefitto44
Profil
Skús tú mapu úplne vymazať, či ti to nepôjde tak, ako má... ak áno, zistili sme, kde je chyba
jede52
Profil
Bubák:
Je možný, že lektor to dál nějak specifikoval..... bylo toho na mne moc. Jsem absolutní greenhorn.
Teď už to vše fachčí, jak má. Asi jsem někde něco v tom iframe - linku omylem umázl - nevím.

Vygeneroval jsem to na mapy.cz znova a jde to. Jasně vše běží přímo z disku WampSever nezapojuji a ani virt.server.... pobavil jsi mne ... memám zábrany sdělit, co dělám - mohu sem fláknout zdroják - k pobavení, ale spamu je všude přeci dost....asi tak, ale jinak Bubáku díky!!!


jefitto44:
I tobě díky! Asi máš recht - položku menu otevírat v novém okně není asi to nejfajnovější, ale pro mne je to přehledné - stejně tam přijde jen mapka, tel. a mailový kontakt "otvírací hodiny" a link z5 na index ... třeba se tomuto mému řešení v budoucnu zasměji..... Ď a Msf!
peta
Profil
viz anonymníí, dej to na free hosting, pripadne cely kod, soubory. Kdyz ti donesu sterac z auta, tak mi asi tezko spravis na nem motor, ze jo? Proste to chce cele auto a ne jen teorie.

Default muze byt u win nastavene, ze ma *.htm a *.html otevirat v IE. Muze take mit pro nektere nazvy souboru vyhrazene jine ucely, ale to uz je jen tip. Muzes mit chybne lomitka, coz je presne tento pripad \\api4.mapy.cz\frame. Muze se to otevirat jako file://. IE ma tez problem pracovat spravne s iframy/framy ohledne coocias a je treba do php kodu doplnit jeden radek header, ale to asi neni tvuj pripad.
http://james.jamesandkristin.net/2005/11/18/php-session-cookie-in-frames-using-internet-explorer
A takovych teorii muzeme jmenovat mozna i stovky. Bud konkretnejsi, kodem.
jefitto44
Profil
jede52:
ale pro mne je to přehledné
To je vcelku divné... skús mi nájsť aspoň jednu firmenú, alebo hocijakú stránku, čo by otvárala odkaz menu na novej karte... veď keď prídeš na jakpsatweb napr. na homepage a chceš si prečítať niečo o html, keď klikneš na html, otvorí ti to na novej stránke? Neotvorí veru, lebo ochvíľu by si tam mal 400 otvorených kariet a "teprve" potom by si bol z toho magor... samozrejme, ber to, prosím, ako radu kodera-lamera, ktorý ale predsalen má za sebou niekoľko desiatok stránok...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.