Autor Zpráva
Marky
Profil *
Na DVD mám udělanou html stránku, kterou když spustím, mám na ní odkazy na videa AVI.
Odkaz vypadá asi takto:
<a href="video/video.avi">Video</a>

Videa jsou velká 500MB až 1,5GB

Nicméne po kliknutí se mi v IE a FF video spustí prakticky okamžitě. Prohlížeč mi nabídne možnost otevřít video v GOM playeru nebo vyberu media player a video se spustí.
Jakmile stránku otevřu v Chrome a Opeře, prohlížeč po kliknutí na odkaz dole na liště stahuje celé video, což trvá velmi dlouho a pak nabídne spuštění. Proč to u těchto prohlížečů takto funguje a lze to nějak ovlivnit? Připadá mi to že u FF a IE to spouští přímo z DVD a ostatní to nejdříve stáhnou někam do cache. Díky za pomoc a objasnění.
Destiny_1
Profil
Na spouštění videa online, se může použít například html tag video, ale nevím, jestli to podporuje formát avi.
jefitto44
Profil
mp4, webM a ogg sú podporované formáty... aj to nie pre všetky prehliadače... na odkaze od Destiny máš tabuľku podpory prehliadačov
Koki
Profil *
takže je nutné převést na mp4 a dát tam ten kod?Pak to bude fungovat?
Destiny_1
Profil
takže je nutné převést na mp4 a dát tam ten kod?Pak to bude fungovat?
Jo to bude podle mě asi nejjednodušší.
Trejpa
Profil
Koki:
Samotné MP4 na web nestačí, jsou prohlížeče, které ho přehrát nedovedou. Třeba Firefox, starší Opera, Internet Explorer 8 a starší.

V rámci DVD to můžeš vyzkoušet odkazem na MP4 soubor - buď se přehraje v prohlížeči nebo by se měl spustit přehrávač ze systému.

Na webu řeším podporu videa třemi formáty: MP4, OGG a pluginem FLV nebo WMV.
Marky
Profil *
Já to nechci na web, chci to spouštět jen z DVD přes html stránku
CZghost
Profil
Marky:
I tak by to mělo jít. Jak říká kolega Trejpa, videa naklonuj na více formátů, čímž zajistíš maximální podporu prohlížečích. Internet Explorer 8 a 7 neřeš, ty už pomalu a jistě mizí také. Můžeš pro ně zabudovat flashovou podporu s předpokladem, že vytvoříš přehrávač v editoru Flashe a uložíš jako SWF soubor (tedy hotový projekt, raději si zálohuj FLV pracovní formát) a dotyčný bude mít podporu flashe v daném prohlížeči. Tady bych do přehrávače načetl formát MP4, který je streamovatelný, tudíž můžeš využít funkci preloadingu a přehrávání během přenosu videa (známé z YouTube). Asi bych si v tomto případě nastudoval ActionScript, hledat snad umíš :-)

Nejlepší je v tomto případě se vyprdnout na HTML stránku a spolehnout se na souborový systém na nosiči, jako alternativu k tvému řešení bych viděl spustitelný EXE soubor, program, který vypíše seznam videí s náhledem ve formě odkazu s možností rolování, při kliku na odkaz se otevře dané video ve výchozím přehrávači. Mrkni se na MS Visual Studio, budeš potřebovat NET Framework verze 4 a základy jazyka C, C# nebo C++. Ten soubor potom pojmenuj autorun.exe, přidej klidně i ikonu (ukáže se tak i v Průzkumníku u jednotky DVD), napiš konfigurační soubor autorun.ini s nastavením spuštění daného EXE souboru a nastav tam ikonu (pokud je obsažená v EXE souboru, dej tam tuto referenci a nastav index ikony).

Já bych to nijak neřešil a prostě nechal zobrazit vnitřek DVD v Průzkumníku, ať si vybere. Ty videa bych pak vhodně pojmenoval, aby nedošlo k omylům. Jak to budeš řešit, je na tobě, zkus to, co ti nejvíc vyhovuje, neboj se metody pokus omyl.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Markyho:
Zkus odkazovat na nějaký druh playlistu. Ten by měl být malý a měl by se ho také s trochou štěstí chopit výchozí přehrávač a snad mu i porozumět.

Máš nějak vymezeno, na čem se bude DVD spouštět? Jestli máš (skoro-)jisté, že na Windowsu, jak předpokládá i CZghost, tak se nabízí víc alternativ, než uplácat si EXE…


Reaguji na CZghosta:
Internet Explorer 8 a 7 neřeš, ty už pomalu a jistě mizí také.
Explorer 8 mizí velmi pomalu. Pokud je ve Windowsu podpora pro MP4, tak ho (nejen) starý Explorer umí přehrát v <embed>u. On ale nechce přehrávat video ve stránce.

(tedy hotový projekt, raději si zálohuj FLV pracovní formát)
FLV není pracovní formát flashe, ale formát videa.

bych do přehrávače načetl formát MP4, který je streamovatelný
… jako každý jiný videoformát.

můžeš využít funkci preloadingu a přehrávání během přenosu videa
Tím přenosem myslíš přenos z DVD kam? Moc nechápu, jak by přednačítání pomohlo lokálně přehrávanému souboru.

budeš potřebovat NET Framework verze 4
Jestli použije .NET 4, tak ho budou potřebovat i ti, kdo si budou chtít to DVD přehrát, což může být dost limitující.

a nastav tam ikonu
Hm, to je na tom to nejtěžší a nejdůležitější. Člověk se jen tak mrkne na Visual Studio, napíše si v Céčku celý vlastní autorun.exe a pak chudák netuší, jak nastavit ikonu pro mechaniku…
CZghost
Profil
Chamurappi:
FLV není pracovní formát flashe, ale formát videa.
Kdyby sis přečetl návody na tvorbu flash obsahu, tak zjistíš, že FLV je kontejner původně pro pracovní projekt flashové animace. To, že z toho kdosi udělal formát videa, je jen dáno historickým vývojem. To video je v podstatě uloženo jako pracovní projekt animace, jenom přehrávač videa z toho udělá multimediální bombu.

Tím přenosem myslíš přenos z DVD kam? Moc nechápu, jak by přednačítání pomohlo lokálně přehrávanému souboru.
Ono je to takové složité, ale prohlížeče veškerý obsah zobrazují pomocí mezipaměti, takže i přehrávání lokálního videa je realizováno odtud.

… jako každý jiný videoformát.
To právě ne, streamovatelné jsou pouze kontejnery MPEG4 a H.264, to je také důvod, proč právě tyto formáty používají digitální televize. MPEG4 je typické pro Full HD rozlišení.

Hm, to je na tom to nejtěžší a nejdůležitější.
Hele, sarkasmus si nech pro sebe…

Jestli použije .NET 4, tak ho budou potřebovat i ti, kdo si budou chtít to DVD přehrát, což může být dost limitující.
Windows Vista a vyšší už NET Framework standardně obsahují, a to právě ve verzi 4, potřeba jsou ale aktualizace jádra.

Nejlepší a nejvíce funkční řešení je dát seznam videí přímo v Průzkumníku, DVD podporující tyto formáty souborů akceptují jen toto řešení, žádné jiné. Je však potřeba videa vhodně pojmenovat, aby nedocházelo k omylům typu pustil jsem si jiné video, než jsem chtěl, což znamená, že název typu V140623_2258.MP4 asi nebude to pravé ořechové.
Chamurappi
Profil
Reaguji na CZghosta:
Kdyby sis přečetl návody na tvorbu flash obsahu, tak zjistíš, že FLV je kontejner původně pro pracovní projekt flashové animace.
Vážně? To jsem netušil, hoď mi odkaz na nějaký takový návod. Myslel jsem, že pracovní projekt bývá jen v souboru s koncovkou fla. A že FLV (aka Flash Video) vzniklo až kolem roku 2002.

Ono je to takové složité, ale prohlížeče veškerý obsah zobrazují pomocí mezipaměti
Psal jsi, že může ve flashi využít funkci preloadingu. Tak by mě zajímalo, co by mu to přineslo.

streamovatelné jsou pouze kontejnery MPEG4 a H.264
A také všechny ostatní zde zmíněné, snad jen s výjimkou toho AVI, u kterého to je složitější (ale ne nemožné).

Windows Vista a vyšší už NET Framework standardně obsahují, a to právě ve verzi 4
Co já vím, tak 3.
Doplňuj laskavě ke svým tvrzením odkazy na zdroje… a věci, které těm zdrojům odporují, pak ani nemusíš psát :-)
CZghost
Profil
Chamurappi:
Myslel jsem, že pracovní projekt bývá jen v souboru s koncovkou fla.
*?*

Tak by mě zajímalo, co by mu to přineslo.
Co třeba rychlejší přehrávání?

A také všechny ostatní zde zmíněné
MP4 je nejrychlejší.

Doplňuj laskavě ke svým tvrzením odkazy na zdroje…
K tomuhle se radši nebudu vyjadřovat, asi by potom následoval ban :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: