Autor Zpráva
mat
Profil
potřebuji radu - předělal jsem web ze statického na (zatím) ten nejjednodušší v php (kde se pouze boční bloky načítají s měnícím se obsahem - includuje se prostý fragment kódu html) a mám drobný problém - dám-li v prohlížeči reload (piktogramem), vrátí se mi stránka na začátek, ať jsem na veprostřed nebo na konci - děje se tak přitom jen v geckových prohlížečích, IE a Opera zůstávají po reloadu se stránkou poslušně na místě.

Ještě dodám, že na localhostu problém s návratem stránky na začátek po reloadu (v Mozille a spol.) nemám, problém se týká jen ostré verze na webu...

Co jsem udělal špatně?
Leo
Profil
To se podle me tyka ukladani do cache, pokud se stanka neulozi do pameti prohlizece tak se pri reloadu cela nacte znova a nepamatuje si rolovani. Leo
mat
Profil
nemůžou být na vině záložky? Na každé stránce, kde mám delší text, mám dole záložku "na začátek stránky"... ale to je asi blbost...

pokud se stanka neulozi do pameti prohlizece - dělá mi to Mozilla i Firefox, nezávisle na sobě, s cache jsem nijak nemanipuloval, a propo, na localhost není problém vůbec, takže cache asi ne... proč by se taky stránka neuložila do cache, nijak jí to nepřikazuji...

nemohlo by to nějak souviset s tím, že přes mod-rewrite posílám všechny požadavky na htm soubory (dřívejší koncovka souborů) na stejnojmenné php soubory?

Budu rád, když někdo najde vysvětlení nebo sem hodí nějaký relevantní odkaz ...
mat
Profil
záložkami to není, zkusil jsem ji z jednoho souboru odstranit a problém trvá stále...
lp-grafik
Profil *
Zkus: history.go(0);
Leo
Profil
"proč by se taky stránka neuložila do cache, nijak jí to nepřikazuji..."

To nemusite. Co se tyka cache, tak to muze souvisi s tim, ze jsou stranky dynamicke a porad cerstve rekl bych. Normalni staticke stranky maji datum kdy byly vytvorene, zatimco u dynamickych stranek je to prave vzdy okamzik zavolani skriptu.

"na localhost není problém vůbec, takže cache asi ne"

To by platilo v pripade, ze vas server na localhost posila stejne HTTP hlavicky jako server na internetu. Zkuste se podivat na HTTP hlavicky - klicova slova pro Google jsou Live HTTP headers pro Mozillu a FF. Leo
Lemur
Profil *
Nejjednošušší je udělat reload tak, ze se tam dá odkaz na sebe sama včetně kotvy, která je v blízkosti odkazu. Něco ve smyslu:

<a name="kotva"></a>
<a href="<?=$_SERVER["PHP_SELF"]?>#kotva">Reload</a>

kde "kotva" je název kotvy (když je jich víc, můžou se třeba číslovat) a $_SERVER["PHP_SELF"] je v PHP jmáno souboru stránky, tedy relativní odkaz na sebe sama.
Yuhů
Profil
mate, hoď sem odkaz, mrknem na to asi naživo, ne? Případně by se mohlo něco vykoukat z živých hlaviček.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.