Autor Zpráva
ax123
Profil
Tahle fotogalerie se mi pod linuxem nezobrazí správně v čem je chyba?
http://fsicd1.fsid.cvut.cz/~mayerm/jeskyne/jvcp01.html
petris
Profil
Na některý věci tabulky nejsou úplně k zahození. Asi bych jim v tomto případě dal přednost před absolutním pozicováním každého thumbnailu. Sorry, není to k věci, jen technická poznámka.
Leo
Profil
Proc absolutni poloha, nestacilo by ty obrazky normalne dat za sebou do kodu, treba do odstavce, poskladaji se samy... Leo
mol
Profil *
Možná by bylo lepší odpovědět na otázku, než dávat prázdné rady. Sám poradit bohužel neumím :(
Leo
Profil
No nekdy je jine reseni nejjednodussi zpusob jak vyresit problem. Leo
Honza Hučín
Profil
Co znamená "nezobrazí správně"? Jak se chyba projevuje a v jakém prohlížeči?
ax123
Profil
V mozile se zobrazí jen asi polovina prvního řádku fotek a zbytek je tam prostě neni
habendorf
Profil
ax123
V mozile se zobrazí jen asi polovina prvního řádku fotek a zbytek je tam prostě neni
Zkoušel jsem to, zobrazuje se to celé a uplně stejně jako v IE.
ax123
Profil
habendorf
opravdu jenom polovina prvního řádku pod mozila firebird 07
habendorf
Profil
Hmmm, zvláštní...

Mozilla 1.7 OK
Firefox 1.0 OK
Opera 7.54 - nezobrazí se vůbec nic, ani text
habendorf
Profil
Aha, už to vidím. Nemáš uzavřený head. To by vysvětlovalo aspoň tu Operu, možná to pomůže uplně.
ax123
Profil
V mojí mozile mi to furt ukazuje blbě.
Honza Hučín
Profil
Máš tam tohle:

<a href=pict0002.jpg><img src=pict0002.jpg class="a"></a><div class="aa">j</div>

Možná jsi chtěl dát ty odkazy do DIVu, že? Takže by to mělo být nějak takhle?

<div class="aa"><a href=pict0002.jpg><img src=pict0002.jpg class="a"></a></div>
Anonymní
Profil *
To bude ono, hned jdu na to
ax123
Profil
Tak v tom to nebylo :(
provedená oprava
http://fsicd1.fsid.cvut.cz/~mayerm/jeskyne/jv.html
Opera i po upravevení </head> nezobrazuje nic a mozila jen horní řádek zhruba na velikost obrázku
Lidičkové pomozte najít chybu, nebo spíš zakopaného psa. aspoň pro tu operu, vždyť to není normální.
habendorf
Profil
Pokud dáš
.a {position:absolute; left:5%; top:12%; width:187px; height:124px}

<a href="pict0002.jpg">
<img class="a" src="pict0002.jpg">
</a>

tak ti pojede i na Opeře. Nicméně tabulky, ač zatracované, jsou na fotogalerie asi nejlepší.
ax123
Profil
Díky, ale pokud to takle zapíšu, pak mi nereaguje velikost obrázků, ale okno, které to zobrazuje.
nicméně se mi podařilo najít chybu v mozile, měl jsem špatně zapsaný externí css, byla to kravina můžete mi to ještě někdo projet operou? Třeba se taky rozchodí.
http://fsicd1.fsid.cvut.cz/~mayerm/jeskyne/jv.html

Díky všem za pomoc

A ty tabulky jsou asi fakt lepší, ale tady už šlo spíš o hec než o něco jiného, protože mi vadí, že mi to dělá co nechci, byť je to moje vina.
Fred
Profil
Vyhoď to overflow:auto z body a alespoň v gecku to bude OK.
OT: ono se na to nechce nikomu dívat, když nastavíš thumb-rozměry obrázků v css(img {width:187px;height:124px} a obrázky mají ve skutečnosti 640x480px) a je tam zmenšeno 12 ks +- 50kb obrázků to fakt nepotěší stahovat stránku co má přes půl mega, už jsem se na to asi třikrát zkoušel dívat a vždy jsem se na t vy***, zkus to zmenšit a pak se na to třeba někdo mrkne
Fred
Profil
Jinak tady v tomhle threadu je odkaz na měření rychlosti načítání web report speed , tak jsem tak dal tu tvoji stránku a má Total Size:816474 bytes . To si děláš srandu?
ax123
Profil
Souhlasí stránka má 825kb, na posledním odkazu už overflow není.

Když budu vědět, že se to zobrazuje, pak tomu udělám i náhledy. Ovšem je třeba připustit, že v Praze na Strahovské síti se to stahuje v podstatě okamžitě, mám proto tentence zanedbávat pomalejší připojení. Něco s tím do budoucna určitě udělám, tohle je jen pracovní a taky trochu cvičební stránka na absolutní pozicování.

Díky za informace
Fred
Profil
V poho mám pevnou linku tak okolo 80 a když mám puštěný rádio a k tomu otevřené 4 taby a neprozřetelně něco takovýhleho otevřu, tak mi to občas shodí prohlížeč, což dost vytočí když mám třeba něco rozepsanýho ;-)
ax123
Profil
Už je to mimo téma, ale kolik by měla mít optimální stránka max., kromě toho, že co nejmíň. Jinak upravil jsme ty náhledy. :)
Fred
Profil
Bud citovat : Stahují-li se vaše stránky na lince 56 kb/s (typický modem) déle, máte vážný problém zdroj
Audit dobrého webu , celková velikost stránky 55 721 se stahuje na 56k 8 vteřin na 14.4 už půl minuty
ax123
Profil
Dík za tip, budu využívat
VitaZ
Profil
Myslím, že ty obrázky nemusíš dávat ani do tabulky ani je pozicovat absolutně.
Stačí když každý obrázek obalíš divem a tomu v CSS nastavíš vhodné rozměry a float. Příklad k vidění např zde: http://www.cz-pes/yorkshire/galerie.htm nebo zde: http://www.cz-pes.cz/bone-ju/foto.php

příklad:
<style>
.nahled {
width: 170px;
height: 165px;
float: left;
text-align: center;
font-size: 80%;
margin-left: 10px;
overflow: auto;
}
.gl {
border: none;
}
</style>


<div class="nahled">
<a href="foto/xxx-01.jpg">
<img class="gl" src="foto/xxx-01_nn.jpg" width="130" height="100" alt="xxx" title="xxx" /><br />
xxx</a>
</div>
ax123
Profil
Je mi trapne porad otravovat, ale proc se to http://fsicd1.fsid.cvut.cz/~mayerm/jeskyne/jv.htm nezobrazuje v opere?
Netreba rozebirat lepsi zpusobu, jde mi opravdu jen o duvod nezobrazeni.
Omlouvam se, ale nefunguje mi na pocitaci cestina, proto bez hacku carek. Diky za pochopeni
HáRoš
Profil *
Zdravím,
nevím proč, ale Ffox (1.0) nezobrazuje styly vůbec, zatímco IE(6) ano. NEtuším, zda je chyba v některé deklaraci, pokoušel jsem se je postupně vypouštět, ale správně to fungovalo jen pokud jsem vypustil úplně doctype.NA ostatní zrůdnosti nehleďte, nejprve vyvíjím aplikaci, pak teprve přijde na pořad design. Než začnetre rejpat, styl i stránka jsou validní....
ona stránka:
http://www.ebe.cz/ebe/hajek.nsf/index.htm?ReadForm

Díky za každou rozumnou odpověď

HáRoš
haros@basbabylon.com
habendorf
Profil
HáRoš:
1) Založ si příště vlastní téma, tohle vůbec nesouvisí s původním dotazem
2) Máš blbě url toho stylu (docela se divím že to IE zkousne)
Fred
Profil
Kopie z konzole:
Chyba: Soubor s kaskádovými styly http://www.ebe.cz/ebe/hajek.nsf/css.css nebyl použit, protože má MIME typ "text/html" místo "text/css".
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.