Autor Zpráva
BnE
Profil *
Ahoj lidičky, mám takový, pro mě nepochopitelný problém. Na této stránce ukazka problemu jsou obrázky a k nim je popis. Snažim se o to, aby jak obrázek, tak popisek, byli v jednom rámečku a popisek se na konci obrázku zalomil na další řádek. Můžete mi někdo vysvětlit proč se to v IE zobrazuje dobře a v FireFoxu a Opeře to dělá nesmysly? A případně jak to opravit. Moc děkuji za jakoukoliv pomoc.
gajdynator
Profil
a čo tabulkou?
BnE
Profil *
Nechci dělat tabulky, protože mám celej web bez tabulek. Radši bych řešení se zachováním span, nebo popřípadě divu.
Spikee
Profil
skús http://wellstyled.com/css-photo-cards.html
Roof
Profil *
1. Nezobrazuje se to blbě ve FireFoxu, ale v IE ;) Jinak to je problém všech lidí co znám. Když dodělají nějaký "projekt" pak ho musí přezpůsobit řadou kompromisů ostatním prohlížečům. Já třeba používám FireFox (narozdíl od IE kvalitní prohlížeč) a všechno musím přizpůsobovat IEčkám a v druhé řadě i Opeře, "operátoři" mají zase problémy s FireFoxem a IE...
Fred
Profil
BnE Ono jaksi nejde nastavovat inline prvku šířku, buď správně zaměň spany za divy, nebo jim alespoň nastav display:block. BTW thread jsi pojmenoval nesprávně, takže pro příště.
V IE špatně (jako vždy), v FireFoxu a Opeře dobře
BnE
Profil *
:-) dík za rady pánové.
BTW IE je fakt na nic, ale má ho hodně lidí, tak ty stránky dělám radši pro IE. Osobně používám Operu ;-)
Chamurappi
Profil
V Exploreru nějak, ve Firefoxu a Opeře nějak jinak. To by byl správný nekonfliktní název.

Podle čeho hodnotíte, co je dobře a co je špatně?
Přikláním se k interpretaci, že dobře je to, co chce webmaster. Jinými slovy: pokud by BnE nadepsal svůj příspěvek, že v Exploreru se mu web zobrazuje špatně, očekával bych, že diskutující se mu pokusí pomoci tak, aby se změnil vzhled v Exploreru, tj. aby se přiblížil vzhledu v Mozille a Opeře -- a to on nechtěl.
Fred
Profil
Jak typické, už když jsem to psal, tak jsem něco takového čekal. Takže můj názor o politice webylonu se znova utvrzuje. http://www.vesmir.cz/clanek.php3?CID=2556 někdy to možná je přínosem http://cs.wikipedia.org/wiki/Gerardus_van_der_Leuuw ale všeho moc škodí.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Freda:
Co máš pořád s tím vytrháváním z kontextu? Že tvůj kontext považuji za nevhodný ještě neznamená, že se dopouštím přečinu proti slušné diskusi.

Tvůj kontext je W3C (vládce náš, slunce naše jasné). Podle toho jsi patrně hodnotil, co je špatně a co je dobře. Jako archeolog webdesignu bych mohl vyrukovat s historií interpretace kaskádových stylů -- třeba s tím, že CSS 1 nezakazuje řádkovým textovým elementům nastavit šířku, což je trošku nejasná definice, kterou se ale první implementace té vlastnosti ve čtyřkovém Netscapu a Exploreru řídily. Tudíž mohu odvětit, že naopak tvé vyhodnocení situace je vytrženo z kontextu. Z kontextu historie. Co si dodatečně vymýšlí konsorcium, na tom nezáleží.

Ale tady teď přeci vůbec nešlo o standardy, ani o Webylon. Jde o porozumění, co chtěl tazatel říct. Kdyby napsal to, cos mu poradil -- že v Mozille a Opeře se mu to zobrazuje dobře a v Exploreru špatně -- jak bys reagoval? Poradil bys mu, jak změnit vzhled v Mozille a Opeře tak, aby to vypadalo stejně jako v Exploreru? Nebo bys spíše očekával, že vzhled v Exploreru je pro něj nežádoucí?

Co jsem se snažil říct: Pojmy „dobře“ a „špatně“ vztahuje tazatel hlavně ke svému očekávání. Ne k W3C, ne k historii, ne k Webylonu. A to je dle mého názoru... dobře :-)
Fred
Profil
Já myslím, že jsem mu zcela jasně naznačil proč mu to nefunguje.
nejde nastavovat inline prvku šířku, buď správně zaměň spany za divy, nebo jim alespoň nastav display:block
Chamurappi
Profil
Reaguji na Freda:
Ano. Nic proti. Je hotovo. :-)
Fred
Profil
OT: Jako kdyby to nebylo stím doctypem, w3c a podobně všechno jedno, snažím se nejspíš jako jeden z mála, aby mi stránky fungovali jakž takž i v IE4 (znám pár lidí co tu vykopávku na počítači má). Navíc např. Google používá tabulky a ví proč, ono totiž když si otevřu opravdu nejrychlejší prohlížeč, což je pořád OffByOne (občas používám vlastní frameset s tímhle prohlížečem, jako ultrarychlou čtečku), tak je google jedna z mála stránek co se zobrazí 'pěkně'. A to kdyby jsi věděl, že v XHTML se správným mime typem nefunguje ve starších verzích firefoxu (můj firebird) prostřední kolečko myši (kupodivu v hulánově upraveném dtd ano). Atd. ale prostě používám xhtml a budu ho používat už jenom kvůli nutnosti psát js správně a jistotě funkčnosti tam kde to potřebuji a jistotě nefunkčnosti tam kde to nepotřebuji.
kabel
Profil *
Mám stejný problém.V Opeře a v Mozille zobrazení v pohodě,ale Explorer(IE) to zobrazuje blbe.Mohli by jste mi prosím CESKY vysvetlit co s tim?Nejak jednodusse pls.Diky moc
Fred
Profil
kabel
Zkus třeba nějak naznačit ten problém, např. ukázka občas funguje lépe než nespolehlivé křišťálové koule.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.