Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Astrozzy Profil * |
#1 · Zasláno: 13. 1. 2006, 16:36:24
Zdravim,
na stranke http://astrozzy.php5.sk/weblinky.htm mam linky a k nim popis tych linkov. V IE mi to ukaze pekne zarovnane popisky pod sebou ale v FF mi to prirazi k tym linkom a vyzera to priserne. Skusal som to napravit no neviem si stym dat rady poradi niekto? vdaka |
||
jozob Profil |
#2 · Zasláno: 13. 1. 2006, 16:39:02
Ak som správne pochopil, tak urči tomu DIVu s triedou .links širku a potom daj pre tie SPANy float:left.
|
||
Astrozzy Profil * |
#3 · Zasláno: 13. 1. 2006, 16:49:25
no tie linky maju byt v lavo tak ako su, ma to sirku 160px. po tychto 160px na pravo od toho maju byt tie popisky zarovnane pekne pod sebou.
mam sirku tych linkov urcenu takto , dal som aj FLOAT ale nie LEFT ale RIGHT potom mi popisky dalo uplne do prava stranky. .links a { font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: #AFAEAE; font-size: 80%; text-decoration:none; width:160px; } |
||
Šlaha Profil |
#4 · Zasláno: 13. 1. 2006, 16:50:38
Moc jsem to nesledoval, ale udělej to jako tabulku, tohle se dá považovat za tabulková data.
|
||
Šlaha Profil |
#5 · Zasláno: 13. 1. 2006, 16:51:27
Jinak:
.links a {display:block; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: #AFAEAE; font-size: 80%; text-decoration:none; width:160px; } |
||
Petra Profil |
#6 · Zasláno: 13. 1. 2006, 16:52:17 · Upravil/a: Petra
nic, beru zpět ;-)
|
||
Šlaha Profil |
#7 · Zasláno: 13. 1. 2006, 16:53:12 · Upravil/a: Šlaha
Poslalo se to dvakrát, pardon
|
||
Astrozzy Profil * |
#8 · Zasláno: 13. 1. 2006, 16:58:30
uf ten display:block; som tiez skusal uz vcera ale nejde ani to.
cez tabulku to nechcem robit z jedneho dovodu: budem mat v lavo linky a ked budem chcet dat popis budem pracne hladat spravny riadok linku ku ktorenu to patri. teraz to mam takto: <a href="http://www.jamesak.sk/" target="_blank">Jamesak</a><span>Diskusia, inzercia</span><br> a viem ze to co je v spane za linkom bude patrit len tomu a nicomu inemu a trafim spravny link na prvy krat. Musim byt neake riesenie jednoduksie a hlavne ucinnejsie ako tabulka. |
||
jozob Profil |
#9 · Zasláno: 13. 1. 2006, 17:02:07
Skús to tak, ako som Ti navrhol ja. To že sa Ti hodili tie popisky na okraj stránky vyrieš tak, že ten DIV zmenšíš...
|
||
Astrozzy Profil * |
#10 · Zasláno: 13. 1. 2006, 17:12:38
No uz neviem teda ako ale skusal som a popisky nie su zarovnane 160px od laveho kraja. budem rad ak mi posles kod nech to vidim. bud to robim zle alebo si to neskusal a preto to nefunguje.
Dik |
||
jozob Profil |
#11 · Zasláno: 13. 1. 2006, 17:22:58
Moje riešenie spočívalo v tom, že urobíš všetko, ako som napísal (tie floaty a tak...) a ten DIV, ktorý ma class links, nastavíš tak, aby mal menšiu šírku (aby popisky neboli nalepene na pravy okraj)
|
||
Astrozzy Profil * |
#12 · Zasláno: 13. 1. 2006, 17:28:09
prepac, ale to vazne nejde ak zmenim sirku pre LINKS A v Dive niako neovplyvnim akraj textu v spane.
ak mozes posli mi vypis CSS kodu, ktory si menil na adresu: inzercia11@post.sk nech to tu zbitocne neplnime moc dik |
||
jozob Profil |
#13 · Zasláno: 13. 1. 2006, 17:36:15
Ja som nič nemenil... Všetko mám v hlave :-)
Pozor! Musíš zmeniť šírku DIVu, nie odkazu... Potom daj float: right a display block na tie spany a uvidis, co to spravi |
||
Astrozzy Profil * |
#14 · Zasláno: 13. 1. 2006, 17:49:17
tak pozri:
.links { width:100px; tu som menil sirku celeho DIVu } .links a { font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; tu som nemenil nis ako si pisal je to sirka odkazu color: #AFAEAE; font-size: 80%; text-decoration:none; width:160px; } .links span { font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: #AFAEAE; font-size: 80%; ako si pisal pridal som FLOAT a DISPLAY float:right; display: block; } A NIC, tak ak mozes mi posli na mejl aspon print screen. inak ak si to neskusal ako si si taky isty? aj ked uz mas urcite co to odwebovane Dik moc |
||
Časová prodleva: 17 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0