Autor Zpráva
Gerbil
Profil *
Zdravím. Opäť som tu s problémom: nechal som sa inšpirovať paletou bezpečných farieb na tomto webe pod účelom, aby sa farby na mojej stránke zobrazovali na väčšine prehliadačov korektne. Lenže Mozilla tie bezpečné farby akosi nebere a úplne inak ich zobrazuje (ak máte Mozillu, pozrite sa na www.gekagames.sk ). Neviete, v čom je chyba?
Leo
Profil
Bezpecne barvy jsou povera. Kazdy pocitac zobrazuje barvy jinak (monitor, graf. karta) a navic kazdy program. Na webu nikdy nedosahnete - soucasnymi prostredky - toho, aby lidi videli barvy stejne jako vy. Leo
izsak
Profil
Jediný program, ktorý správne zobrazuje farby je Photoshop so správne nastavenými profilmi.

Tá stránka je celkovo nejaká divná. Ani nemáš scrollbary rovnako spravené....

Pokiaľ budeš miešať CSS so starými HTML značkami a atribútmi tak hľadať problém v takom kôde je nemožné.
izsak
Profil
Leo
Tu ide skôr o to, že v Mozille sa zobrazuje okrová (či aká, skoro "teal"), ale v IE sa rozbrazuje nechutná hnedá.
Fred
Profil
Pardon OT: Gerbil nedělej si srandu: Váš prehliadač nie je z radu Internet Explorer, v dôsledku čoho sa stránky budú pravdepodobne zobrazovať nesprávne (špatné farby, zlá veľkosť písma a pod.)
Přečti si něco na googlu
[url=http://www.google.com/search?as_q=microsoft+internet+explorer+bug &num=10&hl=cs&btnG=Vyhledat+Googlem&as_epq=&as_oq=&as_eq=download+msn& lr=&as_ft=i&as_filetype=&as_qdr=all&as_occt=any&as_dt=e&as_sitesearch= microsoft.com]
MSIE jinde než na Microsoftu + chyby 312000 výsledků[/url]
Fred
Profil
Sorry ten odkaz se mi nepodařilo vložit
Petra
Profil
Moc se v tom kódu nevyznám, ale hádám, že chyba není v barvách samotných, ale spíše v zápisu barev. Konkrétně tím myslím to bgcolor="rgb(33, 33, 00)". Už teda dávno nevím, jakou hodnotu může mít atribut bgcolor, ale myslím, že takhle to v HTMLku nepůjde. Podle mně by to vyřešil zápis bgcolor="212100". Taky si nejsem jistá, jestli se v atributu v HTML může psát ten hashmark.
Acci
Profil
Mě právě špatně zobrazovalo barvy Iečko.
Gerbil
Profil *
Ako vidím, je tu plno "láskavých" ľudí (výnimka je Leo) - čo už, ešte stále nie sme na úrovni zahraničných webov... K veci: to bgcolor="rgb(33, 33, 00)" tam je preto, lebo klasické bgcolor="#333300 nepomohlo, a tak som to skúsil inak.
Ja potrebujem rady a nie kritiku na stránku! Pokiaľ mi tu nikto nie je schopný seriózne pomôcť, musím ísť na iný web.

P.S. Fred, nauč sa vkladať odkazy.
Gerbil
Profil *
Ešte ohľadom scrollbarov - viem, sú odlišné, ale ak mi niekto povie, ako nadefinovať scrollbar pre všetky dokumenty, ktoré sa otvoria v danom ráme, nech mi povie.
Fred
Profil
1/Zkus si tam dát ty barvy pořádně, jestli to chápu tak se jedná o http://www.gekagames.sk/ponuka.php, tak zkus do toho zdrojáku dopsat to, co píšeš výše. Tzn. místo bgcolor="212100" :bgcolor="#212100" To bude totiž ono, ono si jaksi IE domýšlí copak tím básník chtěl říci
2/Koukám, že ten alert zmizel
3/P.S. Fred, nauč sa vkladať odkazy. : Tak ten odkaz zkopíruj a zkus to (mám chuť na jedovatou poznámku, ale jsou tu určitá pravidla diskuse)
Leo
Profil
Obecne pravidlo - nez zacnete hledat chyby v prohlizecich pouzivejte pro VZHLED dusledne CSS, pokud mozno oddeleny od HTML a pak si zkontrolujte jestli je to validni. Teprve pak je dobre hledat chyby v prohlizecich. Leo
Petra
Profil
Gerbil
Ehm :-) Když potřebuješ rady, proč je alespoň nevyzkoušíš? Já jsem bgcolor="212100" vyzkoušela a vypadá v Opeře, IE i ve Firefoxu shodně.

A ještě jedna maličkost, #333300 a rgb(33, 33, 00) není totéž. V prvním případě jsou to tři čísla na škále od 00 do ff, v druhém případě jsou to tři čísla na škále 0 až 255.

A do bgcolor podle mne opravdu ten # nepatří, má být jen bgcolor="212100".

A scrollbar pro všechny dokumenty se nadefunuje v externím CSS stylu, který bude formátovat všechny ty dokumenty.
Gerbil
Profil *
Ohľadom scrollbaru: To som už skúšal, ale nejako to nešlo a netuším, kde robím chybu...
Leo
Profil
Vyhodte definice barev z HTML, v CSS pouzivejte rgb(0-255,0-255,0-255) zapis a usetrite si zmatky. Hexadecimalni zapis barev je zverstvo, kdyz se v pocitacove grafice pouziva rgb v desitkove soustave... Leo
Fred
Profil
Petra : http://www.w3.org/TR/REC-CSS2/syndata.html#color-units
habendorf
Profil
Vyhodte definice barev z HTML - souhlas
Hexadecimalni zapis barev je zverstvo - no já nevím, máš pro to nějaký pádný argument?
Petra
Profil
Fred
Teď přesně nechápu, kterou část toho jsi měl namysli, že mám skouknout ani nechápu proč. Jestli máš namysli mojí nejistotu s hash markem, tak jsem nemluvila o jeho přítomnosti v definicích barev v CSS ale o jeho přítomnosti v atributu bgcolor. V CSS samozřejmě být má, to se zpochybňovat nesnažím.

Jinak máš ale pravdu, jsem lenoch a místo abych se podívala do specifikace jak to je, odbyla jsem to nějakým tím "možná jo a možná ne" :-)
Leo
Profil
"Hexadecimalni zapis barev je zverstvo - no já nevím, máš pro to nějaký pádný argument?"

Mam / je to MNOHEM praktictejsi, zkuste se domlouvat s grafikem u pocitace, ze chcete aby pouzil barvu RGB FFAACC :-) Leo
Petra
Profil
Leo
Lehce OT: No pokud je grafik tak šikovný, že si to neumí převést, tak mu to převedu klidně sama :-)

Já teda preferuju právě #FFAACC :-), resp. v tomto případě #fac, je to rozdíl až 12 znaků (+- chyba ve výpočtu), což při nějakém tom složitějším dokumentu dělá už slušných pár bajtíků.
habendorf
Profil
Hm, osobně zůstanu u hexa zápisu, připadá mi takový "ryzí".
Fred
Profil
Petra Narychlo provedený test potvrzuje, že máš pravdu http://xy.wz.cz/test-barvy.htm , promiň. V tomhle případě nefunguje mimo IE ten rgb zápis
Petra
Profil
Super test :-) A taky potvrzuje, že s tím dvojkřížkem asi pravdu nemám, ten zřejmě v bgcolor být může. Zajímavý je, že to nebere ani tu zkrácenou hodnotu.
Leo
Profil
"Já teda preferuju právě #FFAACC :-), resp. v tomto případě #fac, je to rozdíl až 12 znaků (+- chyba ve výpočtu), což při nějakém tom složitějším dokumentu dělá už slušných pár bajtíků."

To musite obarvovat kazdy jednotlivy element jinou barvou ne? :-) Az budete delat grafiku pro stranky sami, tak se sami sebe zeptejte jestli vam sestnactkovy zapis prijde ryzi. Leo
Radek
Profil *
Já v CSS preferuji #FAC, a zobrazí mi to shodně IE, Mozilla, Opera i chudinka starý Netscape. Jinak je více validních i proprietárních zápisů.
Já jsem ty bezbečné barvy dlouho nemohl pochopit, proč jich je 216 pro 256 barevný režim. Pak jsem se dočetl, že 216 barev je pro web, 20 pro operační systém a 20 volných barev, které si můžeme vybrat, takže dohromady 256 barev, co zobrazí karta. Takže k bezpečným barvám si můžu 20 barev navíc zvolit podle svého uvážení.
Fred
Profil
Abych pravdu řekl tak když už kazím ostatním den svým nevkusem, tak dělám grafiku ve staré verzi gimpu a tam jsou barvy buď v hexadecimálním tvaru nebo je tam GTK paleta, takže používám hex. RGB a CMYK paleta je až v Gimpu 2 a do něj nejsou zase různé script-fu co používám.
DoubleThink
Profil *
Hexadecimalni zapis barev je zverstvo, kdyz se v pocitacove grafice pouziva rgb v desitkove soustave... Leo

Hexadecimální zápis barev je stejně průhledný a jasný, jako zápis v desítkové soustavě.
Stačí jenom pochopit, jak fungují nedesítkové číselné soustavy:

0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,A,B,C,D,E,F,F0,F1,F2... FF,FF0,FF1...

Maximum jedné barevné složky je v desítkové soustavě nutné vyjádřit třemi čísly (255), v šestnáctkové na to stačí čísla dvě. (FF)

Povšimněte si, že rozdělení kroku darevné definice je odvozeno od šestnáctkového zápisu - desítkový je tu jenom pro BFU, kteří nejsou s to pochopit jinou číselnou soustavu.

Hexa zápis je jednoznačně jednodušší a pohodlnější - pokud by se lidi rodili se 16 prsty místo s 10, tak bysme dneska počítali všechno v šestnáctkové soustavě a nebyl by v tom žádný rozdíl.
Leo
Profil
No ja chapu jak funguje sestnactova soustava, to mi nemusite vysvetlovat, ale v celem svete pocitacove grafiky, diitalni fotografie, apod. se pro hodnoty pouziva rgb zapis od 0 do 255. Tak proc ho nepouzivat i v css, kdyz konecne mame tu moznost. Sestnactova soustava muze pripadat pruhledna vam ale grafikum ne. Leo
Leo
Profil
Jinak co se tyka mytu o bezpecnych barvach:

http://webmonkey.wired.com/webmonkey/00/37/index2a.html?tw=design

Leo
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.