Autor Zpráva
gavin
Profil *
Zdravím,

na stránce jsem se dočetl, že by background-repeat mělo fingovat ve všech verzích mozilly, ale nějak se mi nedaří. Dělám v něčem chybu, a nebo je informace o podpoře mozilly na webu špatně? (v IE se vše zobrazuje jak má, ve firefoxu se obrázek bohužel opakuje v obou osách)

<td width="50%" bgcolor="#993333" style="background-image: url('img/pozadi_cerv.gif'); background-repeat:repeat-y; background-position:right">
Leo
Profil
Background position ma DVA parametry - umisteni v ose x a za nim umisteni v ose y, treba to pomuze, Leo
gavin
Profil *
zkusil jsem to napsat "top right", a nepomohlo to. Problém je přímo v "repeat" - i když nastavím na "no-repeat", pořád se obrázek opakuje v osách x i y. Už jste to někdo ve firefoxu zkoušel?
habendorf
Profil
Zrovna jsem to vyzkoušel, funguje mi to dobře i ve FF. Testovaný kód:
<table>

<tr>
<td width="50%" bgcolor="#993333" style="background-image: url('smah01.jpg'); background-repeat:repeat-y; background-position:right">
mmmmmmmmmmm wwwwwwwwwwwwwww mmmmmmmmmmmmmmmm wwwwwwwwwwwwww mmmmmmmmmmm wwwwwwwwwwwwwww mmmmmmmmmmmmmmmm wwwwwwwwwwwwww
mmmmmmmmmmm wwwwwwwwwwwwwww mmmmmmmmmmmmmmmm wwwwwwwwwwwwww mmmmmmmmmmm wwwwwwwwwwwwwww mmmmmmmmmmmmmmmm wwwwwwwwwwwwww
</td>
</tr>
</table>
Leo
Profil
A mate cely ten uvodni tag td ve zdrojaku v jednom radku? Leo
gavin
Profil *
mám, asi to bude nějaká konina, ale nemůžu ji najít : tady
habendorf
Profil
Už to vidím: máš tam dvě vnořené tabulky a kříží se ti tagy <table> s tagy <div>. Na 100% je to tím, když jsem to z toho vysekl, fungovalo to dobře.
Leo
Profil
Jo jo, chce to oddelovat CSS od (X)HTML - mimochodem mate tam kvaziparove tagy v hlavicce, ale deklarujete HTML :-) a VALIDOVAT, VALIDOVAT, VALIDOVAT. Leo
Fred
Profil
A taky jen tak na okraj posílá to špatné hlavičky. Výpis js konzole
Varování: Soubor http://www.fryzl.cz/styly/index.css byl použit pro kaskádové styly i když má MIME typ "text/plain" místo "text/css".
Varování: Soubor http://www.fryzl.cz/styly/tisk.css byl použit pro kaskádové styly i když má MIME typ "text/plain" místo "text/css".
gavin
Profil *
jen tak mimochodem, mě to validátorem prošlo.

Zkoušel jsem se řídit podle vašich rad, ale výsledek žádný - čisté html
Takže tady se nemá co s čím křížit, takže kde je chyba teď?
Leo
Profil
Zkuste vyhodit vsechno do externiho css stylu, vyrusit bgcolor, atd. Me treba tohle ve Fiefoxu beha:

<style type="text/css">
#levy {
background-image: url(obrazek.gif);
background-repeat: repeat-y;
background-position: top right;
}
</style>

<table width="100%">
<tr>
<td id="levy" width="50%">&nbsp;</td>
<td width="50%">&nbsp;</td>
</tr>
</table>

Leo
Fred
Profil
Kdyby ten styl byl mimo dokument, tak by se to třeba dalo testovat v Edit CSS, tak odhadem 2 minuty. Takhle to jde blbě, z hlavy
<style type="text/css">
<!--
table{width:100%;}
td.cerv{background: url('img/pozadi_cerv.gif') #933 100% repeat-x fixed;width:50%;}
td.sed{background: url('img/pozadi_sede.gif') #89a 100% repeat-x fixed;width:50%;}
-->
</style>

<table>
<tr>
<td class="cerv"><h5>TEST 1</h5></td>
<td class="sed"><h5>TEST 2</h5></td>
</tr>
</table>
Fred
Profil
Aha měl jsem to dlouho otevřený ;-)
gavin
Profil *
Díky, to mě nenapadlo, že to bere jen u externích stylů. Každopádně to je (aspoň podle mě) bug - všechny ostatní styly mi chodí i přímo v objektu. Ještě jednou díky všem za snahu.
habendorf
Profil
gavin: nějak ti přestávám rozumět, vždyť už se to ve FF zobrazuje dobře - opakuje jen svisle. V čem je problém?
gavin
Profil *
už jsem to opravil.
¨
Problém byl opravdu v tom, že se musí definovat styl před html, při použití <td style="... to nefunguje (i když by mělo)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.