Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
MilanJ Profil |
#1 · Zasláno: 4. 2. 2006, 14:06:29 · Upravil/a: MilanJ
Mám problém se zobrazením stránek pod IE 6, Firefox, Opera.
Stránka obsahuje 2 DIVy, jeden hlavní, druhý vnořený, který obsahuje menu. V níže uvedeném kódu jsem barevně rozlišil oba bloky a tak je i názorně vidět jejich posunutí. Myšlenka je taková, že spodní hrana bloku menu je na spodní hraně bloku hlavního, a text menu začíná těsně pod horní hranu bloku menu. Bohužel, umístění bloku menu je ve Firefoxu a Opeře správně, text však nikoliv, a naopak text je v IE správně, blok je však posunutý o pár pixelů dolů. Nevíte si s tím někdo rady? Četl jsem na [/i]Jak psát web - Módy prohlížečů, ale nějak mi to nefunguje. Kde je problém a jak ho ošetřit? <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"> <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"> <title>test</title> <style type="text/css"> <!-- body { font-family: Tahoma, Arial, 'Arial CE', 'Lucinda Grande CE', 'Helvetica CE', Arial, lucinda, sans-serif; font-size: 11px; font-weight: normal; } #top { position:absolute; left:0px; top:26px; width:800px; height:220px; background-color:#CCFFFF; } #menu { position:absolute; left:0px; top:117px; width:335px; height:102px; z-index:13; background-color: #CC0066; } --> </style> </head> <body> <div id="top"> <div id="menu"> <ul> <li>O firmě</li> <li>Konzultační činnost a engineering</li> <li>Posudková činnost</li> <li>Biologie a ekologie</li> <li>Praktický management a ochrana přírody</li> <li>Realizované akce</li> <li>Konta<span class="style1">kty</span></li> </ul> </div> </div> </body> </html> |
||
RPG Profil |
#2 · Zasláno: 4. 2. 2006, 14:20:32
Já si myslím, že je to proto, že používáte absolutní pozicování. Zkuste to vyřešit jinak, bez pozicování... Jinak asi neporadím.
|
||
MilanJ Profil |
#3 · Zasláno: 4. 2. 2006, 14:26:02
Myslíte dát například prvkům DIV pozici relativní?
|
||
MilanJ Profil |
#4 · Zasláno: 4. 2. 2006, 14:28:06
Jak ale umístit prvky tak, aby do sebe zapadali, třeba v případě, že používám jako pozadí jednotlivých prvků obrázky?
|
||
RPG Profil |
#5 · Zasláno: 4. 2. 2006, 14:30:04
MilanJ
Myslím, že ani relativní pozicování by nepomohlo, jednotlivé prohlížeče chápou měrné jednotky (px) jinak. |
||
MilanJ Profil |
#6 · Zasláno: 4. 2. 2006, 14:33:52
Jak tedy rozmísťovat jednotlivé prvky na stránku???
Pracuji na stránce, která je umístěná v levém horním rohu na souřadnicích 0,0. Co když se pak rozhodnu pro jiné umístění celého webu? ...na střed nebo do jíné části obrazovky? |
||
RPG Profil |
#7 · Zasláno: 4. 2. 2006, 14:43:32
MilanJ
Tak můžete použít okraje, centrování, nebo float v css. Každopádně, zkusím s tím problémem něco udělat a zároveň nechat pozicování... jestli se mi to povede, napíši sem řešení. :-) |
||
MilanJ Profil |
#8 · Zasláno: 4. 2. 2006, 15:05:59
Ale kždyž si stránku nachystám a pak napozicuju pomoci DIVu, není to snad nic nestandardního, ne?
A když pozicovat celou stránku, proč ne její fragmenty? Zkusil jsem nastavit relativní pozicování všech DIVů a vypadá to, že to funguje... |
||
Časová prodleva: 17 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0