Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Po nainstalování SP2 (na winXP Home s IE 6.0.29) se mi nově otevíraná okna otvírají tak, že status bar je stále přítomen, přestože je zadán parametr status=0;

window.open("http://www.xx.cz", "okno1", "status=no, resizable")

Dělám něco chybně nebo je to obecný problém?
Tinny
Profil *
Vyzkoušel jsem to na víc XPčkách a několika stránkách. Před instalací SP2 otevře okno v pohodě a po instalaci SP2 tam všude narve statusbar. Jestli to nejde vykoumat, tak je to pěkně na ... :o)
Tinny
Profil *
ještě poznámka, ale důležitá. Problém se projeví, když stránku načítáte On-line, z internetu. Když stránku načítáte z disku, otevře se okno normálně bez statusbaru!
Tinny
Profil *
koukám, že to čte hodně lidí, ale nikdo k tomu nic svého neřekl... :o)
Asi s tím nic nejde, je to další nepříjemná vlastnost IE.
SuE
Profil
zkus to tady: http://www.winarna.tk/
DoubleThink
Profil *
Mám stejnou zkušenost a docela to vítám
Tinny
Profil *
ahoj. Nějak jsem se s tím smířil. Své opodstatnění v bezpečnosti to asi má, je výhoda, že stále ve status baru můžete vidět adresu stránky, kterou to natáhlo.

Na druhou stranu, pokud je to malé okno, je tam stejně vidět "prd" (a programátoři "nekalých" oken si s adresou ve status stejně poradí po svém).
Adresy reklam ovšem zajímají myslím málokoho... i když reklamy to teď vlastně blokuje. Pro mě je důležité, že to nezměnilo vnitřní rozměr okna a tak nemusím předělávat svoji fotogalerii.

Jinak myslím, že metoda otvírání nových stránek, např. s dodatečnými informacemi a doplňky, případně okna s fotografiemi se asi budou používat méně a méně, noboť nebude jisté, v čem a jak to bude kdo prohlížet (někdo zakazuje nová okna úplně). Ato je asi vše, co k tomu lze říct...
habendorf
Profil
Pro mě je důležité, že to nezměnilo vnitřní rozměr okna
No já bych tak nejásal, mám zkušenost opačnou - statusbar (zakázaný ale přesto zobrazený) užírá z výšky okna a obsah se mi začal rolovat. Takže mi nezbývá než okno zvětšit s tím, že uživatelé bez SP2 budou mít pod obrázkem zbytečně velký černý pruh :o(
DoubleThink
Profil *
> někdo zakazuje nová okna úplně

Málokdo úplně.
Popup okna jako reakce na událost onClick jsou většinou povolována (i na IE6 SP2). Často se ale zobrazí normálně (nebo jako záložka).

Jiná situace je samozřejmě vypnutý JS.
Tinny
Profil *
užírá z výšky okna a obsah se mi začal rolovat

Jsem si to teď radši ověřoval. Moje okno zůstalo úplně stejně velké (vnitřní rozměr a šířka) a statusbar se "přilepil" pod...
Tak teď nevím, proč máme rozdílnou zkušenost...
habendorf
Profil
Tinny: Tak to fakt nevím, ale nekecám. Mě se statusbar nepřilepí pod okno, ale vecpe se dospod okna - jinými slovy aktivní výška okna se zmenší o výšku statusbaru :o(
Tinny
Profil *
habendorf: tak to je divný :o) pošli link na tu stránku, kouknu na to. Ale nenapadá mě, čím by to mohlo být... možná má někdo z nás navíc ještě nějakou záplatu a nebo je to ve způsobu otvírání okna (prohlídnem scripty...).
habendorf
Profil
Tinny: Už jsem velikost oken upravil, takže to nebude vidět. A ten script ti nepřeju, je šílenej :o) K vidění třeba na http://web.telecom.cz/kudela/ah/ah.htm
Tinny
Profil *
habendorf:
1. ještě že se považuji za amatéra, pokud jde o skriptování. jinak bych měl pocit méněcennosti.
2. pošlu ti mailem (na adresu ze stránek) obrázky oken otevřených v IE s SP2 a v jiném IE.
3. svět je nějak malý... Raspenava zdraví Hrádek... :o)

všem: Jinak připomínám, že tento problém se tu řešil kvůli tomu, zda je možné nějak skript ošetřit, aby se okno zobrazilo rozumně, v jakémkoli prohlížeči, včetně IE6 s SP2 všem ostatním návštěvníkům. Jak se zobrazí okno mě, je celkem irelevantní; mimo jiné i proto, že mám 3 roky WinMe a SP2 se mě netýká :)
Rovněž by mě zajímalo nějaké oficiální vysvětlení od MS, proč tam ten statusbar cpou. Pozitiva nevidím.
habendorf
Profil
Ten skript jsem hodně upravoval, odmazával, doplňoval, přepisoval atd., ale jádro není moje, to bych v životě nenapsal. Trvalo mi den, než jsem vůbec pochopil jak pracuje.

Ono podle mě ani tak nejde o to, že tam ten statusbar cpou, jako že zabraňují jakékoliv jeho modifikaci (tedy i skrytí). Důvod je určitě kvůli bezpečnosti - do statusbaru můžu jinak napsat cokoliv a nic zlýho nečekajícího uživatele poslat někam do pekel.
Tinny
Profil *
Jsou věci, mezi nebem a zemí... třeba Windows... ale Yuhů to vidí! :-)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0