Autor Zpráva
fafa
Profil *
Sektal jste se někdo s tím, že ie 5 více vnořených floatujících objektů nezvládne, a zlela nesmyslně jeden s celým jeho obsahem zobrazí o mnoho cca 1000 a více px dolů? Díky za rady...
Martin
Dáš sem odkaz na stránku, kde máš problém?
Gekon
fafa
Podívej se třeba na tohle
fafa
Profil *
jakejkoliv detail clanku na tomhle ihned.cz novej design, napr.: http://ihned.cz/1-10107050-18071840-004000_d-91 ale je blby ze mi to dela jen na vnitrnim serveru
fafa
Profil *
stane se mi tu to, ze mi ujede vsechno pod zahlavim, proste jeden z divu col1d nebo col2d sjede dolu o stranku minimalne...
fafa
Profil *
stane se mi tu to, ze mi ujede vsechno pod zahlavim, proste jeden z divu col1d nebo col2d sjede dolu o stranku minimalne...
Gekon
Tak používej Firefox, a máš celkem po problému, ne?
fafa
Profil *
ale ja ten web stavim :) a ptam se pac sem se s takovym bugem nesetkal...
Gekon
Aha, no tak to je jiná:)) Ale stejně pochybuji, že ještě někdo používá IE 5ku... Určitě se někdo takový najde, ale bude to naprosto minoritní menšina...
fafa
Profil *
jasne, ja bych to jinde vubec neresil, ale uz se mi stalo ze jsem klientovi nejdulezitejsiho projektu prinesl prvni verzi s tim jak je skvela a on si ji otevrel prave v tomhle prohlizeci:)) a plus na ihned.cz se urcite par ctenaru s ie5 jeste najde...
Gekon
aha, no tak to je o smůle... být tebou, taxe zkontaktuji s Derem, ten by ti mohl pomoci
Plaváček
Příliš floatu v IE 5 vesměs nedělá problémy, pokud člověk ví, co činí.
fafa
Profil *
no ok tak ještě doplnění, že to chci srovnat změnou stylopisu, abych to nemusel opravovat na dalších x sajtech, a plaváčkovi pro vysvětlení:řekněme že jsem to nestavěl, jen to přestavuju a opravuju :) jen se ptám, zdá se mi prostě divný že to dělá jen ie5 a že to provede tak divnou chybu... zpravidla stačí odebrat jeden z floatů, ale to v tomhle případě nejde...
Plaváček
fafa - rád se na to podívám, jestli ti stačí během zítřka. Počítám, že problém je na té stránce, co jsi uvedl? http://ihned.cz/1-10107050-18071840-004000_d-91
habendorf
Popravdě řečeno mi není úplně jasné, proč na tak jednoduchém layoutu potřebuješ 5 zanořených floatů.
fafa
Profil *
eh se vším respektem a upřímně nevím, zda Plaváčkův čas stojí za tuhle prkotinu, ja v nejhorším vezmu každý z templatů na ihnedu a obalím onen div dalším divem:), což je mám pocit ozkoušené řešení, jen jsem se tomu chtěl vyhnout... dělá to sem tam každý detail článku v ie5 na sport.ihned.cz, cestovani.ihned.cz či digiweb.ihned.cz
habendorf
jinak pro IE se občas vyplatí nastavit floatům šířku, třeba 100%
fafa
Profil *
popravdě řečeno to chci opravit, ne přestavět... ten design už nějakou dobu běží, a popravdě, kdybych ho navrhoval já, asi by to vypadalo jinak (možná ještě hůř:D). problém je že systém na kterém jede ihned háže sem tam kusy tabulek, takže jakékoliv pokusy o pěkný kod jsou okamžitě prohrané... škoda...
fafa
Profil *
tyhle šířku mají...
fafa
Profil *
ach jo fakt sem čekal že tenhle bug někdo zná...
mata
Nemáš někde kvůli peekaboo nastaveno height: 100%? Stalo se mi, že IE5.5+ to schroupnul a IE5 to natáhnul podle výšky okna. U mě v IE5 se ta chyba na stránce z uvedeného odkazu nevyskytuje, takže to nemůžu testnout.
fafa
Profil *
nic takovyho. ale jak rikas, koukam ze ie5.5 to sezere, ale ie5 porad dela kraviny
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0