Autor Zpráva
Juross
Profil
Vytvářím stránky v PSpadu a tam je automaticky náhled v IE, tak jsem vytvořil stránky, uložím si je a podívám se na ně ve FF ...a hrůza !

Nemůžu ted přijít na to jak to dostat do podoby jako v IE !
Mohl by mi s tím někdo poradit? Mě jen napadá začít znova..
tady se můžete podívat
díky
PerToon
Profil
No, www.jakpsatweb.cz/css
RPG
Profil
Juross
Promiň, ale myslím si, že se ti v tom nikdo hrabat nebude...
Nejlepší by bylo začít znovu a sledovat vývoj postupně na obou prohlížečích.

OT: Vy jste opravdu z novojičínska? :-)
BaTeCzKo
Profil
Abych se přiznal, nemám moc chuť se v tom vrtat. Spíše ti mohu dát radu, ať při vytváření webu testuješ v IE i ve FF najednou.

Dodatek: zase mě někdo předběhl XO
Juross
Profil
Díky začnu teda znova no, já jen třeba kdyby si někdo všiml nějaké zásádní časté chyby(kterých v kodu určitě je :-) )
Radek Hrabůvka
Profil
Díky začnu teda znova no, já jen třeba kdyby si někdo všiml nějaké zásádní časté chyby(kterých v kodu určitě je :-) )

V PsPadu máš zabudovaný TiDy validátor, Ctrl+F10, v podstatě tam máš dvě různé opakující se chyby.
1. strong je řádkový element, ale podle mého názoru je použil účelově ke ztučnění textu, takže bych ho vynechal. Pokud bys trval na jeho ponechání, tak <li><strong>blabla text</strong>/<li>
2. Máš tam několikrát ID "menu". Měl bys použít třídu, class .menu

Pro menu bys měl použít (můžeš doplnit/vynechat margin, padding, nezapoměň na jednotky, doporučil bych px):
.menu li {margin: 0, padding: 0}
.menu ul {margin: 0, padding: 0}
.menu a {display: block; width: 100%; height: 1.5em; border: 1px solid #fff; font-weight: bold;margin: 0, padding: 0}
.menu a:hover {border: 1px solid #000; background: red; color: #fff;;margin: 0, padding: 0; }

To, co jsem tu napsal není odladěný kód, ber to hlavně jako inspiraci, marga a paddingy si uprav podle svého, ať se ti menu líbí.

Na prostřední sloupec jsem se nedíval podrobněji, vypadá to na problém s box modelem. Doporučuji přečíst a podle podle http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=1&topic=12 333 použít
* { -moz-box-sizing: border-box; }
Juross
Profil
Radek Hrabůvka:
moc díky.

ten už by mě jen zajímalo, proč se ve FF v menu zobrazí před položkami vlevo asi tak 30px mezera a v Opeře ani v IE to nedělá???
Juross
Profil
A ještě jsem se chtěl zeptat jak v FF zarovnám jeden DIV na střed jiného???
díky !
RPG
Profil
Juross
text-align:center; by se použít nedalo?
Juross
Profil
no dalo ale nějak nefunguje !
Nevíš proč se ve FF v menu zobrazí před položkami vlevo asi tak 30px mezera??
Radek Hrabůvka
Profil
proč se ve FF v menu zobrazí před položkami vlevo asi tak 30px mezera a v Opeře ani v IE to nedělá???
http://interval.cz/clanek.asp?article=736 citace z článku: ... specifikace doporučuje k odsazení položek seznamů (UL, OL) zleva používat vlastnost margin-left, výchozí stylesheet Mozilly pracuje s padding-left. V obou případech s hodnotou 40px, takže vizuální výsledek je na první pohled stejný (dokud ovšem například nezačneme pracovat s pozadím).
.menu li {margin: 0; padding: 0;}
.menu ul {margin: 0;}

zeptat jak v FF zarovnám jeden DIV na střed jiného??? V moderních prohlížečích pomocí margin: auto, pro IE ponechat v nadřazeném elementu text-align:center.
http://www.jakpsatweb.cz/css/margin.html
Co tak použít hledání tady nebo http://www.google.com/search?hl=cs&q=vycentrovat+div&btnG=Vyhledat+Goo glem&lr= hned první odpověď http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=7&topic=20 802
Též je možné použít deprecated tag <center>.

Není to v dotazu, ale vyvnul bych se konstrukci <b><big>Blabla</big></b> Výhodnější by bylo nepoužít tag "big" a do CSS přidat:
.text b {font-size: 1.2em}
http://interval.cz/clanek.asp?article=1369
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0