Autor Zpráva
cinan
Profil *
hned na zacatek: cinan.wz.cz/hoho/index.html
Delam si osobni stranku, ale narazil jsem na malej problem: nadpis Obsah stranky (web je ve vyvoji, takovej nadpis tam urcite nebude :) ) se v Opere (pouzivam v.9 beta) zobrazi, aspon podle mne, spravne, teda je vycentrovanej. Ve FF v. 1,5 (asi i v IE6, zatim jsem neskousel) se zobrazi o nekolik px dal. Prilozim zdrojak style:

#hlavne{
background-color: #FFD586;
border-width: 5px;
border-style: groove;
border-color: orange;
color: Black;
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
width: 55%;
height: 500px;
position: relative; left: 22%; top: 0px;
text-align: left;

.velkep {
text-align: center;
border-width: thick;
border-style: groove;
border-color: orange;
background-color: Orange;
font-family: monospace, Courier, "Courier New";
width: 97%;
height: 20px;
}

a taky pro jistotu cast zdrojaku html:

<div id="hlavne"><p class="velkep"><b>Obsah stranky</b></p>

Prosim poradte co s tim.
cinan
Profil *
jo, vyskousel jsem jednu vec - namisto

position: relative; left: 22%; top: 0px;

v #hlavne jsem dal:

position: absolute; left: 22%; top: 23%;

a zobrazuje se to spravne... Sice jsem to vyresil, chci vedet proc se to pred tim zobrazilo spatne, ale na nic jsem neprisel... Nevite nahodou?
Zahon
Také jsem měl problém s position:relative; pro změnu se mi vůbec nezobrazilo u nadpisu pozadí... (bylo to v nižších verzích IE) Ale v tomto případě bych zkusil do kaskád pro p dát toto: line-height: 20px; (sice bys to měl definovat v relativních jednotkách - em, ale už i height máš v px, tak to udělám takhle..) a mělo by to fungovat. nastavíš tím výšku řádku na 20px, výška boxu bude také 20px, no a v na řádku je písmo vždy v jeho prostředku. V nové Opeře je možná v defaultním nastavení něco jako - vertical-align: middle; (btw. když tam dáš tohle, mělo by to fungovat taky. Ale prý jsou s tím v některých prohlížečích problémy.)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0