Autor Zpráva
MH
Profil *
Prosííím... proč (default margin prohlížečů?) se v následujícím příkladě vykresluje slovo TEST na jiném místě v IE a Firefoxu (posunuto horizontálně i vertikálně)?
Resp. jak to jednoduše vyřešit?

<html>
<body syle="margin: 20px; padding: 0px">
<table width="300" height="300" border="1" bgcolor="red">
<tr><td></td></tr></table>
<div style="position:absolute; left: 274px; top: 12px">TEST</div>
</body></html>


Dík
Honza Hučín
Profil
Není chyba v atributu style u body? Máš tam syle místo style.
MH
Profil *
a sakra, preklep.... hmmm, tak ted ten prikladek funguje bezchybne.... nicmene na
http://hora.mysteria.cz/hodiny.html je k videni ten samej problem- jde o vyhledavaci formular Atomz uplne dole - v IE je umistenej spravne v dolni sedivy liste, ve Firefoxu mi utika mimo okno.
mh
Honza Hučín
Profil
Nemám čas studovat podrobně ty styly, ale považuju za chybu pozicovat absolutně seshora. Stačí změnit velikost písma a už to máš jinde. Napozicuj to vzhledem k nějakému bližšímu elementu.
MH
Profil *
když to napozicuju k nějaký nadřazený pozici, třeba takhle

<td height="30" align="right" style="position: relative">
<div style="position: absolute; left: 100px; top: 0px">
<form method="get" action="http://search.atomz.com/search/">
blabla
</form>
</div>
</td>

tak to mám v IE jak chci a ve FF to mám úplně nahoře.
jsem z toho nějakej jelen, du dom a v pondělí třeba budu chytřejší.
každopádně zatím dík za pomoc!
MH
Honza Hučín
Profil
Zkus tu stránku prohnat validátorem. Třeba máš nějaké neukončené DIVy apod.
MH
Profil *
prohnal jsem to, opravil drobné chybky, ale nic zásadního tam nebylo a problém pořád přetrvává... je to záhada :-(
opět k vidění na: http://hora.mysteria.cz/hodiny.html
MH
Profil *
Problém je vyřešen... skoro se mi chce dodat, že se vyřešil záhadně sám.
Dal bych za to krk, že co mi jeden den nefungovalo, druhý den zabralo... ale nechme to bejt, chyba byla jako obvykle někde mezi židlí a klávesnicí.
Takže s konstatováním, že nastíněné trable vyřešilo k mé spokojenosti vnořené pozicování, považuji tuto diskuzi za ukončenou.
Děkuju Honzovi za pomoc!
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.