Autor Zpráva
Radim24
Profil *
Prosím o radu.

Potřebuju udělat menu špatně se mi natahuje pozadí na „buňky“. Nepoužívám tabulku, ale DIV. Buňkou jsem teď nazval pár DIV /DIV na kterým mám natažené pozadí. Každé tlačítko menu se skládá ze tří částí: levý okraj, prostředek a pravý okraj. V IE to funguje dobře (až na to, že nezarovná celé žluté menu doprava). Ale Mozzila a Opera dělá šílenosti.

Takže jedna položka menu: <DIV třída , id> <DIV třída , id > </DIV> odkaz</DIV> <DIV třída , id > </DIV>
Pomocí třídy nastavuju obrázky na pozadí (html kód se zkrátí než když bych použil IMG).

Okrajové obrázky se vůbec neukáží (musl bych tam uvést text, což nemohu nebo bych musel nastavit místo display:inline display:block, to taky nemohu).

Takže jak to musím nastavit aby se to zobrazovalo správně? Díky za pomoc.

http://pravatvar.wz.cz/menu.jpg

CSS:

DIV#menu_cells {display: inline;vertical-align:middle; margin:0; padding: 0; height:21; width:7;
}

/* MENU - pozadí*/
DIV.menu_left_fire { background-image : url(menu/left_fire.gif);}
DIV.menu_left_yell { background-image : url(menu/left_yell.gif);}
DIV.menu_mid_fire { background-image : url(menu/mid_fire.gif);}
DIV.menu_mid_yell { background-image : url(menu/mid_yell.gif);}
DIV.menu_right_fire {background-image : url(menu/right_fire.gif);}
DIV.menu_right_yell { background-image : url(menu/right_yell.gif);}
Radim24
Profil *
A ještě jeden problém je se zarovnáním ... ale tento dotaz uvádím pod CSS
Filips
A nebylo by snažší napsat třídu která bude mít na pozadí celý ten obrázek takže i ty boky i prostředek a na to napsat text?
habendorf
To je přesně ten důvod, proč neduplikovat témata
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=7&topic=36 747
Radim24
Profil *
To by musel být obrázek pro každoou položku zvlášť. Používám to takhle a musím zzjistit proč to nejde tak jak by to mělo jít. Co je to za vlastnost co způsobuje tu chybu?
Radim24
Profil *
Povedlose mi vyřešit to float vs display inline. Tedy sirka podle procent funguje.
Ale nefunguje v Moz a Op. to natahovani bunek na pozadi... kdo poradi?
Radim24
Profil *
Možná zabere toto
"V Mozille existuje nestandardní vlastnost -moz-background-origin s hodnotami content | border | padding, které určují, odkud se to v Mozille bude počítat.

Další nestandardní vlastnost Mozilly je -moz-background-clip s hodnotami border a padding, které určují, zda se má pozadí kreslit pod rámečkem."
Radim24
Profil *
Díky všem za dobré odkazy, záhada float je vyřešena (ač na drobné maličkosti, které budu dořešovat později.
Díky
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0