Autor Zpráva
Ondra_xxx
Profil *
Zdravím. Mám menší problém. Mám stránky, kde mám pozadí jak gradient. (barvu směřuje postupně od tmavě modré až po světle modrou). Pozadí mám udělané pomocí CSS, kde nechávám opakovat 1px široký vzorek pozadí na ose x. Mám však problém s tím, v jakém formátu tento vzorek uložit. Když ho uložím jako jpg (i v max. kvalitě) tak gradient není postupný ale je skokovitý. Když ho uložím jako png tak v Opeře a ve FF je vše ok ale v IE jsou odstíny barvy jiné - tmavší (IE má zřejmě rozdílný algoritmus pro vykreslování png formátu). Mohl by mi někdo poradit, jak dobře (v jakém formátu) uložit vzorek pozadí ? podotýkám, že z důvodů návaznosti obrázků (fotek) na toto pozadí nelze použít GIF.

Díky všem.
swetko
treba sa pohrat s kvalitou kompresie pri jpg-cku, da sa to spravit aj plynule ale bude to trochu na ukor velkosti
Bubák
Rozdíl je v gamma nastavení. IE gammu nezná. Nejjednodušší je uložit obrázek v jiném programu, který do PNG gammu neukládá, nebo umožňuje zvolit neuložení gammy.

Já na ukládání PNG používám IrfanView (s pluginy), v poslední verzi je v pluginu PNGOUT volba, jestli má gamma chunk ponechat, nebo odstranit. Použilelný je i starší IrfanView bez pluginů, protože gamma chunk neukládá. V nouzi je použitelné i přeuložení v Malování.

www.root.cz/clanky/png-is-not-gif/#k08
Ondra_xxx
Profil *
Ok díky moc ;)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0