Autor Zpráva
Ali
Profil
Mám dotaz. Na stránce www.grupazbecka.wz.cz/kemichem mám stránku a na ní je v IE jeden problém. Ve FF to běhá suprově ale nejde mi to optimalizovat pro IE! Ten, který má dobré očko vidí, že pod tou hlavní lištičkou je 1-2px proužek jiný barvy, kterej tam samozřejmě nemá co dělat. čučim do toho už asi hodinu a nevidim chybu. Přikládám CSS a prosím o radu.


BODY {margin-top: 0px; text-align: center; font-family: Verdana, sans-serif; 

font-size: 10px; background-color: #DFDFDF}

#all {padding: 0px; margin: 0px auto 0px auto; width: 770px !important; width /**/: 772px;
text-align: left; background-color: #FFFFFF; border-style: solid; border-width: 1px;
border-color: #000000}

#top {width: 770px; height: 10px; background: url(img/top.jpg) no-repeat;
background-color: #99BF60; padding: 0px; margin: 0px}

#logo {width: 770px; height: 154px; background: url(img/logo.jpg) no-repeat;
background-color: #B8E673; padding: 0px; margin: 0px}

#main {width: 770px; height: 25px; background: url(img/main.jpg) no-repeat;
background-color: #B8E673; padding: 0px; margin: 0px}

#menu {float: left; text-align: left; width: 135px !important; width /**/: 150px;
background-color: #DFDFDF; padding: 0px 0px 0px 15px; margin: 0px}

#text {float: right; text-align: left; width: 605px !important; width /**/: 620px;
background-color: #000000; padding: 0px 0px 0px 15px; margin: 0px}

#patka {clear: both; width: 770px; height: 12px; text-align: left;
background-color: #B8E673}
Martin Kuželka
Profil
Můžeš upřesnit, kde se nachází ten proužek jiné barvy?
Fred
Profil
Já ho v IE6 vidím a má tak 10px a černou barvu, jediné co v tom css vidím s černým pozadím je id=text, ale je prázdný, bez obsahu. Když tam přidáš text bude to rozbitý bohužel všude.
Martin Kuželka
Profil
Už to také vidím...
Ali
Profil
Ne ten nemyslim o tom vim to je jen orientační barva, ale v id="top" je ten problém ja to obarvim na červeno aby jste to viděli
Ali
Profil
Uz je to červený je to těsně pod vrškem. Ve FF neni ale v IE je a ja ho tam nechci sakra (jinak velikost toho obrázku je právě 770x10px)
Acci
Profil
Myslíš tohle?
Fred
Profil
Už to vidím, stáhnul jsem si to, zkus to takhle



body {
text-align: center;
background: #dfdfdf;
font: 10px verdana, sans-serif;
}
* {
margin: 0;
padding: 0;
}
#all {
margin: 0 auto;
width: 772px;
text-align: left;
border:1px solid #000;
background: #fff;
}
#top {
width: 770px;
height: 10px;
line-height: 10px;
background: url(img/top.jpg) no-repeat #99bf60;
margin-bottom: -3px;
}
#top[id] {
margin: 0;
}
#logo {
width: 770px;
height: 154px;
background: url(img/logo.jpg) no-repeat #b8e673;
}
#main {
width: 770px;
height: 25px;
background: url(img/main.jpg) no-repeat #b8e673;
}
#menu {
float: left;
text-align: left;
width: 150px;
padding: 0 0 0 15px;
background: #dfdfdf;
}
#text {
float: right;
text-align: left;
width: 590px;
width: 620px;
padding: 0 0 0 15px;
background: #000;
}
#text[id] {
width: 590px;
}
#patka {
clear: both;
width: 770px;
height: 12px;
text-align: left;
background: #b8e673;
}
Kráťa
Profil
Já se s něčím podobným vyblbnul ... Nakonec to vyřešil podtržítkový hack. Co ten proužeček obarvit na zeleno a je to.
Ali
Profil
Přesně tak akorát je to teď červený a chce to pryč
Ali
Profil
no tak sem tam zadal margin-bottom: -2px a je to ok a i validni coz je supr takze pokud nemate nekdo racionalni vysvetleni proc se to tak udelalo a jednoduchy reseni tak vam vsem dekuji za pomoc
Ali
Profil
p.s. jo tak ne protoze ve FF je to zas o 2px mensi!!! ach jo
Acci
Profil
Tak použij _margin-bottom: -2px (nevalidní, funkční)
Fred
Profil
Ali
Tak si asi sakra zkopíruj ten styl co sem ti sem poslal, se s tím asi dělám jen tak pro srandu.
Ali
Profil
Promin Frede ja to tak nemyslel jen sem chtel najit uplne trivialni reseni protoze porad nechapu proc se to tam vytvorilo kdyz to k tomu nemelo nejmensi zaminku. jinak za kod dekuju a klanim se ti fakt a fakt moc dik vsem za pomoc
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.