Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Peta Profil * |
#1 · Zasláno: 8. 3. 2005, 12:44:08
Ahoj
Mam 9 inputu v tabulce, kazdy ma onclicka a kdyz na nejaky kliknu, objevi se ramecek. Jak ho zakazat? Ve FF se objevi ramecek, umim ho zakazat onfocus=blur(), treba. Ale Opera je zvlastni prohlizec, tam se mi ten ramecek objevi naprosto jinde na strance, jenom ne v tabulce ;) |
||
Peta Profil * |
#2 · Zasláno: 8. 3. 2005, 13:15:14
Aha, ja nedal link na test.
www.czech-web.cz/~vmlich/peter/hry/pp_pisk.htm |
||
Wan-To Profil * |
#3 · Zasláno: 8. 3. 2005, 13:19:15
V IE se ti žádný rámeček po kliknutí neobjevuje...
|
||
Peta Profil * |
#4 · Zasláno: 8. 3. 2005, 13:57:27
Wan-To: To vim take, protoze ho mam zakazany tim blur, jako ve FF. Mne zajima ale Opera, vis? proto jsem to dal take do nadpisu.
|
||
Fred Profil |
#5 · Zasláno: 8. 3. 2005, 15:08:11
Máš recht, fakt to normálním způsobem nejde, zkusil jsem to trochu oblbnout (úspěšně)
<style> input,input:focus {width:80px;height:80px; font-family:helvetica,arial;font-weight:bold;font-size:65px; background:url(none) #d7f5ff;border:0 solid #d7f5ff; margin:0;padding:0;text-align:center} #opera{width:0;height:0;} </style> <input type="button" value=" " readonly="readonly" id="b5" onfocus="document.getElementById('opera').focus();" /> <input id="opera" type="button" value=" " /> |
||
Peta Profil * |
#6 · Zasláno: 8. 3. 2005, 16:07:37
Hm, zajimava finta. Presmerovat focus na tlacitko s nulovym width, height. Odzkouseno?
Ja to zkusim, ale nejsem prilis z toho nadseny, element navic a tak :) O lepsim nevis? Jinak nemusels opisovat zdrojak, protoze par veci uz tam je navic kvuli opere, co jsem zkousel vselijake readonly..., ale dik. |
||
Fred Profil |
#7 · Zasláno: 8. 3. 2005, 16:14:41
Tady v diskusi je návrh řešení onfocus="if(this.blur)this.blur()" , ale zjistil jsem, že to v Opeře nefunguje. Jestli nechceš nic přidávat dej to jen do js
1/ obecné function mravenceni(){ var body=d.getElementById('sem-dej-id-tabulky-co-ho-musíš-přidat'); var a=body.getElementsByTagName('input'); for(var i=0;i<input.length;i++){ a[i].onclick=function(){d.getElementById('focus').focus();} }} 2/ pro ty konkrétní stránky function init() { resetpole(); zmenlevel();mravenceni() } Odzkoušený to je ;-) |
||
Fred Profil |
#8 · Zasláno: 8. 3. 2005, 16:17:40
Pardon, ještě je třeba přidat ten input s id="focus" viz výše, ale možná zkus poslat ten focus na ten odstavec p id="prubeh" , možná by to mohlo taky fungovat, ale to jsem nezkoušel
|
||
Peta Profil * |
#9 · Zasláno: 8. 3. 2005, 16:20:17
Fred: Hm, toz to nevim, ja to ted prepsal, protoze mam funkci getobj, kde documentbyid je, tak sem dopsal funkci
opbug {getobj('operabug').focus();} onfocus="opbug" A z disku v 7.54 je to v pohode. Dik. A jak bys resil problem s hoverem? Dal jsem input:hover {cursor:pointer} a u opery to funguje asi tak, ze jenom 1px linka pod inputem. :) Jinak mi to vubec neva, ze mi to alternativni divna opera zobrazuje spatne :))) Aspon se vidi kvalita, ze? :) |
||
Peta Profil * |
#10 · Zasláno: 8. 3. 2005, 16:40:13
Pro Operu funguje ten focus na tlacitko s visibility:hidden, ale milovany IE to zobrazuje, takze jedine nuloce rozmery a transaprentni ramecek a pozadi.
|
||
Fred Profil |
#11 · Zasláno: 8. 3. 2005, 16:47:19
Vždyť tam neměníš hover , pro nepošleš ten cursor na input{_cursor:hand;cursor:pointer;}
|
||
Peta Profil * |
#12 · Zasláno: 9. 3. 2005, 15:08:53
Fred: Ano, to je jeden problem dva kurzory, protoze IE nebere pointer. Ale Opera a FF ho berou. Jenze opera da hover u selectu az pod nim na 1px linku. Mrcha :) Ale ja na to kaslu, hlavne, ze je ten ramecek pryc :) To byla vetsi kosmeticka vada :)
|
||
Časová prodleva: 21 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0