Autor Zpráva
Peta
Profil *
Ahoj

Mam 9 inputu v tabulce, kazdy ma onclicka a kdyz na nejaky kliknu, objevi se ramecek.
Jak ho zakazat?

Ve FF se objevi ramecek, umim ho zakazat onfocus=blur(), treba. Ale Opera je zvlastni prohlizec, tam se mi ten ramecek objevi naprosto jinde na strance, jenom ne v tabulce ;)
Peta
Profil *
Aha, ja nedal link na test.
www.czech-web.cz/~vmlich/peter/hry/pp_pisk.htm
Wan-To
Profil *
V IE se ti žádný rámeček po kliknutí neobjevuje...
Peta
Profil *
Wan-To: To vim take, protoze ho mam zakazany tim blur, jako ve FF. Mne zajima ale Opera, vis? proto jsem to dal take do nadpisu.
Fred
Profil
Máš recht, fakt to normálním způsobem nejde, zkusil jsem to trochu oblbnout (úspěšně)

<style>
input,input:focus
{width:80px;height:80px;
font-family:helvetica,arial;font-weight:bold;font-size:65px;
background:url(none) #d7f5ff;border:0 solid #d7f5ff;
margin:0;padding:0;text-align:center}
#opera{width:0;height:0;}
</style>

<input type="button" value=" " readonly="readonly" id="b5" onfocus="document.getElementById('opera').focus();" />
<input id="opera" type="button" value=" " />
Peta
Profil *
Hm, zajimava finta. Presmerovat focus na tlacitko s nulovym width, height. Odzkouseno?
Ja to zkusim, ale nejsem prilis z toho nadseny, element navic a tak :)
O lepsim nevis?

Jinak nemusels opisovat zdrojak, protoze par veci uz tam je navic kvuli opere, co jsem zkousel vselijake readonly..., ale dik.
Fred
Profil
Tady v diskusi je návrh řešení onfocus="if(this.blur)this.blur()" , ale zjistil jsem, že to v Opeře nefunguje. Jestli nechceš nic přidávat dej to jen do js

1/ obecné

function mravenceni(){
var body=d.getElementById('sem-dej-id-tabulky-co-ho-musíš-přidat');
var a=body.getElementsByTagName('input');
for(var i=0;i<input.length;i++){
a[i].onclick=function(){d.getElementById('focus').focus();}
}}

2/ pro ty konkrétní stránky
function init()
{ resetpole(); zmenlevel();mravenceni() }

Odzkoušený to je ;-)
Fred
Profil
Pardon, ještě je třeba přidat ten input s id="focus" viz výše, ale možná zkus poslat ten focus na ten odstavec p id="prubeh" , možná by to mohlo taky fungovat, ale to jsem nezkoušel
Peta
Profil *
Fred: Hm, toz to nevim, ja to ted prepsal, protoze mam funkci getobj, kde documentbyid je, tak sem dopsal funkci
opbug
{getobj('operabug').focus();}

onfocus="opbug"

A z disku v 7.54 je to v pohode. Dik.

A jak bys resil problem s hoverem? Dal jsem input:hover {cursor:pointer} a u opery to funguje asi tak, ze jenom 1px linka pod inputem. :) Jinak mi to vubec neva, ze mi to alternativni divna opera zobrazuje spatne :))) Aspon se vidi kvalita, ze? :)
Peta
Profil *
Pro Operu funguje ten focus na tlacitko s visibility:hidden, ale milovany IE to zobrazuje, takze jedine nuloce rozmery a transaprentni ramecek a pozadi.
Fred
Profil
Vždyť tam neměníš hover , pro nepošleš ten cursor na input{_cursor:hand;cursor:pointer;}
Peta
Profil *
Fred: Ano, to je jeden problem dva kurzory, protoze IE nebere pointer. Ale Opera a FF ho berou. Jenze opera da hover u selectu az pod nim na 1px linku. Mrcha :) Ale ja na to kaslu, hlavne, ze je ten ramecek pryc :) To byla vetsi kosmeticka vada :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.