Autor Zpráva
sica
Profil
brej den,
řešim ted takovej malej problém, mám stránku do které pomocí funkce include vkládám kus kódu, ale před tento kód se mi vkládá jeden znak kterej mi rozhazuje design v IE.

obrázek

Tohle je kód v indexu pomocí kterého se sem includuje zbývající obsah stránky

<?php
if(isset($_GET["page"])){
$page=$_GET["page"];
if($page){
if(file_exists($page.".php"))
include($page.".php");
else{include "404.php";}}}
else{include "novinky.php";}
?>


všechny stránky jsem byl převedl z kódování win1250 do utf-8 ale nikde nemůžu najít ten znak co mě otravuje život. V opeře i v mozile to problém nedělá, ale když se kouknu na zdroják tak je zde znak tečky.... jak se toho znaku můžu zbavit ? poraďte
habendorf
Profil
BOM?
Dusko
Profil
Ahoj.

Nuz povedal by som, ze v tom kode je chyba. A sice chybajuce zatvorky. Skus pouzivat formatovanie, bude to prehladnejsie. Kod by mal vyzerat takto:
<?php


if(isset($_GET["page"])){

$page=$_GET["page"];

if($page){

if(file_exists($page.".php")){

include($page.".php");

}else{
include "404.php";
}
}
}else{
include "novinky.php";
}

?>



Otazocka: Kvoli comu pouzivas este i tuto podmienku?

if($page){ ... }

Ospravedln moju drzost, PHP sa nevenuj dlho a nie je mi to jasne.

Neviem, ci toto je pricinou tvojich problemov, skor by som povedal, ze nie.
sica
Profil
no koukl jsem na to a if($page){ tam fakt bejt nemusí, ale i tak to nefunguju... něco jsem zkoušel a zjistil jsem že za všechno může znaková sada utf-8..... když celou stranku převedu z5 do win1250 tak vše funguje ok... kouknu ještě po forech co s tim... stejně dik
habendorf
Profil
sica: Já bych to fakt viděl na BOM.
k
Profil *
sica
na 99% BOM
jofa
Profil *
ahoj a co se s tim BOMem má dělat?? jak se má kód zpravit?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.