Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Railbot Profil |
#1 · Zasláno: 16. 3. 2005, 19:20:30
Ahoj. Mam mensi problem pri tvorbe webu. Vse je OK, akorat pozadi stranky (background) se z mne zahadneho duvodu zobrazuje jen ve Firefoxu, v IE nikoli.
V CSS mam zapsano toto: body { background-image: url("spravna cesta"); background-repeat: repeat; } Jinak odkaz na styly mam v poradku. Kontroloval jsem to 100x, vubec me nenapada cim by to mohlo byt, ze se pozadi ve Firefoxu nezobrazuje. |
||
Marty Profil |
#2 · Zasláno: 16. 3. 2005, 19:22:27
Zkus to napsat takto:
body { background: url("spravna cesta"); } |
||
Anonymní Profil * |
#3 · Zasláno: 16. 3. 2005, 19:33:04
Marty: ?????
Railbot: napsaný to máš dobře, nevím v čem je problém. Jinak první a poslední věta nějak kolidují. Tak kde to teda nejde? |
||
habendorf Profil |
#4 · Zasláno: 16. 3. 2005, 19:34:20 · Upravil/a: habendorf
Aj, smáznul jsem si cache. Tak jsem tu za anonyma.
To background-repeat: repeat; můžeš klidně vyhodit. Marty: teda samozřejmě to máš dobře, ale problém to neřeší. |
||
Marty Profil |
#5 · Zasláno: 16. 3. 2005, 20:11:59
habendorf
Pokud to ozkouším, podle toho jak jsem to napsal já, tak mi to funguje. Ale napadlo mě, zda nemáš jeden div roztáhnutý po celé obrazovce a tím pádem se ti pozadí zakryje? Taky zkontroluj, zda je jméno obrázku správně napsáno a zda je v tom samém adresáří jako html. |
||
mone Profil * |
#6 · Zasláno: 16. 3. 2005, 20:52:06
zkontroluj format obrazku, at nemas nakej nestandardni.
|
||
Railbot Profil |
#7 · Zasláno: 16. 3. 2005, 22:14:37
Omlouvam se za tu posledni vetu, jde o preklep, nejde to v IE. Vsem diky za napady a tipy, vyzkousim!
|
||
Časová prodleva: 2 roky
|
|||
Kalif Profil * |
#8 · Zasláno: 4. 4. 2007, 14:15:06
Hej mě to taky nejde napište mě please na moje ICQ: 340-244-788 anebo E-mail: ivanfilak@seznam.cz
|
||
Had Profil * |
#9 · Zasláno: 4. 4. 2007, 20:54:55
koukám že nejsem sám, komu to v poslední době nechodí... nemohlo by to bejt nějakou blbou aktualizací od mrkvosoftu nebo něco podobnýho ???
FF mi ten obrázek zobrazí, IE ne. zkoušel jsem to nadefinovat v HTML do tagu <body>, to IE zobrazí, zase ale nevim jak tomu říct, aby to neopakovalo. FF v pohodě, IE nerozumí zápisům: background-repeat: no-repeat; a to ani v externím css ani v tagu body style. fakt nevim co s tim. adresa je určitě dobrá. |
||
Had Profil * |
#10 · Zasláno: 4. 4. 2007, 21:06:23
přišel jsem na to.
nevim co to způsobuje, ale když napíšeš přímo tomu divu: <div class="neco" style="background-image:url('cesta');background-repeat:no-repeat;"> text </div> tak to vezme FF i IE. ale nevim jak moc je to spolehlivej způsob. ;) |
||
Plaváček Profil |
#11 · Zasláno: 4. 4. 2007, 21:08:07
Had
Kdybys místo řečí ukázal zdrdojový kod, tak ti určitě někdo poradí. |
||
Bubák Profil |
#12 · Zasláno: 4. 4. 2007, 21:51:28
Had
Tipnul bych si chybějící nebo nadbytečnou závorku (nebo jiné "smetí") někde v kódu. Můžeš zkusit najít chybu odborným pohledem, pomocí Css validátoru, nebo, jak radí Plaváček, dát odkaz na CSS. V IE funguje bez problémů jak: background-image:url('cesta');background-repeat:no-repeat; tak sdružená deklarace: background: ('cesta') no-repeat; |
||
Časová prodleva: 16 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0