Autor Zpráva
fialka01
Profil
Dělám si stránky v XHTML s externím připojením css. Problém je v tom,že kdyžse ch ci podívat na náhled, tak se mi tam zobrazuje pouze stránka napsaná přes XHTLM,jako je nadpis... ale z css vůbec nic, žádná barva,menu nic
wimstr
Profil
Skus poslat zdrojový kod te stranky (nebo adresu), takhle se da jen hadat
tiso
Profil
máš zlú cestu k css alebo zlú hodnotu atribútu media pri likovaní css...
fialka01
Profil
body
{ margin : 20px;
font-family : Arial, Verdana, sans-serif;
font-size : medium }


#hlavni
{ width : 500px;
height : 300px;
margin-left : auto;
margin-right : auto }


#hlavicka
{ width : 500px;
height : 80px;
background : #0066FF;
border : 2px solid #000000 }

#navigace
{ width : 120px;
height: 100%;
float: left;
background: #0099CC;
border-left: 2px solid #000000;
border: 2px solid #000000 }

#obsah
{ width: 380px;
height: 100%;
float: right;
overflow: auto;
background: #00CCFF;
border: 2px solid #000000;
border-top: 0px }

h1
{ margin: 10px;
font-size: 120% }

h3
{ margin: 10px;
font-size: 100% }

p
{ margin: 5px 10px;
font-size: 90% }


#nabidka
{ width: 90px;
margin: 0px;
padding: 0px;
border: 2px solid #0033FF;
list-style: none
wimstr
Profil
Měl sem na mysli kod stránky...indexu.., z CSS stylu toho moc nevyčtu...
fialka01
Profil
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="styly.css />
<title>web.net</title>
<meta name="GENERATOR" content="Easy Editor 2005" />
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250" />
<meta name="description" content="osobní stránky" />
</head>
<body>
<div id="hlavni" />
<div id="hlavicka" />
<h1>osobní stránky</h1>
</div>
<div id="navigace" />
<h3>navigace</h3>
</div>
<div id="obsah" />
<h3>osobní stránky</h3>
<p>hhhhhhhhhhhhhhhhhh</p>
<p>gggggggggggggggggggggggggggggggg</p>
<p>nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn</p>
</div>
</div>
</body>
</html>


je to jenom takový pokus
tiso
Profil
chýba Ti úvodzovka pri href="styly.css
fialka01
Profil
Díky,ale stejně to nepomohlo
wimstr
Profil
<div id="hlavni" /> - třeba se mýlím, ale s uvozovkou za DIVem jsem se ještě nikdy nesetkal, muze být chyba v tom
fialka01
Profil
zkoušela jsem je oddělat a pořád stejný
fialka01
Profil
zkoušela jsem to přes walidatora a tam je to dobrý aj zdroj aj styly.Tak tomu nerozumim proč to nejde.Mám Mozillu a zkoušela sem to aj jinde
Bubák
Profil
<div id="hlavni" /> - třeba se mýlím, ale s uvozovkou za DIVem jsem se ještě nikdy nesetkal,
Uvozovky jsou dobře, ale mezera a lomítko tam určitě nepatří, tahle chyba se ti tam objevuje 4×.

zkoušela jsem to přes walidatora a tam je to dobrý
Validátoru výše uvedená chyba vadí, hlásí 4 chyby, vidí "zbytečné" koncové značky </div>

Uvedené chyby nemají vliv na to, že ti celé CSS nefunguje, ještě něco máš špatně, chybná cesta k CSS, chybné jméno CSS souboru.
Yrrah
Profil
Jak bys ti vůbec mohla zobrazovat barva atd. u elementů H1, H2 a H3, když je nemáš nastylované.
Přesněji řečeno, tyto elementy NEJSOU uvnitř těch DIVů (jak zřejmě podle toho CSS předpokládáš).
Oprav ty uzavírací tagy u těch DIVů na např. <div id="hlavni"> a mělo by to být OK.
Bubák
Profil
Přesněji řečeno, tyto elementy NEJSOU uvnitř těch DIVů
Na rozdíl od validátoru, prohlížeče elementy H1, H2 a H3 uvnitř divů "vidí". Prohlížeče lomítko před > "přehlédnou", coby neznámý atribut.
fialka01
Profil
Přes toho validátora jsem to zkoušela už bez těch lomítek,tak proto to bylo dobrý.Chybná cesta k CSS no
mám zdroj i CSS v dokumentech ve složce ----stránky.
fialka01
Profil
nebo jestli nemůže být problém někde v počítači
fialka01
Profil
zkoušela jsem to dat přes interní styly tam je to dobrý
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.