Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
alkup Profil |
#1 · Zasláno: 28. 2. 2007, 14:19:09 · Upravil/a: alkup
Ahoj všem.
Na www.orlikovi.cz mám v index.htm pouze skript, kterým zjišťuji rozlišení obrazovky a podle toho to posílám dále. V IE je to ok, v Mozzile se objeví bílé nic. Nevím, jak Opera. Nevíte, jak to udělat korektně pro všechny prohlížeče? Díky za pomoc. Aleš Zdroj: <body> <script language="JavaScript"> <!-- // zjisti sirku obrazovky sirka = screen.width //otevre stranku podle sirky obrazovky if (sirka>="1280") { location.href("1280.htm"); } else { location.href("800.htm"); } // --> </script> </body> |
||
los Profil * |
#2 · Zasláno: 28. 2. 2007, 14:27:41
Presmerovanie v JavaScripte: location.href = "1280.htm"; (href je vlastnosť, nie funkcia).
Bude to fungovať, ale takýto postup zobrazovania stránok podľa rozlíšenia nie je správny. Radšej investuj čas do lepšieho návrhu a naštýlovania stránky, než do takéhoto presmerovania. |
||
Joker Profil |
#3 · Zasláno: 28. 2. 2007, 15:10:27 · Upravil/a: Joker
Připomínky k tomu kódu:
- Lidi s vypnutým Javascriptem a vyhledávače budou mít prostě smůlu. - Rozhodovat se podle šířky obrazovky je dost zavádějící. Například: Já přijdu na web s rozlišením 1280x1024 s Operou s otevřenou postranní lištou a rozbaleným nějakým panelem a mám k dispozici pro šířku stránky 969px. Někdo jiný přijde srozlišením 1152x864 taktéž s Operou, ale bez jakýchkoliv panelů a má k dispozici pro šířku stránky 1148px. No a zatímco já (s dostupnými 969px) bych dostal stránku optimalizovanou pro šířku 1280px, ten druhý návštěvník (s dostupnými 1148px) by dostal stránku optimalizovanou pro 800px. |
||
alkup Profil |
#4 · Zasláno: 1. 3. 2007, 08:00:44
Dakujem slovenskému bratovi :-) Už to ide.
Aleš |
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0