Autor Zpráva
Radovan
Profil *
Ahoj. Dělá mi problém uvedená věc - když má obrázek 7px na výšku a 164px na šířku, tak jej "nechytí" ie7 vlevo nahoře ale vlevo dole....???? co s tím?? Ve firefoxu OK.

zdroják (jen pro úplnost)

<div style="position:absolute; left:0px; top:370px; width:164px; height:7px;">
<img id="intermenu1" src="images/intermenu1.jpg" width="164" height="7" alt="" />
</div>

... ie 7 začíná teda zrcadlově překlopený ve vertikální ose, tzn. na 171px namísto zadaných 164px
Plaváček
Profil
Radovan

Já tomu dotazu nějak nerozumím.
Leo
Profil
Ceho se prosim vas snazite dosahnout? Leo
Railbot
Profil
Radovane, tvůj dotraz zní jako matematická úloha. Ani nně se nepodařilo vyřešit, co tím chtěl básník říci.
Radovan
Profil *
Tak to chlapi máte nahozené na http://xx.gaura.cz/

Zkuste ie7 a firefox pro zobrazení
Railbot
Profil
Radovan
Asi nebudu sám, kdo stále nechápe, co po nás vlastně chceš.
Radovan
Profil *
Railbot: Tak ještě jednou: otevři stránku v ie7 a ve firefoxu: všechny obrázky intermenu1.jpg firefox umístí korektně, ie7 je nezorazí (ve skutečnosti je skryje pod následující obrázky, tzn. že ten obrázek nechytí jako začátek vlevo nahoře ale vlevo dole, proto jej skryje pod následující img)... už?
Railbot
Profil
Radovan
Ať se dívám, jak se dívám...rozdíl tam nevidím.
Radovan
Profil *
Raibot: ie7 nezobrazuje zelený proužek pod menu nápisy vlevo....
Railbot
Profil
Radovan
Aha. Nic takového nevidím, každopádně...proč to pozicuješ absolutně? Proč to vůbec nějak pozicuješ? Trošku nemotorné a nešťastné řešení.
Radovan
Profil *
Railbot: No ono to takto vůbec nebude, ale dělal jsem jen náhled a probíral s kolegou některé věci a narazili jsme na to.... takže prosím neví někdo jak to vyřešit? nebo spíš PROČ to tak dělá?
Leo
Profil
Kdyz nam reknete CO se snazite vyresit a CEHO dosahnout.... Leo
Radovan
Profil *
Tady jsou snímky: snad už to pochopíte, Leo:

http://xx.gaura.cz/xx/ie7.JPG
http://xx.gaura.cz/xx/firefox.JPG

Už víte o co mi jde???
Railbot
Profil
Radovan
Promiň teď ten výraz, ale nejsi natvrdlý? Jednoduše nám napiš čeho chceš dosáhnout. Copak máme věštit z lógru o co ti asi jde a tupě zírat na ty screeny?
Radovan
Profil *
Railbot: PROĆ FIREFOX TEN ZELENÝ OBRÁZEK UMÍSTÍ KOREKTNĚ A EXPLORER 7 NE??? (VE SCREENU TO SNAD VIDÍŠ, NE????)
Dredie
Profil *
Nevim sice proc ti to dela, ale chapu tvuj problem, obrazky jsou dost nazorne :)
Railbot
Profil
Radovan
Já tam žádnou zelenou nevidím.
Radovan
Profil *
Railbot: Hurá!!!! Jenže ona tam být má! (firefox zobrazí img, ie7 jej posune níže). Proč? Když je to position:absolute ?????
nothrem
Profil
Neni to třeba marginem a paddingem? Obrázek má defaultně nejaký okraje a IE s nima počítá...
Radovan
Profil *
nothrem: ne, tím to není
Radovan
Profil *
nothrem: to teď neřeš, jen jsem to tam nakopíroval....
nothrem
Profil
tak jinak:
<img id="intermenu1" src="auta_rez1_files/intermen.jpg" width="164" height="7" alt="" style="vertical-align: top;" />

Radovan
Profil *
nothrem: ale už jsem to opravil
Radovan
Profil *
No a pak se to zase rozpadlo ve firefoxu... fakt psycho. Řešení ale bylo jednoduché: změnit dtd ze strictu na transitional - a vše najednou začalo fungovat jako po másle :-)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.