Autor Zpráva
fanky
Profil
ahoj, neví někdo prosím jak vyřešit tento bug?

nechce se mi dvakrát vymýšlet nějaké složité konstrukce podmíněných komentářů

jde o to, že mám relativně pozicovanou hlavičku s nastavenou výškou a šířkou a do ní mám vlepeny dva obrázky pomocí image-replacement, jenže jediný IE6 tu hlavičku ořízne vpravo o 1pixel, neví někdo proč a jaké je řešení? díky, moc jsem nevygooglil

CSS
#hlavicka  {

position: relative;
width: 772px;
height: 193px;
margin-top: 150px;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
}

#nazev {
position: absolute;
overflow: hidden;
right: 0;
top: 0;
font-size: 190%;
}

#nazev, #nazev span {
width: 481px;
height: 193px;
}

#nazev span {
display: block;
position: absolute;
right: 0;
top: 0;
background: url("img/nazev.gif") no-repeat 0 0;
cursor: pointer;
}

#fota {
position: absolute;
overflow: hidden;
left: 0;
top: 0;
font-size: 150%;
}

#fota, #fota span {
width: 291px;
height: 193px;
}

#fota span {
display: block;
position: absolute;
left: 0;
top: 0;
background: url("img/fotky.gif") no-repeat 0 0;
cursor: pointer;
}


HTML
<div id="hlavicka">

<h1 id="nazev"><a href="index.html" title="Lubasova fotogalerie - název">Lubasova fotogalerie<span></span></a></h1>
<h1 id="fota"><a href="index.html" title="Lubasova fotogalerie - fotky">logo - fotky<span></span></a></h1></div>
ChristmasPoo
Profil *
A když dáš v té hlavičce width: 773px;, tak se ti to v IE6 zobrazí dobře? Mně se to nechce zkoušet:-). Jestli ale jo, tak bych asi použil podtržítkovej hack, čili za width: 772px; bych dal _width: 773px;
fanky
Profil
ChristmasPoo

ahoj, to bohužel nepomůže, jelikož to tu hlavičku vystředí na střed díky margin:auto, takže je to potom rozhozený na obou stranách

jde mi totiž o to, napojit na hlavičku, která má rámeček pomocí těch obrázků, obsah

#obsah {
width: 768px;
background-color: #2c2c2c;
border-bottom: 1px solid #f3f3f3;
border-left: 1px solid #f3f3f3;
border-right: 1px solid #f3f3f3;
font-size: 1.3em;
margin: 0 auto;
}

a to se nedaří a nedaří

taky nechápu, proč je obsah mít nutno široký 768px, když rámeček přidá na každé straně jen pixely 2, takže dohromady to je 770 a hlavička je 772, ale přesto se to přesně napojí při této šířce, krom toho IE6 :-( nerozumím tomu
ChristmasPoo
Profil *
Tak teď jsem se v tom trochu ztratil:-)...
jde mi totiž o to, napojit na hlavičku, která má rámeček pomocí těch obrázků, obsah
Nemáš to někde na webu? Kdybych to viděl, tak by to asi bylo lepší...
ChristmasPoo
Profil *
Jo, k tomu jde mi totiž o to, napojit na hlavičku, která má rámeček pomocí těch obrázků, obsah
jsem zapomněl napsat, že tomu nerozumím:-)
Davex
Profil
A když by se všechny rozměry zaokrouhlily na sudé hodnoty, tak by to nepomohlo?
fanky
Profil
Davex

díky fakt moc, pomohlo
fanky
Profil
Davex

díky fakt moc, pomohlo
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0