Autor Zpráva
juneau
Profil
Toto je kod:

<form action="./index.php" method="post">

<p>
<strong><label for="slovo">Hledané slovo:</label></strong>
<input type="text" name="slovo" id="slovo" value="" />
</p>

<p>
<input type="hidden" name="search" value="1" />
<input type="submit" name="sub" class="sub" value="Hledat v textech" />
<input type="submit" name="sub" class="sub" value="Hledat v komentářích" />
</p>

</form>

V FFoxu naprosto v pohode, ale v IE nastava zajimavy problem: pokud napisu do vyhledavani cokoli a potvrdim enterem, udaje se odeslou, ale neodesle se $name (resp "Hledat v textech" ci "Hledat v komentarich")... vyskoci chybova hlaska, ze promena $_POST["sub"] neni def. Pokud odeslu formular kliknutim na tlacitko, tak v pohode... nesetkal jste se s tim nekdo?
Yuhů
Profil
> nesetkal jste se s tim nekdo?

jedná se o normální chování. Pokud se submit odklikne, odesílá hodnotu. Pokud se formulář potvrdí enterem, hodnota inputu submit se neodesílá.

Musím zkontrolovat, jestli to mám na stránkách.
Yuhů
Profil
a to jako chceš říct, že Firefox odešle value prvního submitu, i když se to odešle enterem? To musím zkusit.
Sam
Profil *
To je normální reakce IE, máš tam dvakrát name="sub" a protože neví, které name je to pravé tak ho má
jako UNDEF a od toho se odvíjí to ostatní. Použij neduplicitní jméno a bude to OK.
Avis
Profil
Jo, narazil jsem na stejny problem, kdyz jsem resil ze mi po ostylovani pro tisk leze stranka z tiskarny desne malicka a nevim co s tim:-/

nicmene ten input type="image" jsem vyresil tak, ze mam ve formulari <input type="hidden" name="odeslat" value="ano" /> a testuju tohle misto odeslani promenne submit, prave kvuli IE :)
Ninkasu
Profil
<form action="admin.php" method="post">
<input name="pass" type="password" value="">
<br>
<input type="submit" name="odeslat" value="Login">
</center>
</form>

mno me to IE 7 nebere pri zmacknuti entru pouze kdyz kliknu na tlacitko tak fakt nevim :(
Str4wberry
Profil
Ninkasu
mno me to IE 7 nebere pri zmacknuti entru pouze kdyz kliknu na tlacitko tak fakt nevim :(
A co nebere?
Ninkasu
Profil
mno potrebuju aby se to chovalo pri zmacknuti entru stejne jako pri stisku tlacitka a to se nedeje
v php pak mam:
<?
if ((isset($_POST['odeslat']) and $_POST['pass']=="heslo")){
// kod
}
?>
mno a kdyz teda zmacknu enter tak se mi podminka vyhodnoti jako neplatna

jo tad jsem to zkusil a se to tim isset(...) nicmene bych chtel aby se to chovalo po stisknuti entru stejne jako pri zmacknuti tlacitka jde to?
Str4wberry
Profil
Ninkasu
Aha, myslel jsem, že to každý zná.

<?
if ((isset($_POST['odeslat']) and $_POST['pass']=="heslo")){
// kod
}
?>

A proč takto podivně kontroluješ odeslání formuláře?
Ninkasu
Profil
Str4wberry
mno a jak jinak ho kontrolat? jsem se to ucil takhle :(
Str4wberry
Profil
Ninkasu
mno a jak jinak ho kontrolat? jsem se to ucil takhle :(
To nestačí kontrolovat heslo?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.