Autor Zpráva
Chates
Profil
Zdravím všechny,
byl bych velice rád, kdyby se našel nějaký odborník na CSS a podíval se na můj problém. Jde o to, ze na strance musim mit jako prvni obsah az potom logo, menu a podobně. Je to kvůli SEO optimalizaci. Takže se musí složitě pozicovat. Ve FireFoxu a Opeře se všechno zobrazje jak má, ale IE6 jako obvykle dělá divy. Nevím co s tím. Omluvám se, ale nemohu vám dát CSS do tagu <style>, protože používám Smarty šablony a těm se nelíbí závorky {}.

Moc děkuji za pomoc.

http://test.aira.cz/profesionalni-preklady/
Railbot
Profil
Tak kvůli SEO. Aha. To je mi ale pěkný nesmysl. Nechceš si ty problémy s pozicováním raději ušetřit a udělat web tak jak má být? Nejdřív hlava a potom pata?
habendorf
Profil
A když už, tak to děláš nějak hrozně složitě a těch position tam máš zbytečně moc, stačí dvě. Relativní pro main a jedna absolutní pro celý ten vršek.
Chates
Profil
2Railbot: Smysl to má, já si to nevymyslel. Děkuji za neodpověď.

2habendorf: Ja to mam tak jak rikas ty, akorat ze vrsek se sklada ze 3 divu tj. 3x absolute position + 1x relative pro obsah. Zkousel jsem to, jak rikas ty vlozit cely horejsek do 1 divu a vysledek je uplne stejne spatny pro IE 6.
Keilew
Profil
Navíc to píšeš špatně. Menu se klade mezi tělo a patičku, když už. Ale na to klidně kašli. Jinak si ze všeho nejdřív projdi IE-brouky, třeba tam zrovna jeden úřaduje. Svůj kód budeš asi snadněji porovnávat s "chybovým" než my ten zmatek...

Jinak mé oblíbené ladící postupy, když se v IE něco nedaří a myslím si, že kód je správně jsou - position: relative; height: 1% (zvláště pro projevy Zmizíka v IE7); display: inline;
habendorf
Profil
No např. ta position pro #content je úplně zbytečná.
yderf
Profil
len tak mimochodom, je rozumné vypisovať phpinfo na http://test.aira.cz/ ? neviem, možno som príliš paranoidný...
Chates
Profil
Děkuji všem! Už jsem to vyřešil. Je mi jasné, že zorientovat se v tom zmatku pro vás není lehké.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.