Autor Zpráva
premek
Profil *
Zdravím,
mám problém se zobrazením divů v Mozille. Na této adrese:
odkaz
mám červeným rámečkem ohraničený div ve kterém bude text. Tomuto divu bych chtel nastavit margin. V ie je to v porádku ale v mozille ten div jaksi zalézá pod div sousední. Čili, když mu nastvím okraj, ve výsledku se to neprojeví.
Může mi někdo poradit, čím to je, čeho se vyvarovat(pozicování??), nebo jak to odstranit?
Díky!!
Railbot
Profil
Jelikož vše nad ním floatuje, tak je jasné, že to bude zalézat pod. Tomu div class="text" dej clear: left.
premek
Profil *
super, děkuju moc!!
premek
Profil *
Ještě se tu vyskytl jeden problém. Vlastnos clear funguje a jen pokud má ten div nastavený border, pokud tam border nedám, tak to opět zalézá.
Railbot
Profil
S borderem to nemá nic společného. Navíc nevidím, že by to nějak zalézalo, i když tam ten border dám. Nejspíš se ti to jen zdá, nevypadá to, jak chceš...?
premek
Profil *
nene, ten border už jsem zrušil, protože s ním je to v porádku. Takhle je tam nastvený margin-top 18px, ale vidiš jak je to nalepene. V ie tam ten margin je, ale tady ne. Když border dám tak to opravdu odskočí o těch 18 px
premek
Profil *
mohl bych tam nastavit border v barve toho pozadi a bylo by to ok, ale to jen v krajním případě. Rád bych zjistil, jak to vyřešit.
premek
Profil *
Ví někdo jak vyřešit problém s divy a vlastností float v mozille?
Dlouhán
Profil *
Jak funguje "float" a "clear":
www.pixy.cz/pixylophone/2003_12_archiv.html#1071056082
premek
Profil *
super díky moc, dobře vysvětleno

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: