Autor Zpráva
Honzik
Profil *
Ahoj kluci, udělal sem stránky a v IE vypadají parádně, ale v Mozille to je humus, něco sem už poopravil, ale nevim si rady s tabulkama, v IE vypadají normálně, ale v M se vykreslují široké rámečky, jako by byl nastavený velký padding, rpostě je moc prostoru od border k textu a nevím jak to odbourat, zkusil sem
-moz-box-sizing: border-box; box-sizing: border-box;
ale nic se nezměnilo. Tu tabulku vypisuju skriptem a mam ji do stranky vloženou pomocí require.
Tady je stránka:

<?
session_start();
?>
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<title>výběrové řízení</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="vr.css">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="menu.css" media="screen">
</head>
<body>

<div id="proaktuality">
<?
require('../scripts/vypis_aktualit.php');
?>
</div>

</body>
</html>

tady skript, je trošku složitější, jde o výpis aktualit:

<?
include("nastaveni_mysql.php");
@$spojeni=MySQL_Connect($sql_server, $sql_uzivatel, $sql_heslo);
if(!$spojeni):
echo "Nepodarilo se pripojit";
break;
endif;
MySQL_Select_DB("$databaze");
$vysledek=MySQL_Query("Select * from aktuality ORDER BY id DESC limit 3");
if(!$vysledek):
echo "Nastala chyba:".MySQL_ErrNo();
echo "<br>";
echo "Popis chyby".MySQL_Error();
break;
endif;
if (MySQL_NUM_ROWS($vysledek)!=0){
echo "<table border="0">";
$y=3;
while ($zaznam=MySQL_Fetch_Array($vysledek)){
echo "<tr>
<td>
<p id="aktuality1">".$zaznam["date"]."</p>
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<p id="aktuality2">".$zaznam["akt"]."</p>
</td>
</tr>";
$y--;
}
if($y!=0){
while($y>0){
echo "<tr>
<td>
&nbsp;
</td>
</tr>
<tr>
<td>
&nbsp;
</td>
</tr>";
$y--;
}
}
echo "</table>";
}
else{
$x=3;
while($x>0){
echo "<table border="0">
<tr>
<td>
&nbsp;
</td>
</tr>
<tr>
<td>
&nbsp;
</td>
</tr>";
$x--;
}
echo "</table>";
}
MySQL_close($spojeni);
?>

poraďte prosím, co bych měl použít, aby to vypadalo jak má, děkuji.
DJ Miky
Profil
Co takhle ukázku, stylopis…?
Jiří Baloun
Profil
Jak píše Dj Miky, problém není v kódu, ale ve stylech. Odhadoval bych to na nevynulovaný margin nebo padding. Jinak to border="0" můžeš z kódu odstranit a definovat ho ve stylech.
Honzik
Profil *
stylů mám na stránku spoustu, ale přímo pro tu tabulku sem vytvořil třídu, nepovedvo se mi nic vylepšit, neznám asi dostatek stylů. Myslíte že by mohl být problém se stylem v některém s nadřazených divů?
Jiří Baloun
Profil
Pošli nám odkaz na tu stránku, popřípadě aspoň ukázku stylopisu pro tu tabulku...
Honzik
Profil *
už to mám, měl sem v buňkách naformátovaný text pomocí ID ale tag odstavce <p>, nevím proč, ale to byla ta chyba v zobrazení, když sem p změnil na <div>, je to OK, takonec sem uplně zrušil tabulku a napozicoval samostatně dva sloupce.. ale odskakuje mi doleva menu, rozbalovací, mám ho udělané pomocí seznamů, v IE je to OK, ale ve FF odskočí..

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: