Autor Zpráva
Waclaw
Profil *
Dobrý den,
celou dobu tvořím své projekty stylem plovoucí levé menu + obsah...ale nyní sme narazil n překážku když v obsahu mám float a pak následné clear čistí i to lev menu!...v IE to pracuje tak, ja by každý uvažoval že to čistí pouze v obsahu...ale v O a FF ne.

Příklad:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

<html>
<head>
</head>
<body>
<div style="float:left;width:200px">
<fieldset style="border:6px solid #5e8ee5;width:200px;float:left;">
<legend>Obecně</legend>
sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>ss sssssssssss<br>sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>ssss sssssssss<br>sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>
sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>ss sssssssssss<br>sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>ssss sssssssss<br>sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>
</fieldset>
</div>
<div style="width:200px;">
<fieldset style="border:6px solid #5e8ee5;width:200px;float:left;">
<legend>Obecně</legend>
sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>ss sssssssssss<br>sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>ssss sssssssss<br>sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>
</fieldset>
<h4 style="clear:both">Historie</h4>
</div>
</body>
</html>
Waclaw
Profil *
Waclaw
Neporadil by prosím někdo, jak to udělat v FF, O..
Promiňte chyby
temistokles
Profil
Keď to nahodíš na net (freehosting je fajn), niekto ti možno pomôže. Sotva má niekto náladu to kopčiť do súborov.
Waclaw
Profil *
temistokles
http://balarac.wz.cz/gg.html
Lukáš Potěšil
Profil
Waclaw

Zkus takhle (v FF, Opere), nevím jestli jsem se trefil do tvého požadavku:


<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">


<html>

<head>

</head>

<body>

<div style="float:left;width:200px">

<fieldset style="border:6px solid #5e8ee5;width:200px;float:left;">

<legend>Obecně</legend>

sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>ss sssssssssss<br>sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>ssss sssssssss<br>sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>

sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>ss sssssssssss<br>sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>ssss sssssssss<br>sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>

</fieldset>

</div>

<div style="margin-left:232px;">

<fieldset style="border:6px solid #5e8ee5;width:200px;">

<legend>Obecně</legend>

sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>ss sssssssssss<br>sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>ssss sssssssss<br>sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>sssssssssssss<br>

</fieldset>

<h4 style="clear:both">Historie</h4>

</div>

</body>

</html>
Waclaw
Profil *
Lukáš Potěšil
Nevím o co ti přesně šlo, ale já se ptám, jak se to řeší, když je tam ten objekt floatovanej...prostě když je levé menu float:left a v obsahu je potřeba taky něco floatovat
Lukáš Potěšil
Profil
Nevím o co ti přesně šlo, ale já se ptám, jak se to řeší, když je tam ten objekt floatovanej...prostě když je levé menu float:left a v obsahu je potřeba taky něco floatovat

Promiň, ale asi ti pořád nerozumím v návaznosti na tvůj příklad. Zkus tedy upravit styl v druhém elementu div v tvém kódu takto (snad se trefím):

<div style="float:left; width:200px;">


V FF se pravděpodobně budou oba divy překrývat. Bude tedy potřeba nastavit okraje (margin a padding).
habendorf
Profil
Waclaw

Řeší se to např. tak, že do obsahového divu dáš ještě jeden div s width:100% a float:left (nebo right, nehraje roli). Uvnitř tohoto divu už si můžeš floatovat a clearovat dle libosti.
Waclaw
Profil *
habendorf
Krása, moc díky...btw. šířku chápu, ale ten float se tam dává, aby se to vyčlenilo s toku stránky?...nebo jak to funguje?
habendorf
Profil
Waclaw

Ten float je tam právě kvůli tomu, co požaduješ :o)
Všechny cleary, které budou uvnitř tohoto divu, budou mít za následek clearování jen uvnitř tohoto divu a nebudou "překračovat jeho hranice", takže ti to už nebude rozhazovat layout.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: