Autor Zpráva
foster
Profil *
Na: http://www.jakpsatweb.cz/tabulky-nove.html som nasiel toto:

Problémy s Mozillou
Prohlížeče odvozené od jádra Gecko (Mozilla, Firefox) mají s
formátováním pomocí <col> a <colgroup> problémy. Nedokážou jimi
formátovat složitější věci než je třeba tučnost nebo barva písma.
Moje zkušenosti s tím, co v Mozille přes <col> jde a co nejde, se
různí, nemám v tom jasno.

Ti, kdo rozumějí vnitřnímu formátovacímu modelu Mozilly, tvrdí, že
to tak je správně a že je dobře, že to nefunguje. No nevím, mě
osobně to docela štve.
_________________

A presne tu je moj problem: Ako vyriesit, aby som mal zarovnane
stlpce v tabulke na stred pomocou <col> ?
Podotykam ze <col align="center"> nefunguje.

Dakujem za odpoved vsetkym obhajcom mozilly.....
habendorf
Profil
<td align="center">text</td> ?
foster
Profil *
to viem ale to nie je formatovanie stlpca cez tag <col>. mam tabulku kde potrebujem vystredit 4 stlpce a 2 nie. tabulka ma 30 riadkov x 4 = 120 krat napisem align="center"!!! Tych tabuliek mam 20. Cize spolu je to 1200!!! to mam vysledky za rok 2004. A rok 2005?
habendorf
Profil
Tak to je trochu schíza. Zároveň to nutně chceš přes col a zároveň tvrdíš že nefunguje, tak co vlastně chceš?
A než to psát 1200x do html je lepší napsat to 1x do css.
foster
Profil *
sak zas taky sprosty nie som. To mam cez css, ale pokial dam <col class="prvy"> a .prvy{text-align: center;} tak to nefunguje v mozille. Tiez nefunguje: margin: 0px auto;
habendorf
Profil
Proto se ti snažím říct, že to přes col asi nepůjde.
Ty čtyři sloupce co mají být "center" jsou vedle sebe?
foster
Profil *
nie: 1.center 2. left 3.center. 4.center. 5.left 6.center
habendorf
Profil
Hmm, to je špatný. Asi tušíš kam jsem mířil - kdyby to bylo třeba LLCCCC, tak by šly floatnout dvě tabulky vedle sebe. Sémantika by byla v háji, ale to by zas tak nevadilo. Takhle je to ale nepoužitelný.
Fakt mě nenapadá nic než ve 2. a 5. sloupci <td class="doleva"... a celé tabulce předtím dát center.

Nebo udělat jednořádkovou tabulku, která bude mít 5 sloupců, v každém sloupci bude další tabulka o jednom sloupci (kromě třetí, ta bude mít dva sloupce) a n řádcích. To by šlo v pohodě a je po problému. Ale prasečina je to teda pořádná.
foster
Profil *
Presne tak isto som rozmyslal ako ty, cez float, adt... , ale vzhladom na mnozstvo tabuliek, to je nemyslitelene. Mozilla dokonca neakceptuje ani dalsie formatovacie prikazy ako padding, atd...
Okrem toho nemam vsetky tabulky CLCCLC, mam aj CLLCC, CLCC... Ako jedine riesenie, ktore akceptuje mozilla vidim v pouziti prikazu tfoot:
css: tfoot {text-align:center;}

<table .....>
<tfoot>
<tr><td>.......</td></tr>
<tr><td>.......</td></tr>
<tr><td>.......</td></tr>
.
.
.
</tfoot>
</table>
Vystredim obsah celej tabulky na stred. Sice to vyzera divne, ale vacsina stlpcov je vystredena na stred, takze blbo budu vyzerat iba 2 stlpce a 4 budu ok.
habendorf
Profil
No jestli teda nakonec přistoupíš na to, že budou všechny sloupce centrované, pak bych se vykašlal na tfoot a dal normálně
table {text-align: center; margin-left:auto; margin-right:auto}
foster
Profil *
table {margin-left:auto; margin-right:auto} - ked uz tak aspon tak. Nech to aspon v IE vyzera normalne.
habendorf
Profil
Jo, no jasně :o)
foster
Profil *
ok. diky.
habendorf
Profil
Ještě mě napadla jedna věc. Je to něco co jsem nikdy ještě nikomu nedoporučil, ale tady by to asi mělo oprávnění - naformátovat to v nějakém wysiwyg editoru - ten by tu otročinu udělal za tebe.
foster
Profil *
no skusim a uvidim. Diky.
Fred
Profil
Odpovídám na původní dotaz - gecko to dělá správně ( ! bohužel :-( ) - už se to tu řešilo
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=7&topic=46 45

http://www.w3.org/TR/REC-CSS2/tables.html#table-layers
http://www.w3.org/TR/REC-CSS2/tables.html
foster
Profil *
no wysiwing mi kazdu centrovany bunku dal do <p>:

<tr><td><p style="text-align:center">centrovany text</p></td><td>textvlavo</td></tr>
no a okrem toho urobil kod na 456 riadkov tabulky 4x9 :-)
habendorf
Profil
To se dalo čekat. Jde o tvoje preference - formátování bez problémů s šíleným kódem a nebo pěkný kód s ústupky vzhledu.
foster
Profil *
gecko jednoducho ignoruje tag <col>
foster
Profil *
sa nato vykaslem. V mozlille bude vsetko na stred a v IE to bude tak ako ma byt.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.