Autor Zpráva
Richard1234
Profil *
Cau,

mam webovou stranku do ktere pomoci iframe vkladam dalsi stranku, ve ktere se nacita obrazek, ktery uklada na FTP server IP kamera. Takze co 2 sekundy se stranka v iframe obnovi a nacte obrazek video.jpg. Jde mi o to, ze FireFox i Opera v pohode zobrazuje co 2 sekundy aktualizovany soubor video.jpg. IE to proste necte poprve a pak pri reloadech nacita stale ten prvni :(

Co s tim?
Joker
Profil
Napadají mě dva způsoby:
1. s obrázkem posílat:
header("Expires: Mon, 26 Jul 1997 05:00:00 GMT");
header ('Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate');
header ('Cache-Control: private, pre-check=0, post-check=0, max-age=0', false);
header ('Pragma: no-cache');
header ('Last-Modified: ' . date('D, d M Y H:i:s') . ' GMT');

2. k obrázku přidat nějaký náhodný parametr, např.:
<img src="video.jpg?neco=123" alt="...">
přičemž hodnota parametru by bylo náhodné číslo, čímž by se adresa obrázku pořád měnila a nepoužil by se obrázek z cache.
Joker
Profil
Poznámka: ta hlavička Expires má být prostě nějaké datum v minulosti, to datum z 1997 je zkopírované z manuálu PHP.
Richard1234
Profil *
Super, udělal jsem to takto:

<img src="/video.jpg?time=<?php echo time(); ?>" width="320" height="240" alt="" />

Diky za TIP

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0