Autor Zpráva
markett
Profil
Ahojky, mohl byste mi někdo pomoci doladit nějaké problémy v IE na stránce www.markett.ic.cz ? Ve ff vše funguje, jak bych si to představovala, ale ten IE :-(

1. nefunguje správně vysouvací menu, odskakuje doprava
2. silný bílý rámeček mezi políčky ve vysunutém menu
3. obrázek v seznamu vpravo má pozadí, ikdyž ho ve skutečnosti nemá
4. obrázek je příliš nalepený na následujícím slově

Asi to jde nějak jednoduše odstranit, ale nemůžu na to přijít. Když to změním, aby to bylo v ie správně, zase se to pošramotí ve ff.
Kdybyste někdo ztratil chvilku, byla bych moc ráda. Děkuji a přeji krásný den:-)


/* CSS Document */
body {
margin: 0px auto;
margin-top : 30px;
margin-bottom : 20px;
font-family: "arial ce", "helvetica ce", sans-serif;
font-size: 14px;
background-color :#050805 ;
text-align : center;
}

img {
border : none;
}

.kontejner{
width : 800px;
text-align : center;
margin : auto;
border : 1px solid white;
}

.top {
width: 800px;
height:440px;
text-align : right;
}

.top-banner {
width: 800px;
height: 30px;
background-color: #202820;
text-align : center;
}

.column {
width: 800px;
}

.left-column {
float: left;
width: 644px;
height: 400px;
background-color: #0D170D;
text-align : left;
}

.left-column-top {
width : 644px;
height : 50px;
background-color : #0D170D;
margin-top : 40px;
text-align : center;
}

.right-column {
float: right;
width: 155px;
height: 400px;
background-color : #202820;
}

ul#rightmenu li {
list-style-image : url("image.png");
text-align : left;
margin-left : 80px;
margin-top : 20px;

}
ul#rightmenu a {
color : #BED6BE;
vertical-align : top;
font-family : arial;
font-size : 95%;
text-decoration : none;

}

ul#rightmenu a:hover{
color : white;
font-size : 95%;
text-decoration : none;
}

.bottom {
width: 800px;
height: 30px;
background-color : #202820;
color : #828582;
clear: both;
}

ul#mainMenu, ul{
color:#000000;
padding:0px;
margin:0px;
list-style-type:none;
}

ul#mainMenu ul{
margin-top:6px;
}

ul#mainMenu li{
float:left;
padding:6px;
width:120px;
}

ul#mainMenu a{
color: #BED6BE;
background-color: #050805;
display:block;
text-decoration:none;
}

ul#mainMenu ul a{
border-bottom:none;
border-left:1px solid #162820;
border-right:1px solid #162820;
padding-left:2px;
}

ul#mainMenu ul a:hover{
color: white;
border-left:1px solid #162820;
border-right:1px solid #162820;
background-color:#546C54;
}

ul#mainMenu ul{
position:absolute;
visibility:hidden;
border-bottom:1px solid #162820;
background-color:white;
}

ul#mainMenu li:hover ul, ul#mainMenu li.hover ul{
visibility:visible;
}

ul#mainMenu li li{
float:none;
border:none;
padding:0px;
}

ul#mainMenu li{
behavior: url("hover.htc"); /* Protože IE nedodržuje CSS standarty, aby bylo řešení funkční, použijeme tento *.htc soubor */}

h3 {
color : #BED6BE;
font-size : 95%;
font-family : Arial;
}


p {
font-size : 100%;
color : #BED6BE;
margin-left : 20px;
}



<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">
<meta name="description" content="osobní stranka markett fotografie">
<meta name="keywords" content="markett, fotografie, liberec, osobní, stránky">
<meta name="author" content="markett">
<LINK rel="stylesheet" type="text/css" href="Novy2.css">
<title>
</title>
</head>
<body>
<div class="kontejner">
<div class="top">
<A href="http://www.markett.ic.cz/index.html">
<IMG src="pozadi02.png" alt="markett" title="markett" border="0" height="440" width="800"></A>
</div>
<div class="top-banner">
<ul id="mainMenu">
<li>
<a href="#">Home</a></li>
<li>
<a href="#">Fotografie</a>
<ul>
<li>
<a href="#">Podle kategorie</a></li>
<li>
<a href="#">Podle data</a></li>
</ul></li>
<li>
<a href="#">My loves</a>
<ul>
<li>
<a href="#">Ondra</a></li>
<li>
<a href="#">Honzík</a></li>
</ul></li>
<li>
<a href="#">www šablony</a>
<ul>
<li>
<a href="#">xxx</a></li>
<li>
<a href="#">xxx</a></li>
</ul></li>
<li>
<a href="#">Links</a>
<ul>
<li>
<a href="#">Tvorba www</a></li>
<li>
<a href="#">Fotografie</a></li>
<li>
<a href="#">Ostatní</a></li>
</ul></li>
<li>
<a href="#">Email</a></li>
</ul>
<!--konec menu-->
</div>
<div class="column">
<div class="left-column">
<div class="left-column-top">
<h3> Tyto stránky vznikly pro mé příbuzné, kamarády a známé,
<br>se kterými bych se ráda podělila o něco málo ze svého soukromí :-)</h3>
</div>
</div>
<div class="right-column">
<ul id="rightmenu">
<li>
<a href="#">děti</a></li>
<li>
<a href="#">lidé</a></li>
<li>
<a href="#">zvířata</a></li>
<li>
<a href="#">krajina</a></li>
<li>
<a href="#">květiny</a></li>
<li>
<a href="#">ostatní</a></li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="bottom"> created by markett 2007
</div>
</div>
</body>
</html>
Kentaur
Profil
markett
Chybně pozicuješ položky menu, bílé místo hádám vzniká kvuli dědění nějakého marginu.
Zkus porovnat svůj kod a principy tvoření danného manu s kody tady.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0