Autor Zpráva
tEss
Profil *
Zdravím, mám tady asi triviální problém se zobrazením v IE, ale nevím jak ho ideálně vyřešit. Obrázek asi řekne za tisíc slov...


Ve FF se stránka zobrazí normálně, ale jak už to tak bývá tak v IE je to nepochopitelně jinak. Pod červenou čárou má být hned další obsah, ale v Exploreru je cca 4px velká mezera.

Zde je část kódu:
<table align=center border=0 cellpadding=0 cellspacing=0 style=width:728px;color:white;font-family:arial;font-size:12px>
<tr>
<td colspan=8 style=width:728px;height:12px;background-image:url(horni.gif)>
<tr>
<td colspan=8 style=width:728px;height:21px;background-image:url(datum.gif)>
<tr>
<td rowspan=4 style=width:13px;background-image:url(levy.gif)>
<td colspan=6 style=width:702px;height:143px;background-image:url(hlavicka.jpg)>
<td rowspan=4 style=width:13px;background-image:url(pravy.gif)><tr>
<td style=width:118px;height:39px><a href=http://www.microsoft.com><img src=aktuality.gif></a>
<td style=width:116px;height:39px><a href=http://www.microsoft.com><img src=texty.gif></a>
<td style=width:117px;height:39px><a href=http://www.microsoft.com><img src=fotky.gif></a>
<td style=width:117px;height:39px><a href=http://www.microsoft.com><img src=videa.gif></a>
<td style=width:116px;height:39px><a href=http://www.microsoft.com><img src=mp3.gif></a>
<td style=width:118px;height:39px><a href=http://www.microsoft.com><img src=historie.gif></a>
<tr>
<td colspan=6 style=width:702px;height:4px;background-image:url(linka.gif)>
<tr>
<td valign=top colspan=6 style=width:702px;height:540px;background-image:url(stred.gif)>
...
<tr>
<td colspan=8 style=width:728px;height:31px;background-image:url(patka.gif)>
<tr>
<td colspan=8 style=width:728px;height:10px;background-image:url(dolni.gif)>
</table>


Zajímavé je, že když dám všech 6 buněk s obrázkem na jeden řádek, tak mezera zmizí... Nevíte jak to vyřešit? Díky
Trejpa
Profil
tEss
A je to tu zase. Klíčová slova: mezera pod obrázkem v IE Příště hledej:
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&topic=66436&foru m=4&page=-1

<img ... align=middle> nebo
<img ... style="vertical-align: middle;">

IE bug
Žádný bug, ale vlastnost. Vlož za/před obrázek libovolný nebílý znak a zobrazí ti to stejně i další prohlížeče.

<mimo téma>
Možná ti někdo řekl, že se hodnoty atributů mohou psát bez uvozovek. Už ti ale neřekl, že to platí jen v jednom konkrétním případě a to pouze tehdy, obsahuje-li hodnota atributu jmenné znaky (aA-zZ,0-9,-,_). Obsahuje-li atribut i jiný znak (vč. mezery, tečky, dvojtečky, středníku, lomítka), musí být ohraničen uvozovkami či apostrofy, jinak hrozí, že tvůj kód prohlížeče nepochopí správně.

Většinou prohlížeče neumí (schválně) celé HTML do všech detailů, protože by tvůj kód:
<a href=http://www.microsoft.com><img src=aktuality.gif></a> měly chápat asi takto:
<a href="http{nepřípustný znak :}"></a>www.microsoft.com{nezaentitovaný znak >}<img src="aktuality"{neznámá data .gif><}>a{nezaentitovaný znak >}
(Proč tomu tak je si můžeš přečíst na ATD.)
</mimo téma>
tEss
Profil *
Omlouvám se, že jsem nehledal, ale nenapadly mě ta správná klíčová slova...

Díky za radu, i za to s těmi uvozovkami.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: