Autor Zpráva
m3sh
Profil *
Mám problém, odkazům v sezname pomocí sem dal CSSkem vlastnos display:block aby se při najetí kurzorem na odkaz zvýraznil celý řádek a jen background pod odkazem, ve Firefoxu a Opeře vše funguje jak má ale IE z neznámých důvodu pod odkaz v seznamu dá ešte jeden řádek volného místa, tady to je: http://www.swmobile.ic.cz/
Takle sem to napsal v CSS:
a {color:red;text-decoration:none;font-family:arial;font-size:9pt;displa y:block}
Nevíte jakou vlastností říct Exploreru aby tam tu mezeru nedělal?
m3sh
Profil *
takle to dává smysl omlouvám se za překlep:
*....zvýraznil celý řádek a ne jen background pod odkazem...
Wan-To
Profil *
Pozadí je v pořádku. Jenom v IE je pod odkazem volný řádek.
mila
Profil *
Podle mě, jedno zalomení řádku ti udělá ten odkaz a druhé to <li>.
Napadá mě:
-Napsat </li> hned za odkaz (bez mezery, bez konce řádku)
-Pokud to nepomůže, nastavit li {display: inline}
-Pokud ani to, tak jednoduše nemít menu jako seznam.
Petra
Profil
Nestačilo by li {width:100%}?
Cifro
Profil
Ja som mal tiež ten problem a vyriešil som ho nasledovne:



ul li {display: inline; margin: 0; padding: 0;}
ul li a {display: block; padding: 2px; margin: 3px;}


Zobrazí sa to bez toho nadbytočného riadku vo Firefoxe,v Opere aj v IE.
Môžeš nastaviť aj "_width: 100%" pre IExplorer, ja to už nerobím, nech ľudia už konečne začnú používať kvalitný softvér.
m3sh
Profil *
Moc díky už to šlape....
m3sh
Profil *
Mám novej problém na www.swmobile.ic.cz uprostred jak sou ty příspěvky 1 a 2 se v FF nebo Opeře zobrazuje ta odrážka normálnš ale v IE se nad i pod ní udělá jednou taková mezera, skoušel sem různý displaye a taky margn, padding, nic nepomohlo, už sem fakt bezradnej, vim moch bych ta mdat jpg a asi to i udělám, ale zajímalo by mě , jestli někde nedělám nakou dětskou chybu..
Cifro
Profil
Jak tak koukam, ty moc CSS neznáš, že jo? To som usúdil pri pohľade do zdrojového kodu CSS súboru.

Ale poďme k veci. Tak narychlo to neviem vyriešiť. Keď som si prezeral zdrojový kód stránky všimol som si, že pre element TD máš nastavenú výšku 15px. Ale uznaj sám, že v konečnom dôsledku táto bunka nie je vysoká 15px. Výšku pre túto bunku (.posthlava) máš definovanú aj CSS. Možno to bude týmto alebo aj tým, že pre ".pnadpis" máš tiež definovanú šírku 15px.

Zmaž všetky tieto width a height v kaskádových štýloch a vyskušaj či to nepôjde.

Môžeš nastaviť aj "_width: 100% - to som myslel pre element A, nie pre LI.

Odporúčam ti preštudovať následovné zdroje (nie k tomu aktuálnemu problému, ale k tvojím vedomostiam o tvorbe webu):

http://www.pixy.cz/dogma/dogmaw41/cs/

http://www.wellstyled.com/

http://www.owebu.cz/css/vypis.php?clanek=26 (1. diel seriálu CSS a XHTML není žádná věda)
m3sh
Profil *
Pardon kámo, nevim jak seš na tom ze znalostí CSS ty, a ocenuju že ses mi pokusil poradit ale to cos mi poradil je z odpuštěním kravina, myslíš že když definuju výšku bunky přímo v tabulce na 15px a pak jí definuju eště přes CSS že se ty definice navzájem vyruší?
Než začneš někomu radit, tak by ses moch CSS nejdřív sám naučit, tvoje argumenty k nefunkčnosti výše uvedeného prvku mi připadají, jako kdybys CSS téměř nepochopil.

Odporúčam ti preštudovať následovné zdroje (nie k tomu aktuálnemu problému, ale abys lepšie pochopil CSS a HTML vobec):

http://www.jakpsatweb.cz/css/
http://www.jaknaweb.com
pyty
Profil
spriaznene duse ??
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=2&topic=41 61 :-))
Cifro
Profil
Sorry, že som chcel pomôcť.

myslíš že když definuju výšku bunky přímo v tabulce na 15px a pak jí definuju eště přes CSS že se ty definice navzájem vyruší? - nie nemyslím. Ja viem, že to tak nie je. Zle si to pochopil, a ja som to deb*lne napísal.

Mal som na mysli, či tie medzery pod alebo nad odrážkou nie sú spôsobené práve tým, že si tam dal rozmery width a height.
m3sh
Profil *
cenuju že ses mi pokusil poradit ale to cos mi poradil je z odpuštěním kravina
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.