Autor Zpráva
burinek
Profil
Ahoj, v http://www.w3schools.com/tags/tag_col.asp píšou, že v xhtml musí být být uzavřen col takhle: <col></col>.
Na intervalu v článku o formátování tabulek je v xhtml kódu zase <col />. Co je správně???

A snažim se formátovat pomocí col sloupce tabulky a když tagu col dám nějakou třídu a v třídě například změnim barvu písma a zarovnám text vpravo, tak v IE 6, 7 funguje, v Opeře ne. Pokud ale zapíšu například tagu col atribut width, pak funguje u obou zmíněných prohlížečů. FF tady u sebe nemám, tak nevim. Nevíte, proč tomu tak je?
Mastodont
Profil
Nedokonalá podpora CSS. Ve FF třeba pro COL nefunguje text-align.
burinek
Profil
Chtěl sem ještě hodit ten odkaz na Interval http://css.interval.cz/clanky/formatovani-tabulek/
burinek
Profil
Mastodont: Aha... Takže to budu muset každé buňce v tabulce vkládat třídu, když chci celý první sloupec, kde se nachází datum, zarovnat doprava a paddingovat o cca 15px vpravo?
Plaváček
Profil
Mastodont

Nedokonalá podpora CSS. Ve FF třeba pro COL nefunguje text-align.

Internet Explorer v tomto případě podporuje vlastnosti, které specifikace CSS pro COL nezná. Jenom pro připomenutí - COL (tedy prvek typu sloupec respektive skupina sloupců) má povoleny následující vlastnosti:

- border (pokud má tabulka definováno border-collapse:collapse)
- background (pouze v případě, že všechny buňky mají průhledné pozadí - background:transparent)
- width (minimální šířka buněk ve sloupci)
- visibility (pouze s hodnotou collapse)

burinek

Jinak řečeno FF a Opera se drží specifikace, IE jde svou vlastní cestou. Což je odpověď na tvou otázku, proč ti nejde zarovnání či barva písma.
Plaváček
Profil
Ještě se doplním, co vše IE u COL podoruje, je k vidění zde http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms535225.aspx
burinek
Profil
Díky za radu. Takže COL je celkem nepoužitelná věc... jen tak nastavit šířku sloupce.
Plaváček
Profil
burinek

Pozor - minimální šířku sloupce. Nebo pozadí případně rámeček. To bude fungovat všude.
burinek
Profil
Plaváček

Dík moc. Jestli bych tě mohl ještě poprosit, nepodíval by ses na tohle? http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=1&topic=69 243

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: