Autor Zpráva
Danzas
Profil
Ahoj,

můžu poprosit o radu?
Mám testovací stránky v xhtml strict:

http://www.gotam.cz/test/
http://www.gotam.cz/test-bez-xml-prologu/ - odstraněno

Ve FF i Opeře se vykreslují korektně, ale v IE 6 se verze s xml prologem vykresluje totálně špatně, je rozhozený design.

Mění xml prolog režim vykreslování v IE ?
Jak můžu vyřešit tento problém?

Díky mockrát!
Dan
Zdeněk Košťál
Profil
S XML deklarací jde IE do quirku, bez ní jede v STD módu. viz
Danzas
Profil
Aha, díky.

Takže mám tam ten xml prolog uvádět (i když je dokument v UTF-8) nebo není v tomto případě potřeba?
Jestli mám tedy design odladit tak, aby se správně vykresloval i v IE quirk módu ( třeba podmíněnými komentáři) a nebo tam ten prolog prostě nedávat a být rád, že to funguje ;-)

Díky!
Měsíček
Profil
"Takže mám tam ten xml prolog uvádět (i když je dokument v UTF-8) nebo není v tomto případě potřeba?"

To je čistě na tobě, někomu vyhovuje quirk někomu zase standartní mód, ale jestliže máš kódování UTF-8 tak je xml prolog zbytečný.
Danzas
Profil
Ok, díky za rady, prostě tam ten prolog nedám a pro pětkové apod. IE udělám podmíněný komentář a special quirk.css
Díky
Manq
Profil
pro pětkové apod. IE udělám podmíněný komentář a special quirk.css
Pro IE5 a starší není nutné web, který nemá 100 000+ návštěv denně optimalizovat.
Danzas
Profil
No já myslel spíš pro IE 5.5, sem tam se ještě vyskytne (asi tak promile návštěvníků:-)) , tak aby z toho nebyl úplně rozsypaný čaj... :-)
Manq
Profil
No já myslel spíš pro IE 5.5, sem tam se ještě vyskytne (asi tak promile návštěvníků:-)) , tak aby z toho nebyl úplně rozsypaný čaj... :-)
Promiň, také jsem myslel 5.5 a níž. Když bude web kvalitně nakódovaný, tak by onen rozsypaný čaj neměl hrozit.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Danzase:
XML deklaraci můžeš vynechat i při jiných kódováních. Prohlížečům stejně nic zajímavého neříká, údaj v pseudoatributu encoding ignorují, protože tvůj kód nikdy nerozebírají jako X(HT)ML. Stejně tak můžeš odmazat xmlns, lomítka u konce <link /> atd.

Reaguji na Manqa:
Na počtu návštěv moc nezáleží. Promile je pořád promile. Někomu na ní záleží, někomu ne.
Manq
Profil
Chamurappi
Na počtu návštěv moc nezáleží. Promile je pořád promile.
Možná jsem měl zdůraznit, že jde z mé strany o subjektivní pocit. Uznáš, že když se nepříliš zkušený webdesigner pustí do optimalizace pro IE5 a stráví nad tím nespočet hodin a navíc bez výsledku, tak se na nějaké IE5 vykašle, protože zná situaci na českém Internetu, co se týče obsazení prohlížečů.

Někomu na ní záleží, někomu ne.
Samozřejmě. Velkým portálům na té promili záležet bude. Osobnímu blogísku spíše ne.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: