Autor Zpráva
hameluk
Profil
Ahoj, prosím o radu, jak mám zajistit, aby se patička držela vždy pod nejdelším sloupcem na této stránce (použitý layout je tuším z Intervalu)? V IE je vše v pořádku - patička se drží vždy pod nejdelším sloupcem, ovšem ve FF se patička drží vždy pod sloupcem prostředním! A já s tím nemohu hnout...
Petr Svetr
Profil
Toto pomuze, ale clearer by Ti mel samozrejme sam o sobe fungovat - v tom se mi ale nechce hledat:)

#paticka {zahrada (line 87)
background-image:url(images/design/foot.gif);
background-repeat:no-repeat;
clear:both;
display:block;
font-size:80%;
height:30px;
margin:18px 0pt 0pt;
padding:7px 0pt;
text-align:center;
width:974px;
}
hameluk
Profil
Petr Svetr
Ano, toto opravdu pomohlo, ale poněkud zvláštním způsobem - došlo k odsunutí patičky na úplný konec pravého sloupce - patička je ale na tento nalepená a žádným marginem ji nejde odlepit. Pokud je ovšem prostřední sloupec delší, již je vše v pořádku - patička je nastavenou výšku (18px) od spodku prostředního sloupce (to ovšem fungovalo i původně) :-(
Petr Svetr
Profil
Tak dej

.box_side_foot {zahrada (line 145)
background-image:url(images/design/box_side_foot.gif);
background-repeat:no-repeat;
display:block;
height:10px;
margin: 0 0 20px 0;
width:170px;
}

a je to...
hameluk
Profil
Petr Svetr
margin: 0 0 20px 0; jsem na tomhle místě vůbec nechtěl použít - myslel jsem si, že se to negativně projeví i na levé straně (že se zvětší rozestup mezi Menu a Kontaktujte nás) - což se kupodivu nestalo. Zato se ale tento nový margin z box_side_foot přičetl k marginu z #paticka a vznikla tam tak 38py mezera. Tu jsem teď tedy vyřešil podmíněným komentářem pro IE, kde jsem ten margin pro .box_side_foot zase vynuloval. Teď to tedy funguje, ale...

...není to už trošku divočina? Nebylo by lepší najít tu chybu, než dělat 3 opravné kroky k tomu, abych ji zamaskoval? :-)

Samozřejmě ale nechci být nevděčník - děkuju, Petře! :-)
Petr Svetr
Profil
to zcela jiste... do toho :)

Osobne pouzivam toto:

* html .toLeft {
margin-right:0px;
}
.toLeft {
display:inline;
float:left;
position:relative;
}
.toRight {
display:inline;
float:right;
position:relative;
}
* html .clear {
margin-top:-2px;
}
.clear {
border:medium none;
clear:both;
font-size:1px;
height:1px;
margin:-1px 0pt 0pt;
padding:0pt;
visibility:hidden;
}


Elementum pak zkratka das jako dalsi tridu toLeft, nebo toRight a podriznes clearem a hotovo dvacet. Chodi bezvadne (krom minoritnich prohlizecu)
hameluk
Profil
Petr Svetr
Ale to je výměna celého layoutu! :-o
hameluk
Profil
Zase tady do toho 2 hodiny čumím a nic nevidím :-( Pomůže někdo, prosím?
Plaváček
Profil
hameluk

hr.cleaner nemůže být display:none, v takovém případě v dokumentu vůbec neexistuje a nemůže plnit svou funkci. Místo display:none použij visibility:hidden.
hameluk
Profil
Plaváček
Moc děkuju! Před chviličkou jsem přišel na to, že to opravdu dělá ten .cleaner - tu <hr> jsem tam dal, abych ušetřil jeden <div>. Vyzkoušel jsem teď ještě tedy Tvůj tip a samozřejmě to funguje také - jen bych tu <hr> musel ještě ostylovat - dělá jiné mezery v IE a ve FF. Změnil jsem tedy <hr> u .cleaner zpátky na <div> a v zápisu CSS jsem display: none odstranil - přijde mi to jednodušší :-)
Ale každopádně děkuju za tip - tahle informace se určitě bude někdy hodit.

Vyřešeno.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: