Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
hameluk Profil |
#1 · Zasláno: 16. 5. 2008, 11:31:14
Ahoj, prosím o radu, jak mám zajistit, aby se patička držela vždy pod nejdelším sloupcem na této stránce (použitý layout je tuším z Intervalu)? V IE je vše v pořádku - patička se drží vždy pod nejdelším sloupcem, ovšem ve FF se patička drží vždy pod sloupcem prostředním! A já s tím nemohu hnout...
|
||
Petr Svetr Profil |
#2 · Zasláno: 16. 5. 2008, 11:54:29
Toto pomuze, ale clearer by Ti mel samozrejme sam o sobe fungovat - v tom se mi ale nechce hledat:)
#paticka {zahrada (line 87) background-image:url(images/design/foot.gif); background-repeat:no-repeat; clear:both; display:block; font-size:80%; height:30px; margin:18px 0pt 0pt; padding:7px 0pt; text-align:center; width:974px; } |
||
hameluk Profil |
#3 · Zasláno: 16. 5. 2008, 13:31:07
Petr Svetr
Ano, toto opravdu pomohlo, ale poněkud zvláštním způsobem - došlo k odsunutí patičky na úplný konec pravého sloupce - patička je ale na tento nalepená a žádným marginem ji nejde odlepit. Pokud je ovšem prostřední sloupec delší, již je vše v pořádku - patička je nastavenou výšku (18px) od spodku prostředního sloupce (to ovšem fungovalo i původně) :-( |
||
Petr Svetr Profil |
#4 · Zasláno: 16. 5. 2008, 14:10:57
Tak dej
.box_side_foot {zahrada (line 145) background-image:url(images/design/box_side_foot.gif); background-repeat:no-repeat; display:block; height:10px; margin: 0 0 20px 0; width:170px; } a je to... |
||
hameluk Profil |
#5 · Zasláno: 16. 5. 2008, 14:38:25
Petr Svetr
margin: 0 0 20px 0; jsem na tomhle místě vůbec nechtěl použít - myslel jsem si, že se to negativně projeví i na levé straně (že se zvětší rozestup mezi Menu a Kontaktujte nás) - což se kupodivu nestalo. Zato se ale tento nový margin z box_side_foot přičetl k marginu z #paticka a vznikla tam tak 38py mezera. Tu jsem teď tedy vyřešil podmíněným komentářem pro IE, kde jsem ten margin pro .box_side_foot zase vynuloval. Teď to tedy funguje, ale... ...není to už trošku divočina? Nebylo by lepší najít tu chybu, než dělat 3 opravné kroky k tomu, abych ji zamaskoval? :-) Samozřejmě ale nechci být nevděčník - děkuju, Petře! :-) |
||
Petr Svetr Profil |
#6 · Zasláno: 16. 5. 2008, 15:21:55 · Upravil/a: Petr Svetr
to zcela jiste... do toho :)
Osobne pouzivam toto: * html .toLeft { margin-right:0px; } .toLeft { display:inline; float:left; position:relative; } .toRight { display:inline; float:right; position:relative; } * html .clear { margin-top:-2px; } .clear { border:medium none; clear:both; font-size:1px; height:1px; margin:-1px 0pt 0pt; padding:0pt; visibility:hidden; } Elementum pak zkratka das jako dalsi tridu toLeft, nebo toRight a podriznes clearem a hotovo dvacet. Chodi bezvadne (krom minoritnich prohlizecu) |
||
hameluk Profil |
#7 · Zasláno: 16. 5. 2008, 15:54:34
Petr Svetr
Ale to je výměna celého layoutu! :-o |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
hameluk Profil |
#8 · Zasláno: 19. 5. 2008, 10:13:15
Zase tady do toho 2 hodiny čumím a nic nevidím :-( Pomůže někdo, prosím?
|
||
Plaváček Profil |
#9 · Zasláno: 19. 5. 2008, 10:28:16
hameluk
hr.cleaner nemůže být display:none, v takovém případě v dokumentu vůbec neexistuje a nemůže plnit svou funkci. Místo display:none použij visibility:hidden. |
||
hameluk Profil |
#10 · Zasláno: 19. 5. 2008, 10:48:47
Plaváček
Moc děkuju! Před chviličkou jsem přišel na to, že to opravdu dělá ten .cleaner - tu <hr> jsem tam dal, abych ušetřil jeden <div>. Vyzkoušel jsem teď ještě tedy Tvůj tip a samozřejmě to funguje také - jen bych tu <hr> musel ještě ostylovat - dělá jiné mezery v IE a ve FF. Změnil jsem tedy <hr> u .cleaner zpátky na <div> a v zápisu CSS jsem display: none odstranil - přijde mi to jednodušší :-) Ale každopádně děkuju za tip - tahle informace se určitě bude někdy hodit. Vyřešeno. |
||
Časová prodleva: 17 let
|
0