Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
vertigo4 Profil |
#1 · Zasláno: 19. 5. 2008, 19:56:33 · Upravil/a: vertigo4
Nevím, neslyšel jsem o tom (třeba je to stará známá věc, ale ještě jsem se s tím nesetkal), že IE6 rozlišuje, jak mám napsán kód... tedy: Mám seznam, který mám v kodu takto zapsán
<ul> <li><a>...</a></li> <li><a>...</a></li> <li><a>...</a></li> </ul> <ul><li><a>...</a></li><li><a>...</a></li><li><a>...</a></li></ul> Problém, je v tom, že IE6 mi seznam zobrazí jinak, tedy jakoby se přidal spodní margin u jednotlivých položek... dalo mi to celkem dost přemýšlení, než jsem přišel na to, v čem je problém, protože úplně stejný seznam, jen jinak zformátován, se zobrazil správně... Mohl by mi to někdo objasnit a případně odkázat na stránku s touto problematikou? Jak říkám, je možné, že je tohle známá věc, ale nikdy jsem se s tím nesetkal, takže nevím... |
||
Davex Profil |
#2 · Zasláno: 19. 5. 2008, 20:37:44
Výchozí formátování je v obou případech na pixel stejné. Nemáš náhodou odkazy zobrazovány jako blokové?
|
||
vertigo4 Profil |
#3 · Zasláno: 19. 5. 2008, 20:39:40
Davex
ano mám a ie6 vytváří pod položkami prostor, když ale ten kod vložím jak je to v tom druhém případě, problém zmizí... |
||
Chamurappi Profil |
#4 · Zasláno: 19. 5. 2008, 20:44:52
Reaguji na vertiga4:
Z hlediska DOMu vyjadřuje každý kód něco jiného, protože znak konce řádku spadá mezi bílé znaky. Prohlížeč ho může brát jako mezeru. Parser v Exploreru 6 ale přesto nakládá se seznamem divně, protože ignoruje umístění značky </li>. Vždy si ji představuje před začátkem dalšího <li>, takže v tomto případě vidí uvnitř každé položky odkaz a mezeru. Jakmile odkaz nastyluješ jako blokový, hodí se mezera o výšce jednoho řádku pod něj. Nevím, pod jakým pojmem to hledat na webu, takže odkaz nedám. Ale je to staré známé překvapení. (Kdyby nebylo známé, přežilo by v sedmičce.) |
||
Davex Profil |
#5 · Zasláno: 19. 5. 2008, 20:58:08
vertigo4
Předpokládám, že v tom druhém kódu asi nastavuješ nějaký rozměr a v tom původním nikoliv. Jedná se určitě o projev problému s hasLayout. Můžeš to vyřešit třeba pomocí ul li a { display: block ! important; display: inline-block; } |
||
vertigo4 Profil |
#6 · Zasláno: 19. 5. 2008, 21:09:31
Chamurappi
Díky, Chamurappi, za objasnění... Davex V rámci CSS nic neměním... |
||
Davex Profil |
#7 · Zasláno: 19. 5. 2008, 21:12:44
vertigo4
V rámci CSS nic neměním... Jo jasně, blbě jsem si to přečetl. Nicméně na tom CSS řešení to nic nemění. |
||
vertigo4 Profil |
#8 · Zasláno: 19. 5. 2008, 21:17:07
Davex
ok, už se na to dívám... díky |
||
vertigo4 Profil |
#9 · Zasláno: 19. 5. 2008, 21:50:02
Super, vyřešeno... děkuji Chamurappimu i Davexovi za ochotu... Zase něco nového jsem se přiučil.
Zamykám |
||
Časová prodleva: 17 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0