Autor Zpráva
Hadez
Profil *
Mám několik dotazů ohledně generování této stránky (http://new.tycoonez.com/cs/index_.php) v IE 6.0 ve standardním režimu:
Nevíte, jak se dá zamezit tomu, aby se obsah, který obtéká kolem menu, posunul o 3 px doleva tam, kde menu skounčilo?
Taky by mě zajímalo, jestli se dá něco udělat se změnou výšky u výběru pozadí.
Předem děkuji za pomoc, Hadez.
Libor
Profil *
Nekoukal jsem moc do kódu, ale co použít styly CSS? Pozicování?
mat
Profil
Možná to pomůže: nastav obsahu (tomu, co máš definováno jako obsah) výšku 1% - tedy (nedíval jsem se, máš-li obsah jako třídu nebo id), bude to nějak takto #obsah: height: 1%; - uskočení o nějaký ten pixelík doleva by mělo zmizet...

Zkus to a napiš.
Hadez
Profil *
Ta stránka je pure CSS.
---
Zkusím, díky.
Fred
Profil
Nevím co myslíš mě se to zobrazuje všude stejně IE5;IE5,5;IE6;K-meleon;Opera7.5;Mozilla1,6;Firebird0,7;Netscape7,2; všechno v pohodě
Amaya vyplivne snesitelné chyby jako podtžítkový hacky a jednu entitu & a samozřejmě ten scrollbar
Je to pěkný vychytaný
Hadez
Profil *
To mat: Nevím, jak je to vůbec možné, ale teď, po tom, co jsem nadefinoval height: 1%, mi to funguje! Mockrát děkuji!
Nevíš ještě, co se dá udělat s výškou horního menu? Nadefinoval jsem mu výšku 30 pixelů, ale v IE to vypadá spíš na 60...

To všichni: Stránka http://tycoonez.com/ bude největší komunitou Tycoon-her na českém internetu! Zatím plánujeme vytvoření sekcí pro TTD + Patch, OpenTTD, RCT1-3, Locomotion... Termín otevření je 1. prosince tohoto roku. Tak se tam potom zkuste zastavit.
Hadez
Profil *
Nebo spíš 50 :-)
Libor
Profil *
Hele, já jsem řešil podobný problém. Je to asi v tom, že IE si vše počítá po svém. Nevím, jestli je to dobrá rada, ale zkusil bych tag span - ten podle mých zkušení počítá stejně jak IE6, tak Mozilla i Opera. Je to ale složitější na pochopení a možná je to prasárna, ale myslím, že pokud chceš, aby to všude vypadalo stejně, tak to zkus. Snad mě nikdo neukamenuje...
Hadez
Profil *
Děkuju za radu. Zkusím to. Ale jedná se o to horní menu? Obsah už mám vyřešený :-)
Fred
Profil
Nezaručuji, ale zkus přidat line-height:30px;
Hadez
Profil *
Bohužel nic nešlo. Zkusím ještě skrývat některé elementy, abych viděl, který mi to horní menu rozšířuje...
mat
Profil
zkus do stylopisu dopsat tohle:

form {margin: 0;} - IE ti pak bude horní menu zobrazovat stejně vysoké jako prohlížeče na gecku..., tj. dělá ti to ten formulář, IE si k němu prostě přidává defaultní okraje - proto je musíš definovat napevno.
Fred
Profil
To Mat: to asi jo toho jsem si nevšimnul
Hadez
Profil *
A ono to funguje! Díky moc, konečně už mám dotáhnutý design.
Fred
Profil
Gratuluji, vypadá to dobře :-)
Hadez
Profil *
A to teprve, až tam dáme nějaký obsah :-)
mat
Profil
to už je vždycky to nejmenší... (dělám si srandu...)
Pnaky
Profil *
Díky všem kteří HAdezovi pomohli... Jakožto vedoucí projektu Tycoonez.com:munity jsem velmi rád, že se nám konečně díky vašim radám podařilo dát do kupy design tak pokud paříte TYCOON hry tak se potom stavte... Těšíme se na vás... :)
Libor
Profil *
Jo a i ten starý tycoon na 386ky? :-)

To Pňaky: neznáme se? (Liborse - BeInspired)
Yuhů
Profil
Odpověď na původní dotaz: ano, to je třípixelový bug v Internet Exploreru.

Neznám obecné řešení. Jediné, co se s tím dá dělat, je nějak to přizpůsobit aktuální situaci nebo ohackovat.
Pnaky
Profil *
2Libor: Známe... :) Stav se na ICQ a pokecáme... :) Chlape já mám takovou radost že tě tu vidím... ;) Jasně... BUde tam i ten starý tycoone na 386ky... :)
Hadez
Profil *
2 Yuhů: mat už to vyřešil. Taky nevím, jak je to možné, ale když se tam zadal jakýkoli rozměr (třeba height: 1%), tak to začalo obtékat správně.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.