Autor Zpráva
Tommy4
Profil
Čus, jak velkou chybu udělám, když neudělám menu přes <li>? Když tam není, tak se mi to líp optimalizuje pro tu shitku IE. Dík za odpovědi!
abcdef...
Profil *
obrouskou!...
abcdef...
Profil *
buď dt alebo li...
Tommy4
Profil
Tak prosím poraď, aby se toto zobrazovalo dobře v IE6 a IE7. www.tommy4.ic.cz
Měsíček
Profil
"Čus, jak velkou chybu udělám, když neudělám menu přes <li>? Když tam není, tak se mi to líp optimalizuje pro tu shitku IE. Dík za odpovědi!"

1.) <menu>, <li> je asi nejlepší řešení ..
2.) IE7,8 je kvalitní prohlížeč. (IE6 ne).
3.) Nauč se vlastnosti margin, padding, float, clear, width, height ... to by ti mělo hodně pomoci
Tommy4
Profil
Zkus se podívat, takhle to mám a v IE to vypadá strašně (patu udělám sám, ale s menu si nevím rady)..
Měsíček
Profil
Co tak zadat na zkoušku <li> délku s šířkou?
Tommy4
Profil
To by to menu bylo roztahaný, ne?
Bubák
Profil
Zkus se podívat
Možná jsem slepý, nevidím, v čem je problém:
http://browsershots.org/http://www.tommy4.ic.cz/
Měsíček
Profil
No tak myslím, že roli tam také hraje to, že uvádíš prohlížeče do quirku (kvůli bezadresovému DOCTYPU) .. no a jestliže už do menu nebudeš přidávat další položky, myslím, že by to mohl být dobrý nápad tomu tu šířku a délku zadat.
Měsíček
Profil
"Možná jsem slepý, nevidím, v čem je problém: "

Vždy je tam kousek volného místa (u IE7 zespodu a zboku u IE5 jen zboku třeba ..)
abcdef...
Profil *
1.) ja mám IE 6 a mám dodrbaný Windows...
2.) kde je odkaz na ostatné stránky?!...
3.) V IE vidím takú maličku preliačeninu čiernu v NavBare tzn. že top: posuň ešte o trochu dole
Tommy4
Profil
Bubák
Asi jsi slepý, nebo máš moc tmavý monitor. :-D Zkus se do toho menu víc zadívat v IE7 a IE8. :-)

Měsíček
uvádíš prohlížeče do quirku (kvůli bezadresovému DOCTYPU)
To slyším poprvé...

no a jestliže už do menu nebudeš přidávat další položky, myslím, že by to mohl být dobrý nápad tomu tu šířku a délku zadat
Ok, zkusím, dík.
Měsíček
Profil
"To slyším poprvé... "

Tak teď už podruhé
Tommy4
Profil
Tak jsem to s tou šířkou zkusil, a tedy moc hezky to nevypadá. :-/
Tommy4
Profil
abcdef...
No právě, to je ta chyba!
Odkaz na ostatní stránky? Jaký?
Bubák
Profil
Máš to blbě stavěné, zkus vyjít z tohoto:
<style>
#menu {width:600px; background: #ddd; margin: 0; padding: 0; height: 2.1em;}
#menu li {list-style: none; float: left;}
#menu a {line-height: 2.1em; text-decoration: none; margin: 0 10px 0 25px; padding: 0 0 0 15px; display: block; background: url(odrazka3.gif) no-repeat 0 52%}
#menu a:hover {background-position: 2px 52%; color: navy;}
</style>
</head>
<body>
<div id="menu">
<ul>
<li><a href="#">asdr fehulo</a></li>
<li><a href="#">delší text</a></li>
<li><a href="#">další delší text</a></li>
</ul>
</div>
Tommy4
Profil
Díky, to asi bude ono, kdyby nešlo, napíšu. :-)
Tommy4
Profil
Tak jo, moc díky, jde to, v IE úplně krásně, ale je tu problém, ve FF a Opeře je nad menu mezera, je to divný, zkoušel jsem snad vše, možná sem něco přehlídl... www.tommy4.ic.cz/menu/
t1000
Profil *
jen tak od voka, mohlo by i pomoct vynulovat margin a padding ve stylech

* {
margin: 0;
padding: 0;
}
Bubák
Profil
problém, ve FF a Opeře je nad menu mezera, je to divný, zkoušel jsem snad vše,
Přitom je to jednoduché:
#menu ul {margin: 0;}

Dodatek:
To co radí t1000, samozřejmě funguje, ale nemám to rád. Rozhodni se sám.
Dranel
Profil
Taktéž ti radím nepoužívat nulování marginu a paddingu. Místo * dej #menu ul.
Tommy-skola
Profil *
Ok, dík, zkusím to.

(Píšu ze školy, tak se raději nepřihlašuju - bezpečnostní důvody.)
Tommy4
Profil
problém, ve FF a Opeře je nad menu mezera, je to divný, zkoušel jsem snad vše,
Přitom je to jednoduché:
#menu ul {margin: 0;}

Hups, na ul jsem zapomněl. :-D Jinak díky všem za snahu, jde to. ;-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: