Autor Zpráva
preca1
Profil
zdravíčko,

na svých stránkách mám galerii obrázků. po kliknutí na zmenšeninu by se měl otevřít normální obrázek v novym okně. obrázky chci otvírat pomocí js, abych moh nastavit velikost okna apod.
v hlavičce mam mj. (pro případ vypnutého js)
<base target="_blank">


pak mam dva externí js soubory. jeden se menuje jquery-1.2.1.js a někde sem ho stáhnul a druhej soubor, kterej mi tu kdysi někdo napsal:
$(function(){
  $("div.open-h a").click(function(){
    window.open(this.href, '_blank', 'width=650,height=900,scrollbars=yes,resizable=no,location=yes');
    return false;
  });
});

druhá část je to samý, akorát mam prohozenou šířku s výškou

mam obrázky na výšku a na šířku a mam je v tabulce a podle toho, jestli sou na výšku nebo šířku je mam v jednotlivejch divech open-w a open-h.

ta stránka vypadá asi takhle:
<div id="obsah">
   <div class="open-w">
      <a href="..."><img src="..." width="156" height="117"></a> - obrázek na šířku
      <a href="..."><img src="..." width="156" height="117"></a>
      <a href="..."><img src="..." width="156" height="117"></a>
   </div>

   <div class="open-h">
      <a href="..."><img src="..." width="117" height="156"></a> - obrázek na výšku
      <a href="..."><img src="..." width="117" height="156"></a>
      <a href="..."><img src="..." width="117" height="156"></a>
</div>
</div>


ten script úplně krásně funguje v ie i ve ff, ale v opeře se mi ty obrázky otevřou akorát v novym panelu. js mam v opeře povolenej a poznam to za a) podle nastavení a za b) že se mi vypisuje text, kterej píšu pomocí document.write(). ty obrázky se otvíraj v tom novym panelu, i když vymažu to
<base target="_blank">
takže by to problém ňákejch priorit či co bejt nemělo

nevíte v čem by mohla bejt chyba? omlouvam se za případnou zmatenost a komplikovanost mého výkladu :)

děkuji
Davex
Profil
Jaké chyby hlásí chybová konzole? Odkaz na živou ukázku by nebyl na škodu. Třeba je v Opeře zapnuto, že se místo nového okna má otevřít nový panel.
preca1
Profil
Davex
chybová konzola mi hláší chyby akorát ohledně css. js je v pořádku (v ie i ff mi to funguje). do nastavení sem se kouk a nic takovýho tam nebylo. ještě to někam upnu.

http://tomik.webz.cz/testing/c-gallery.html - tady to je.

když si vypnete js, tak se vám dokonce změní ten text, takže js funguje
Davex
Profil
Nástroje / Nastavení.../ Pokročilé volby / Listy - Další nastavení listů... - Otevírat nová okna místo listů
preca1
Profil
Davex
tak tim se docililo, akorat to, ze se proste otevre novy okno, jenze uplne standradni. ne js. a to sem aktualizoval stránku :)
Bubák
Profil
do nastavení sem se kouk a nic takovýho tam nebylo
Ta volba tam je, výchozí nastavení je:
Nástroje > Nastavení > Pokročilé volby > Listy > Další nastavení listů > Vždy maximalizovat
Pokud by to bylo nastavením Opery, tak by tam bylo "Vždy maximalizovat, i vyskakovací okna"
Vyzkoušej třeba na stránce http://home.pf.jcu.cz/~pepe/priklady/_Testovani_prohlizecu/test_nove_o kno.htm
Krom prvního příkladu by se ti vždy mělo otevřít nové okno.

Odkaz by pomohl.


Davex
Co to je za Opera a překlad?
preca1
Profil
Bubák
odkaz tam je. dyštak teda ještě jednou

http://tomik.webz.cz/testing/c-gallery.html

ty odkazy fungujou presne, jak pises. akorat pak nevim, proc mi to funguje v ie a ff a v opeře ne. bohuzel se v js nevyznam do takovy hloubky, abych si nasel tu chybu. nechapu, kde je problem. nebyl by nekdo tak ochotnej a zjistil kde je jádro pudla?

dík
Davex
Profil
Bubák
Česká Opera 9.5 stupně. Něco se ti nezdá?
Bubák
Profil
Davex
Už jsem to našel, to není v roletce, ale mezi zatržítky. Doporučuji doporučuji ponechat nezatržené.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: