Autor Zpráva
karbon
Profil *
Mám Operu 9.50. Jsem zvyklý na ovládání pomocí klávesnice a bohužel mi chybí možnost přecházet mezi jednotlivými listy klávesami 1 a 2 na numerické klávesnici. Neznáte někdo řešení? Také jsem poněkud zaskočen, že JavaScript, který ve starší verzi fungoval, už v nové verzi nefunguje. Je to např. konstrukce
document.getElementById('element').value = 'hodnota';

přitom JavaScriptová funkce je definována až po definici prvku `element` a prvek element existuje. Není tento skript špatně napsán?
centi
Profil
A čo za HTML element, je ten tvoj 'element'?
Str4wberry
Profil
Karbone, v nastavení si můžeš přepnout na dřívější rozložení kláves.
joe
Profil
Opera 9.5 je hrozná, nevěděl by někdo jak udělat downgrade na 9.27? Zdála se mi mnohem rychlejší...
Měsíček
Profil
"Opera 9.5 je hrozná, nevěděl by někdo jak udělat downgrade na 9.27? Zdála se mi mnohem rychlejší..."

Odinstalovat/Nainstalovat? :) .. jinak celá Opera je hrozná.
Joker
Profil
karbon
Jsem zvyklý na ovládání pomocí klávesnice a bohužel mi chybí možnost přecházet mezi jednotlivými listy klávesami 1 a 2 na numerické klávesnici. Neznáte někdo řešení?
V Nástroje - Nazatavení, záložka Pokročilé volby a položka Myš a klávesnice se dá přepnout mezi "starými" (9.27) a "novými" (9.50) klávesovými zkratkami.

joe
Opera 9.5 je hrozná, nevěděl by někdo jak udělat downgrade na 9.27? Zdála se mi mnohem rychlejší...
Zrovna co do rychlosti je mezi 9.27 a 9.50 výrazný rozdíl... ovšem ve prospěch 9.50.
Hodně problémů se dá vyřešit takhle: Zazálohovat důležitá data (profil, e-maily,...), smazat instalaci Opery a nainstalovat "čistou" 9.50 (tzn. neinstalovat 9.50 přes dlouho používanou 9.27).
I když já teda všechny verze instaluju tak, že "přeplácnu" tu starou verzi, a 9.50 mi chodí bez problému.
Str4wberry
Profil
nevěděl by někdo jak udělat downgrade na 9.27?
Joe, se zachováním nastavení atd. dost těžko. Kdybys uvedl, v čem se Ti zdá verze 9.50 pomalejší, mohli bychom poradit lépe, takhle mě napadá například vypnout „Pamatovat si obsah navštívených stran“ v Nastavení > Historie a cache, což zrychlí zobrazení již navštívených stránek při zadávání adresy.
karbon
Profil *
centi
A čo za HTML element, je ten tvoj 'element'?
je to element typu <input name="element" id="element">
joe
Profil
karbon
Funguje bezproblémů.
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
  <head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
  <title></title>
  </head>
  <body>


<input type="text" id="element">

<input type="button" value="getText()" onclick="getText()">
<input type="button" value="setText()" onclick="setText()">

<script type="text/javascript">
document.getElementById('element').value = "value";

function getText() {
	alert(document.getElementById('element').value);
}

function setText() {
	var date = new Date();
	document.getElementById('element').value = date.getHours() + ":" + date.getMinutes() + ":" + date.getSeconds();
}

</script>


  </body>
</html>


---

Zdá se mi, že vykresluje (překresluje) pomaleji než 9.27. Důkazem je třeba zobrazení/skrytí postranního panelu, kde jsou záložky... Stránka se schová vpravo a pak se přesune doleva. Co se nových vzhledů týká, tak nic moc :-)
Joker
Profil
joe
Zdá se mi, že vykresluje (překresluje) pomaleji než 9.27.
V tom případě je něco špatně, 9.50 se chlubí právě výrazným zrychlením vykreslování a ze své zkušenosti můžu potvrdit.
Jak jsem už psal výše, možná by pomohlo zazálohovat profil, odinstalovat a nainstalovat "čistou 9.50".

Co se nových vzhledů týká, tak nic moc :-)
V tomhle bodu souhlasím, proto mám i v 9.50 nastavený vzhled jako měly předchozí verze :-)
Str4wberry
Profil
Zdá se mi, že vykresluje (překresluje) pomaleji než 9.27 [1]. Důkazem je třeba zobrazení/skrytí postranního panelu, kde jsou záložky... Stránka se schová vpravo a pak se přesune doleva [2]. Co se nových vzhledů týká, tak nic moc :-) [3]

1. Máš zapnuté „Vykreslovat ihned“?
2. Nerozumím.
3. To je jasné. Nový vzhled je v drtivé většině případů změna k horšímu, i když je lepší.
karbon
Profil *
Děkuji Vám za rady. Jinak co se týče vzhledu, tak jsem také sáhl po původním, přece jen jsem na něj zvyklý.
joe
Profil
Str4wberry
1. Mám.
2. Pokusím se to vysvětlit pomocí screenshotů, který se dá během překreslení stihnout udělat, i když není všechno viditelné.

Je to tak, že vlevo mám ten proužek pro zobrazení panelů, která nemám vždy zobrazené, když chci, tak si je zobrazím. Při kliknutí se místo pro stránku zmenší o šírku toho levého panelu a stránka se posune doprava, v té době se skryje pravý scrollbar (b) a pak se to zase posune doleva a scrollbar se zobrazí (b). A to starší verze nedělala :-) Docela to trhá oči.

a) http://img374.imageshack.us/img374/2794/opera1sd0.jpg
b) http://img374.imageshack.us/img374/6632/opera2ed3.jpg

Str4wberry & karbon
3. O starém radši ani nemluvím, ten je daleko horší podle mě :-) Proto jsem si dřív udělal takový skin, že Opera vypadá jako FireFox :-)

Měsíček
Opera je nejlepší prohlížeč. Kam se na ní hrabe FireFox, ten je snad i horší než IE.
Miloš
Profil
joe
Opera je nejlepší prohlížeč. Kam se na ní hrabe FireFox, ten je snad i horší než IE.
Kecy prdy beďary. Sice už pár let používám Operu jako výchozí prohlížeč a mám ji opravdu rád, ale hádat se, co je lepší, zda Opera, nebo FF, je nesmysl (FF se dá vyladit pomocí plužin velice dobře) a tvrdit, že FF je horší než IE, může jen ignorant.

Přes veškerou svou oblibu Opery musím neradostně zkonstatovat, že Operu 9.5 vypustili opravdu moc brzo, není odladěná a občas vyvádí opravdu neskutečné věci.
joe
Profil
Miloš
Kecy prdy beďary. Sice už pár let používám Operu jako výchozí prohlížeč a mám ji opravdu rád, ale hádat se, co je lepší, zda Opera, nebo FF, je nesmysl (FF se dá vyladit pomocí plužin velice dobře)
Dá, ale to je tak všechno, to bežný uživatel ani moc nevyužije. FireFox používám jen kvůli FireBugu. Jinak pro mě, jako pro uživatele je FF děsnej, je pomalej (dlouho se spouští)... Než se mi FF spustí, to mám 3x spuštěný a zavřený IE6 na čisté instalaci WinXP ;)
Miloš
Profil
joe
To já teď používám FF ke stahování, protože ve své 3. verzi má konečně vylepšeného správce stahování (dá se pozastavit, pokračovat, zkrátka to, co z Opery už dávno známe) a – především – narozdíl od Opery (9.5) nepadá po stáhnutí asi tak 700MB (více viz operacesky.net/forum/…).
Railbot
Profil
joe
To ovšem nebude FF, ale buď zaneseným systémem nebo pomalým počítačem. Popřípadě by to mohlo být instalací hromady nekompatibilních bugů. Já mám FF spuštěný během 1s, takže to určitě není obecný problém, spíš dost individuální.
Měsíček
Profil
"Já mám FF spuštěný během 1s, takže to určitě není obecný problém, spíš dost individuální."

Pravdivé to bylo u FF2 .. u nové FF3 se mi to nastartuje tak do dvou sekund (a to je pěknej rozdíl oproti těm 12 u FF2).
Chamurappi
Profil
Nechápu, jak souvisí rychlost spouštění Firefoxu s JS problémem karbona v Opeře 9.5.
Když jsem zde včera smazal devět příspěvků na téma „tenhle prohlížeč zbožňuji“, zapomněl jsem umazat i poslední odstaveček z příspěvku joa. Pardon.
Měsíček
Profil
"zapomněl jsem umazat i poslední odstaveček z příspěvku joa. Pardon."

Můžeš to napravit.
srigi
Profil
Milos >> do stareho FF-2.0 existuje extension DownloadManagerTweak, pripadne aj DownThemAll je dobry. Osobne nove prehliadace (O-9.5, FF-3) idu mimo mna, sancu im dam tak za dve tri verzie. BTW uz je na svete Release Candidat verzie 9.51.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0