Autor Zpráva
Ghosting
Profil
Zdravím dnes už po druhé,
mám jednu otázku, kolik je chyb v Opeře 9.50, koukám že optimalizovat web pro ni je horší než pro IE 7. (Možná že jsem špatný kodér, ale starší Opery byly dle mne lepší).
Měsíček
Profil
Kolik je v ní bugů? Dost ... a pro nalezení přesného popisu použij strejdu.
joe
Profil
Několik věcí mi v ní vadí, ale moje weby se v ní zobrazují stejně.
Ghosting
Profil
To jo až na margin, a list-style-image, který špatně zobrazuje.
Takže si myslíte že nemá moc cenu optimalizovat web pro tuto verzi?
Timy
Profil
Mně občas mrcha nechce označit přečtené příspěvky u mě na foru; dřív to samozřejmě šlo bez problémů.

A pak mi místy mizejí faviconky u záložek, to už ale nesouvisí s webdesignem :-).
Zdeněk Košťál
Profil
Při použití hvězdičkového selektoru a nastavení paddingu na 0 se zmrší input type="submit". To mě naštvalo asi tak nejvíc...
Bubák
Profil
35
Nechápu, k čemu ti to číslo je?
Ghosting
Profil
Bubububáku k tomu abyh posoudil zdali má cenu optimalizovat nebo ne.
Bubák
Profil
až na margin, a list-style-image, který špatně zobrazuje.
Na špatně zobrazený margin dej příklad.
list-style-image zobrazuje každý prohlížeč jinak, dvanáct z deseti CSS odborníků doporučuje background.
http://teststranek.kvalitne.cz/odrazky1/
Ghosting
Profil

až na margin, a list-style-image, který špatně zobrazuje.

Mám tam
<div id="fastlink">
<div title="header=[Odkaz na kliniku] body=[www.lexum.cz]">
<a href="http://redir.ocnivady.cz/?http://www.lexum.cz" title="" target="_blank"><img alt="Oční klinika Lexum - odkaz" src="http://img.ocnivady.cz/img/lexum.gif" /></a>
</div>
</div>


a v css
#fastlink {text-align: center; margin-top: 2px;}
#fastlink img {border: 2px solid #999999;}
#fastlink img:hover {border: 2px solid #C1BDBD;}
Bubák
Profil
Já to vidím ve všech prohlížežích (aktuální verze FF, IE, Opera, Safari) stejně, problém bude mimo zde uvedený kód.

Proč nemáš hover v IE6, to snad není problém:
#fastlink {text-align: center; margin-top: 15px;}
#fastlink a:hover {visibility: visible;}
#fastlink a img {border: 2px solid #999999;}
#fastlink a:hover img {border: 2px solid #C1BDBD;
Ghosting
Profil
No není to tak.
Náhled v O 9.50
http://img.ocnivady.cz//jpw/o-bug.png

Náhled FF 3.0
http://img.ocnivady.cz//jpw/ff-ok.png

Náhled IE 8 beta
http://img.ocnivady.cz//jpw/ie-ok.png

Jde spíše o ten margin-top: 2px, než o img hover, ten mě něják nežere.
Bubák
Profil
Je to tak. Dej HTML kód (včetně DTD), nebo ještě lépe, dej odkaz.
Ghosting
Profil
Odkaz je zde a css zde.
Bubák
Profil
.box-title {margin: 0px 0px 5px -1px; ...
Těžko tam budeš mít 2px.
Str4wberry
Profil
Reakce na Ghostinga:
Bubububáku k tomu abyh posoudil zdali má cenu optimalizovat nebo ne.
Pro to je ale počet bugů nepodstatný, směrodatné je její zastoupení mezi návštěvníky Tvých webů.
Ghosting
Profil
.box-title {margin: 0px 0px 5px -1px; ...

Tímto není. /:-( Tím se stylují h3 v menu. ... <h3 class="box-title">Menu</h3>
Bubák
Profil
Tímto to je.

.box-title {margin: 0px 0px 5px -1px;
#fastlink {text-align: center; margin-top: 2px;}


<h3 class='box-title'> má dolní margin 5px
Pod H3 je <div id="fastlink"> s horním marginem 2px
Mezi bloky bude zobrazena mezera o velikosti většího z obou marginů, 5px.

Zkus si trochu pohrát s rozměry, třeba tam dej "extrém" 50px a uvidíš, co ti to udělá.

Myslím si, že ve skutečnosti tě trápí mezery v kódu kolem tagů IMG.
Ghosting
Profil
Ok díky, vyřešil jsem to. Přidal jsem každému divu (a v něm obrázek s odkazem) třídu a tu nastyloval paddingem. Akorát to má háček, v O a IE jsou mezery menší než v FF3. Nevím jestli FF do toho nezapočítává i rámeček těch 2px.
Bubák
Profil
Přidal jsem každému divu (a v něm obrázek s odkazem) třídu
Kýho šlaka, proč? Vždyť to jde ostylovat i bez nich! Klidně se nové třídy zbav.

Fascinuje mne, jak jsou někteří lidé nepoučitelní:
/*-- Rychle odkazy --*/
#fastlink {text-align: center; /*- margin-top: 2px; */}
#fastlink div {padding-top: 2px;}
#fastlink a:hover {visibility: visible;}
#fastlink a img {border: 2px solid #999999; vertical-align: bottom;}
#fastlink a:hover img {border: 2px solid #C1BDBD;}

Ani to nebolelo a je vyoptimalizováno.
Ghosting
Profil
Díky mrknu na to. Mám se co učit. :)
Joker
Profil
Kolik je bugů v Opeře 9.50?
Už je 9.51 :-)

Bubák
Kýho šlaka, proč?
Klid, ono se to časem poddá ;-) Mně to taky trvalo, než jsem na ten systém přišel :-)
Ghosting
Profil
Už jsem to menu spravil pomocí background.u, díky za trpělivost a rady. :)
dev
Profil *
hodnota atributu text ovlivni i barvu border u tabulek a prvku <hr>, stejnou neplechu dela i color v CSS

Opera 9.5 a nastavení pozadí u tagu <option> http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=5&topic=76 870
ikingut
Profil *
Taková drobnost: Když dělám web a prohlížím si jej v Opeře 9.50, tak je všechno v pohodě, ale podkud změním obrázek a Operu aktualizuji, tak ten obrázek zůstane stejný jako předtím. Obrázek se nezmění ani, když na něj kliknu pravým tlačítkem myši a z kontextové nabídky zvolím "Načíst znovu obrázek". Musím pak zavřít okno prohlížeče a opět jej otevřít.
habendorf
Profil
S Operou moc problémy nejsou, to už spíš s Firefoxem. Krásný je třeba bug s underline při justify, kdy FF vykreslí underline tak, jak by bylo bez justify. Nebo občas ignoruje nulovou výšku cleaneru, následuje-li tento po jednostranném floatu (a cleaner je both).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: