Autor Zpráva
Matttyna
Profil *
Ahoj...mám problémek...v IE...verze 6 se mi po kliknutí na miniaturu obrázku s odkazem v javascriptu otevře fotka,ale hned se zase zavře...jinak ve všech prohlížečích to funguje bez problémů...blokování oken mám zakázáno, Xp SP2 to taky není...jinak tu je odkaz www.testujutotedka.wz.cz ...(fotka v rámci aktuality) díky za radu ;-)
panther
Profil
Matttyna
a proč to neotevíráš také přes galerii stejně jako třeba u filmografie?
Matttyna
Profil *
NO protože je to v rámci,kterej tam zůstane a navíc to chci taky předělat na ten javascript...
panther
Profil
Matttyna
škoda, že ses nerozhodla ho odendat. Takhle se při každé fotce otevře nové okno, které budu muset s každou fotkou zavřít.. :o(
Navíc chudák, kdo má blokovaná vyskakovací okna..
Matttyna
Profil *
no jo,ale tohle budou jenom fotky max jedna dvě...a ty galerie...to si musím rozmyslet pořádně :-D...blokovaná okna se dají pro web povolit :-D
panther
Profil
Matttyna
sice dají, ale od toho je blokuju, aby mě nikde neotravovala. Myslím, že rady, jak se zbavit rámu, byly dobré :o)

- všechno, co máš v kódu před <frame> si zkopíruj a ulož (třeba top.inc)
- všechno, co máš v kódu pod </frame> si zkopíruj a ulož (třeba bottom.inc)

Pro každou stránku obsahu si vytvoř novou stránku (uvod.php, biography.php, fotogalery.php. Důležitá je přípona .php).

A teď samotné stránky:
uvod.php:
<?php
include "top.inc";
?>
tady zkopíruješ HTML obsah, který se ti nahrává do rámu
<?php
include "bottom.inc";
?>

všechno

pro další stránku totéž:
<?php
include "top.inc";
?>

tady zkopíruješ HTML obsah, který se ti nahrává do rámu

<?php
include "bottom.inc";
?>


Pokud budeš chtít někde změnit třeba menu (přidat položku), nebo třeba header (změnit fotku), bude to taktéž jednoduché.
Změníš fotku v souboru "top.inc" a samo se změní všude, protože na všech stránkách budeš nahrávat (includovat) obsah souboru top.inc a bottom.inc
Matttyna
Profil *
to je pěkné...leč...trochu náročné :-D...jako zkusit můžu,ale za výsledek neručím
Matttyna
Profil *
a jak se mám na to podívat? :-D
panther
Profil
Matttyna
nahrát na server a do prohlížeče vyťukat adresu? :-)
panther
Profil
Matttyna
doma by sis musela nainstalovat nějaký php server (Apache), ale vzhledem k tomu, že minimálně musíš změnit koncovku stránky na php, tak si na serveru ani stávající soubory nepřepíšeš, můžeš to zkusit bez starostí :o)
Matttyna
Profil *
hm...mě to nefunguje...jsem lata...asi na to kašlu...ale máš pravdu,těžké to není...prostě akorát potřebuju vědět,proč mě zlobí ze všech stran ten IE :-(
panther
Profil
Matttyna
musí to fungovat.. mnohem lépe, než celé ty rámy, co tam máš ;)
Matttyna
Profil *
bře,tak já nad tím popřemýšlím...kód mám...až se vrátím tak mrknu...díky a zatím...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0