Autor Zpráva
keleti
Profil *
Jak je možný, že FF <div>, ve kterém je <hx> resp. <p> s daným marginem, zobrazí odsazeně od vrchu stránky, ačkoli má <body> 0px margin a padding??? IE a Opera to zobrazí správně - natěsno!

P.S. pokud dám 0 margin a padding nadpisum nebo odstavcum ci divu zadam ramecek, tak je vse ok?

Co to ma znamenat??????
Šlaha
Profil
To mi příjde jako dobré řešení. Vždyť se bere margin toho <hx> nebo <p>, takže se to nemůže zobrazovat natěsno.
Spikee
Profil
Veď to je správne chovanie, nie?
keleti
Profil *
Zřejmě jste mě špatně pochopili - mezi <div> a vrchem stránky nechci mezeru - o to mi jde a ve FF to nefunguje
Leo
Profil
Nadpis a odstavec ma proste implicitni margin-top, co je na tom divnyho? Tak si ji nastavte na 0 a mate klid, Leo
keleti
Profil *
Ano, to chápu, ale já nehci mezeru mezi divem a tělem!
Spikee
Profil
Ja vždy dávam do CSS tento kód:
* {margin:0;padding:0}
a funguje to.
Charlie
Profil
Je škoda, že všechny prohlížeče mají nastavené jiné výchozí prvky pro různé elementy jako jsou odstavce a nadpisy. Kdyby to měly všechny stejně, hodně lidí by na tom mohlo ušetřit.
Leo
Profil
Muzete si nastavit svoje vlastni, nebo to sjednotit pres

* {margin: 0}

Leo
keleti
Profil *
Pro naprostou názornost si tuto stránku projeďte ve FF, IE a Opeře>>> Ukázka příkladu
Leo
Profil
U H1 ovsem nemate nastavene margin na nulu, tak o cem se tady bavime? Leo
keleti
Profil *
Ja nechci u h1 0px margin!
Leo
Profil
Tak co proboha chcete? Leo
Charlie
Profil
Řešení je jednoduché, místo marginu použij u h1 padding.
Leo
Profil
Aha, uz asi chapu co vam vadi. Tady je ovsem FF v pohode - podle specifikace CSS se horni margin h1 slouci s marginem toho divu, takze prosakne nad jeho horni okraj. Pokud tomu divu date border nebo padding "problem" zmizi, Leo
keleti
Profil *
Prostě FF chybuje - vyřešit to umím, ale jedná se mi o princip! Druhý a elegantnější způsob je přidání paddingu <divu>
centi
Profil
keleti
Alebo tomu prvému DIVu daj overflow: auto;
Leo
Profil
FF nechybuje. Chybuje IE, prectete si laskave specifikaci CSS, a pak komentujte, Leo
keleti
Profil *
Aha, nikdy jsem se stim nesetkal, i kdyz vim, ze se u bloku "vyhrava" vetsi velikost
Charlie
Profil
Ano ano, souhlasim s Leoem (promin, jestli to rikam blbe), naopak, IE zobrazuje opravdu hodne spatne, resp. spatne podle neceho, co vydalo jiste konsorcium W3. To ale není podstatné, podstatné je to, aby se stránka zobrazovala všude korektně, nezávisle na specifikaci daného jazyka.
Leo
Profil
"Aha, nikdy jsem se stim nesetkal, i kdyz vim, ze se u bloku "vyhrava" vetsi velikost"

Je v tom trosku vetsi binec. Vetsi velikost (vetsi hodnota marginu) se tyka dvou bloku, ktere jsou za sebou (pod sebou) a maji margin - ten horni nejaky margin-bottom a ten spodni nejaky margin-top. Pak plati vetsi z obou marginu, nescitaji se.

Tady jde o to, ze to, co ma puvod v marginu vnitrniho prvku najednou vypada jako margin toho vnejsiho, je to sice mirne nesikovny, ale je to tak. Pokud tomu divu v nemz je h1 nastavite padding nebo border tak to zmizi, a zacne se to chovat jak by clovek cekal. Jakoby ve specikaci CSS nikdo nepocital s tim, ze lidi budou davat nejaky background (bez nej efekt neni videt). Leo
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.